Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-дългата вечеря на плажа (СНИМКИ)

| обновено на 06.09.18 в 11:32
17
Снимка: Румен Сарандев

„Най-дългата вечеря на плажа“,  която се провежда за четвърти път, събра в навечерието на Съединението стотици варненци в на плажа в кв. "Аспарухово", които се наслаждаваха на морето и на спокойните разговори с приятели. Организатор на събитието е сдружение „Живей активно“, с подкрепата на община Варна.  Идеята е да бъде стимулирано общуването между хората на живо, без интернет и мобилни телефони, обясниха организаторите, които благодариха на всички вечерящи на плажа за активното участие, въпреки променливото време. За доброто настроение бе предвидена богата музикална програма и заря.

„Радвам се, че събитието се превръща в традиция, която заедно можем да надграждаме.  Прекрасна е атмосферата и морската панорамна гледка към останалата част на Варна оттук. Вярвам, че усилията, които полагаме за обновяване на градската среда, дават резултати“, каза кметът Иван Портних, който бе гост на събитието, заедно с Тодор Балабанов, председател на ОбС-Варна. Част от културния календар на района са и набиращите все по-голяма популярност фестивал на хвърчилата, както и международният фестивал за късометражно кино „Карантината“.

През последните две години в южния район на Варна са инвестирани над 65 млн. лева.  И в момента в Аспарухово се реализират големи инфраструктурни проекти от инвестиционната програма на община Варна.  Преди около месец бе завършен ремонтът на ул. „Първи май“ и на ул. „Мара Тасева“, част от проекта „Интегриран градски транспорт“. Изградени бяха пешеходен надлез, който осигурява безопасно преминаване на хората, ново спортно игрище и детска площадка. В момента продължават ремонтните дейности на бул. „Народни будители“, включително с изграждане на два нови пешеходни подлеза. Предстоят и още мащабни проекти – изграждане на рибарско пристанище в местността Карантината, както и обновяване и разширение на Аспаруховия парк.





Снимка


Днес сутринта плажът беше идеално почистен от организатори и участници.
Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на община Аврен излизат на протест срещу безводието

Жители на община Аврен се събират на протест срещу безводието.  Второ лято при рекордно високи температури и обявен оранжев код в селата Аврен, Бенковски, Здравец Садово и Приселци хората са изправени пред проблем с липса на водоснабдяване, което засяга все по-сериозно ежедневния им живот, отбелязват мотивите си организаторите от Сдружение с..

публикувано на 18.07.24 в 14:55

Пожар в птицеферма в с. Константиново, изгорели са около 700 животни (обновена)

Два пожара са се възпламенили във варненското село Константиново днес. Сигнал за единия - в селскостопанска сграда, е постъпил в 12.30 часа. Малко по-късно е получен и втори сигнал - за горяща птицеферма в селото. Към момента около 700 пилета са изгорели там, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на полицията в морската столица.  Пожарът е..

публикувано на 18.07.24 в 14:05

На комисия одобриха до 380 хил. лв. за ново оборудване на ДКЦ "Св. Иван Рилски" в кв. "Аспарухово"

До 380 хиляди лева за ДКЦ "Св. Иван Рилски" да бъдат заложени в бюджета за 2025-а. Това решение приеха след дълго обсъждане съветниците от Постоянната общинска комисия по Бюджет и финанси. Средствата са необходими за купуване на рентген. В момента здравното заведение не разполага с такъв, а рентген е спешно нужен. Припомняме, че в началото на тази..

публикувано на 18.07.24 в 13:34

След пожара: Община Варна подпомага финансово ДКЦ-то във Владиславово

Община Варна ще отпусне средства за пострадалия при пожар диагностично-консултативен център – ДКЦ III в кв. „Владислав Варненчик“. Необходимата сума за възстановяване на щетите е 79 772 лв. без ДДС, стана ясно на днешното заседание на комисията по финанси и бюджет, на което съветниците дадоха зелена светлина за финансовото подпомагане. Пожарът избухна..

публикувано на 18.07.24 в 13:27

Държавата обеща помощ за пострадалите от пожарите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стойнов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради несправяне..

публикувано на 18.07.24 в 13:12

187 години от рождението на Апостола

Десетки варненци се включиха в общоградското честване по случай 187 години от рождението на Васил Левски. Венци и цветя бяха положени на паметника на Апостола на свободата на Алеята на Възраждането в Морската градина във Варна. Кметът на града Благомир Коцев, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, командирът на Военноморските сили..

публикувано на 18.07.24 в 13:00

Затварят за ремонт участък от централна варненска улица

Днес и утре – 18 и 19 юли, ул. „Петър Парчевич“ в участъка от ул. „Шипка“ до ул. Шейново“ ще бъде затворен за движение, съобщават от район „Одесос“. Причината е разполагане на тежка техника във връзка с подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри. Улицата е с еднопосочно движение към Адвокатската градинка. От районната администрация уточняват,..

публикувано на 18.07.24 в 12:47