Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Accent: шест гласа, пет държави, два континента, един саунд!

Vocal group "Aceent"
Снимка: Karma Cheng Photography

В първото издание на най-новата рубрика "Акапела с Крис и Кос", която се излъчва в предаването "Джем сешън", двамата абсолютни фенове на вокалната музика без съпровод - Кристиян Неделчев и Константин Бейков ви срещат с изкуството на група Accent

Шест гласа, пет държави, два континента, един саунд! Изумителни са!

"Accent" е създадена е преди 7 години и е интернационална, талантливите певци са от различни държави - Швеция, Франция, Канада, Щатите и Канада. В началото започват като интернет проект: всеки записва своята партия у дома и я изпраща на останалите, следващите се наслагват върху нея и така се получава "звукът Aceent". 

С какво ни завладява тази група? - попита Крис, а Кос отговори: На първо място с уникалната бленда от гласове, съчетанието от тембри - изключително спято, магнетично и вълнуващо звучат. Всички аранжименти са изцяло тяхно дело, и шестимата са много добри аранжьори. А освен, че пеят добре, са и добри инструменталисти. Това със сигурност помага в мисленето им като музиканти. 

Целият разговор и музиката на "Accent" може да чуете в звуковия файл.

Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ

Български актьори изпълняват емблематични монолози

Български актьори изпълняват емблематични монолози в инициативата "Нека погледнем #НавънКъмСебеСи", съобщиха инициаторите от "Атракция". Първи в този проект е Деян Донков с откъс от пиесата на Самюел Бекет - "В очакване на Годо". Следващите изпълнения са на Иван Бърнев и Весела Бабинова ("Пияните"), Велислав Павлов ("Интервюта с..

публикувано на 10.04.20 в 15:02

Конкурс ще отличи оригинални сценарии за аудиосериали

С конкурс ще бъдат избрани оригинални сценарии за аудиосериали, двамата победители ще получат аванс от 3 000 лв. и договор за продуциране и разпространение, съобщиха организаторите от "Сторител". Няма ограничения за темата или жанра на историите. Единственото условие е те да са създадени специално за аудио и да не са издавани в други..

публикувано на 10.04.20 в 12:07

Мария Донева с личен Маратон на четенето

*** Без звук, без глас щом влезеш у вас за миг, във покой, светът става твой – като капка вода, като шал във студа като час, като ден, като остров зелен. Два реда от стих в тетрадка с поле, тананикане тихо и листо от лале. Малко вятър от юг, малко страх, малко смях, пролетта идва тук със единствен замах..

публикувано на 10.04.20 в 10:54

Рисувай против вируса

Над 7 000 души са се включили в предизвикателството на един от най-известните български художници   Павел Митков „Рисувай против вируса”. Става дума за безплатни професионални уроци във фейсбук страницата на твореца, които той дава наживо на всички, които искат да се докоснат до изобразителното изкуство.  Над 200 000 души пък са гледали уроците,..

обновено на 10.04.20 в 10:48
Йордан Радичков - внук

Радичковият „Водолей” влиза в домовете с онлайн изпълнение

В дигитализирана арт реалност утре в 17 часа в рамките на инициативата „Петък точно в 5” актьорът Китодар Тодоров ще представи в клип книгата "Водолей" на Йордан Радичков. В самата книга откриваме радичковско намигане към реалността и мислите на човека, какво се случва в нашия свят, смята внукът на писателя, който носи неговото име - Йордан..

публикувано на 10.04.20 в 08:09

"Тежестта на короната"- виртуална сборна изложба

Арт Галерия Ларго представя 17 български художници във виртуална сборна изложба- живопис и скулптура Изложбата вече може да бъде видяна в сайта на галерията на www.largogallery.com , в Инстаграм профил на адрес https://www.instagram.com/largogallery/ и във Фейсбук страница на адрес https://www.facebook.com/ArtGalleryLargo..

обновено на 09.04.20 в 17:17

Гледайте ОТКРИТИЕ - онлайн в 19.30

Поради това, че извънредното положение наложи отлагането за по-късни дати на  провеждането на 29-то издание на международния музикален фест "ОТКРИТИЕ 2020', организаторите на феста започнаха  да излъчват в You-Tube канала "DA project DA" филми от  "Откритие".online      Днес ,  9 април,  от 19.30 ч. в бихте могли да гледате 27-ия..

публикувано на 09.04.20 в 13:35