Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Accent: шест гласа, пет държави, два континента, един саунд!

Vocal group "Aceent"
Снимка: Karma Cheng Photography

В първото издание на най-новата рубрика "Акапела с Крис и Кос", която се излъчва в предаването "Джем сешън", двамата абсолютни фенове на вокалната музика без съпровод - Кристиян Неделчев и Константин Бейков ви срещат с изкуството на група Accent

Шест гласа, пет държави, два континента, един саунд! Изумителни са!

"Accent" е създадена е преди 7 години и е интернационална, талантливите певци са от различни държави - Швеция, Франция, Канада, Щатите и Канада. В началото започват като интернет проект: всеки записва своята партия у дома и я изпраща на останалите, следващите се наслагват върху нея и така се получава "звукът Aceent". 

С какво ни завладява тази група? - попита Крис, а Кос отговори: На първо място с уникалната бленда от гласове, съчетанието от тембри - изключително спято, магнетично и вълнуващо звучат. Всички аранжименти са изцяло тяхно дело, и шестимата са много добри аранжьори. А освен, че пеят добре, са и добри инструменталисти. Това със сигурност помага в мисленето им като музиканти. 

Целият разговор и музиката на "Accent" може да чуете в звуковия файл.

Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ

ММФ „Варненско лято“ продължава с Бетовен и Чайковски

Концерт, посветен на 250 години от рождението на Бетовен и 180 години от рождението на П. И. Чайковски, е част от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“, организиран от Община Варна. Той ще бъде изпълнен от Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин, с изгряващата звезда Юлия Пушкер, на 24-ти октомври от 19..

публикувано на 24.10.20 в 11:18

Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна

Във Варна започва есенният салон на изкуствата в периода от 3-ти до 29-ти ноември. Събитието се провежда под патронажа на кмета Иван Портних. Стриктно ще се спазват всички противоепидемични мерки – разстояние между столовете в залите и двойно по-малко публика, съобщават от дирекция „Култура“ към Община Варна. Началото е на 03.11. от 18,30 ч. в..

публикувано на 23.10.20 в 12:55

RADAR 2020 започва с поетичен пърформанс тази вечер

Фестивалът  RADAR  се завръща за седми път, този път от  23 до 25 октомври.  В негово вдъхновение и обстоятелства се превръща социалната изолация, в която не само целият свят, но и изкуството постави под въпрос своите физически и духовни граници. Голяма част от творбите са създадени и репетирани именно в това време. Организаторите намират за..

обновено на 23.10.20 в 09:13

Район "Одесос" без концерт, но с нова книга за празника си

Район „Одесос“ отбелязва деветия си официален празник днес - 23.10.2020, петък. Предвид епидемичната обстановка и КОВИД ситуацията, тази година няма няма да се състои традиционният концерт „Талантите нямат възраст“, няма да има и ден на отворените врати. Не пропускаме обаче издаването на деветата поред книжка с фрагмент от историята на района. Тази..

обновено на 23.10.20 в 09:08

Откриха масов гроб в Солницата край Провадия

Масов гроб откриха  археолозите на дъното на басейн за изпаряване на разсол по време на разкопките в Праисторическия солодобивен център в Провадия. Досега са открити шест черепа, сред които и на деца - това съобщи ръководителят на разкопките проф.Васил Николов - заместник-председател на БАН.Тепърва ще се проучва дали хората, погребани там са убити..

публикувано на 22.10.20 в 17:50

Рекорден брой участници в конкурса за пианисти „Мила Михайлова“ във Варна

Рекорден е броят на участниците в VI Национален конкурс за пианисти „Мила Михайлова“, който ще се проведе от 30-ти октомври до 1-ви ноември във Варна. Той се провежда на всеки две години и се организира от НУИ „Добри Христов“, съвместно с фондация „Мила Михайлова“  ис финансовата подкрепа на Община Варна. Патронът на конкурса Мила Михайлова е един от..

публикувано на 22.10.20 в 15:56

Слушателите на БНР ще изберат българската песен в осмото издание на Европейския конкурс за детска песен „Златни искри

Песни от шест държави ще прозвучат за първи път в Европейския конкурс за детска песен "Златни искри" , чието осмо издание издание ще се проведе в края на седмица във Варна. Този конкурс е единствен по рода си в страната международен конкурс за детска песен от професионални автори. Своята премиера ще имат седемнадесет композиции от България, Армения,..

публикувано на 22.10.20 в 13:15