Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърто издание на семейния фестивал "Усмихни се – Карин дом"

| обновено на 15.09.18 в 08:35

Днес и утре, от 10 до 22 часа в красивата градина на Карин дом ще се проведе четвъртото издание на семейния фестивал ,,Усмихни се”.

„Усмихни се – Карин дом“ е семеен фестивал с благородна кауза, който се провежда веднъж годишно през есента.

Фестивалът се стреми да предложи развлечения за цялото семейство, а събраните средства отиват в подкрепа на децата със специални нужди от дома. Той е един от малкото благотворителни фестивали от такъв мащаб в България.

Организаторите на фестивала успяват с всяка следваща година да обогатят програмата на събитието, включвайки интересни занимания, участия на любими изпълнители и много други за цялото семейство, където малки и големи да се забавляват през целия ден, да изпробват нови неща и докато го правят - да помагат .

Градината отново ще бъде обособена на различни зони с паралелно провеждащи се събития.

Днес посетителите ще могат да вземат участие в тренировка по Зумба за деца и да се насладят на хубава музика от DJ Pavel от популярната суинг формация Smugglers Collective, както и от любимата рок банда на Варна – Boomerang. Нашумялата в града ,,Улица на готвачите” и крафт бира ще са на разположение на родителите, за да допълнят вкусно и пивко празника.

Неделя ще започне с богата фолклорна програма от ансамбъл за народни танци Перун, фолклорни песни от Петя Пенева и изпълнения на Ансамбъл Варна.  В 19:30ч., напълно в тон с името на фестивала, на сцената ще се качи вечноусмихнатият Рафи, който ще внесе много фънк настроение и танци.

Тази година зоната за детски работилнички ще е по-богата от всякога, а за да могат децата да изпробват повече от едно занимание. Билетът за нея е 10лв. за цял ден и ще дава възможност да се посетят всички занимания, а те никак не са малко.

Многобройни ще са изложителите със занаятчийски творения, а Карин дом също ще има свой личен щанд.

Редица спонсори се включиха в събитието с подаръци за томболата, за която всеки гост ще може, закупувайки билет, да получи шанс да спечели почивка за цялото семейство, кошница с продукти от Фермерски пазар и много други.

И тази година мисията на фестивала е да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време ни призове да бъдем по-толерантни към децата със специални потребности и  да разбираме по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства.

Благотворителният вход за събитието е 2 лв. За деца до 12 г - вход свободен.


Снимка

Снимка

Повече информация за събитието и пълната програма по часове на www.smile.karindom.org, както и във Facebook.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Спасител на плаж Кабакум край Варна

От 1 юли по двама спасители на варненските плажове

От 1 юли всички спасителни постове във Варна ще имат по двама спасители. Ивицата е обезпечена с медицинско обслужване и необходимата апаратура, на алеята ще бъде позиционирана и линейка. Това каза Андрей Василев, търговски пълномощник на фирмата концесионер на варненския плаж. Всяка година концесионерът сключва договор с ДКЦ 1 и фирма, която осигурява..

публикувано на 28.06.24 в 12:30

Допълнителни курсове по няколко автобусни линии от 1 юли

Допълнителни курсове по автобусните линии 7, 17, 20, 31 и 148 пускат от "Градски транспорт" в началото на следващия месец , съобщават от общинския превозвач. Те ще важат за делничните и празнични дни. Допълнителни курсове от 1 юли 2024 г. в делничен ден: · Линия 7 от ЖП гара в 22:30, 23:30 ч., от „Елпром“ в 22:30, 23:20 ч.; · Линия 17 от ЖП..

публикувано на 28.06.24 в 09:35

Нови правила за рецептите. Какви са реакциите?

От една седмица на сайта на здравното министерство е качен за публично обсъждане проект за промени в Наредба 4.Те засягат отпускането на лекарства, предписани с електронни рецепти, които се плащат частично или напълно от НЗОК. Какво е новото за фармацевти и пациенти? Промените в Наредба 4 предвиждат всички лекарства, изписани по..

публикувано на 28.06.24 в 08:08

Адресите без ток на 28 юни

В периода 24.06.2024 - 28.06.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Староселец – клиентите, електрозахранени от ТП 1 и МТП 2. Ще се редува поетапно изключване на отделни улици, така че да не се лишават от..

публикувано на 28.06.24 в 06:26
Урсула фон дер Лайен

Втори мандат за Урсула фон дер Лайен

Европейските лидери одобриха номинациите на Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Еврокомисията, Антониу Коща за председател на Европейския съвет и Кая Калас за върховен представител по външната политика и сигурност.  С одобрението на номинациите, както и с приемането на стратегическия дневен ред за следващите 5 години,..

публикувано на 28.06.24 в 06:13
Есенно море, ноември

Слънчев петък с повече вятър следобед по морето

Утрото в петък ни посреща със сутрешна прохлада. Днес ще е предимно слънчево, следобед с купеста облачност. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен североизточен вятър, следобед подсилен от бриза. Максимални температури между 29° и 34°, по Черноморието от 26° до 29°, за Варна около 29°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на..

публикувано на 28.06.24 в 05:59

Буферни паркинги и еднопосочно движение ще компенсират намалените паркоместа в кв. „Чайка“?

Буферни паркинги на тревна фуга по протежението на булевардите „Васил Левски“ и „Княз Борис I“, както и еднопосочно движение между блоковете са сред потенциалните решения на въпроса за намалените паркоместа вследствие на подготовката за въвеждане на „Зелена зона“ в кв. „Чайка“. Това стана ясно след поредна среща на ръководството на Община Варна и..

публикувано на 27.06.24 в 17:51