Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха наркогрупа в Бургаско, 12 арестувани

Снимка: Николай Христов

Операцията е проведена на територията на Бургаска област, след утвърден план от главния секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов, и под прякото ръководство на Специализираната прокуратура. В нея са участвали служители на териториалния сектор „Борба с организираната престъпност“ към ГДБОП-МВР в Бургас и колегите им от Отдел „Наркотици“ при ГДБОП.

В хода на полицейските действия са задържани 12 участници в групата. На четирима от тях – на възраст 37г., 39г., 28г. и 22г., е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.321 вр. чл.354а от НК. С решение на Специализирания наказателен съд им е повдигнато обвинение по чл. 321 от НК и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В рамките на операцията са извършени множество процесуално-следствени действия в жилища и ползвани от задържаните леки автомобили. Иззети са около 1 кг различни видове наркотични вещества - суха зелена тревна маса - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш. Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано за целта помещение на къща. При претърсванията са иззети още - газово оръжие, ножове и палки, а в дома на лидера на групата е открита и парична сума в размер на 15 490 лв. По първоначални данни групата е действала от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област. Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи - заплахи и побои, при осъществяване на престъпната си дейност.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.321 вр. чл.354а от НК, работата по което продължава под надзора на Специализираната прокуратура.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненската състезателка Краснобаева спечели Гран При на Бърно

Титла за варненската състезателка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева на Гран При Бърно. С индивидуалния многобой при жените стартира Гран При Бърно 2024. В Чехия, България е представена от националната състезателка Елвира Краснобаева. Силен многобой за възпитаничката на Светлана Юриевна и с общ актив от 135.800 (34.500 на обръч, 35.200 на..

публикувано на 15.06.24 в 21:15

Мъж намушка няколко души на футболно парти в Германия

Мъж нападна няколко души с хладно оръжие по време на частно парти за европейското първенство по футбол в малък град в северната част на Германия и рани сериозно трима от тях, предаде ДПА. Инцидентът е станал във Волмирщет, провинция Саксония-Анхалт. Прокуратурата в близкия по-голям град Магдебург съобщи, че нападателят първо намушкал с нож друг мъж на..

публикувано на 15.06.24 в 16:58

"Поход за семейството" във Варна

Десетки варненци и гости на града взеха участие в инициативата „Поход за семейството“, организиран от едноименната национална асоциация и в други градове на страната.  На сцена „Раковината“ имаше изпълнения на гайдари и певци.   Димитрина Иванова, заместник-председател на асоциацията „Поход за семейството" и представител на..

публикувано на 15.06.24 в 16:56
Камала Харис

500 млн. долара помощ за Украйна от САЩ

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис обяви американска помощ за Украйна на стойност над милиард и 500 милиона долара. Подкрепата бе анонсирана по време на двудневната конференция за мир в Украйна, която се провежда в Швейцария. Според обявеното от нея - почти 400 милиона долара от помощта са за подпомагане на бежанци, за хранителна помощ, здравни..

публикувано на 15.06.24 в 16:50
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов е новият преседател на ПГ на БСП

Националният съвет на БСП избра Борислав Гуцанов за председател на ПГ на БСП, съобщи БНТ. Временно изпълняващ длъжността ще бъде Атанас Зафиров.  За зам.-председател на НС предложиха Драгомир Стойнев. Друго решение, което взеха от партията е Калоян Методиев да напусне НС, реши единодушно Националният съвет на БСП. Ако откаже, няма да бъде част от ПГ.

публикувано на 15.06.24 в 15:21

Противоминната военноморска група в Черно море ще започне работа през юли

Противоминната военноморска група в Черно море, която бе създадена от Турция, България и Румъния, ще започне дейността си от следващия месец, съобщи турският министър на отбраната Яшар Гюлер след министерската среща на НАТО, която се състоя в Брюксел на 13 и 14 юни, предаде Анадолската агенция. Той каза също, че на срещата в Брюксел турската страна е..

публикувано на 15.06.24 в 14:59
	Панорама от кантон Ури - по пътя за Алтдорф край езерото Люцерн

Световни лидери се събират на конференцията в Швейцария, посветена на мира в Украйна

Световни лидери започнаха да се събират днес на мирната конференция в Швейцария, посветена на мира в Украйна, предаде Ройтерс. В конференцията ще участват десетки съюзници на Украйна. Китай избра да не участва, а Русия не беше допусната до събитието, след като го окачестви като загуба на време и каза, че няма интерес да участва в него. Отсъствието на..

публикувано на 15.06.24 в 14:57