Световният ден на морето се отбелязва на 27 септември

| обновено на 27.09.18 в 06:08
Снимка: Емил Йовев

Световният ден на морето е днес. Той се отбелязва по традиция в последния четвъртък на месец септември. Създаден е с решение на Международната морска организация в Лондон от ноември 1977 година.

Идеята е да се привлече вниманието върху проблемите, свързани с морето, морския труд и замърсяването на водните басейни, съобщиха за Радио Варна от Международната морска организация..

Тази година темата на Световния ден на морето е свързана със 70 години от създаването на Международната морска организация - IMO.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Поколение Z: Дигиталните деца, които ще променят професията си от три до девет пъти

Образователни експерти, университетски преподаватели, учители и представители на институциите дискутират днес перспективите и предизвикателствата пред университетското педагогическо образование през 21-ви век на национална конференция по темата. Като навременна, дори малко закъсняла, определи темата председателят на парламентарната..

публикувано на 10.12.19 в 15:53

"Демократична България" с негативна оценка за новия управленски мандат във Варна

Групата общински съветници от „Демократична България“ коментира новия управленски мандат във Варна и първите две заседания на Варненския общински съвет. Политическо мнозинство, което няма нищо общо с политическата логика в българската, европейска и световна политическа структура и култура – така описаха работата на местния парламент във Варна..

публикувано на 10.12.19 в 14:01

Черноморска академия за сигурност стартира „Leaders Lectures Series“

С лекция на о.з. полк. Ицхак Турджеман – дългогодишен директор по социални политики в Министерството на отбраната на Израел и член на попечителския съвет на Черноморска академия за сигурност, бе поставено началото на цикъла лекции   „Leaders Lectures Series“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Събитието е организирано..

публикувано на 10.12.19 в 12:52

Нова инфектирана зона заради чумата - 200 кв. км. около село Дончево

Нов случай на Африканска чума е регистриран в община Добричка, в землището на село Дончево. Две проби от отстреляни диви прасета са били изпратени до референтната лаборатория, от които едната е била с положителни резултати за заболяването. Това стана ясно днес на редовното заседание на епизоотичната комисия в област Добрич. Заради положителната проба..

публикувано на 10.12.19 в 12:07

Търсенето на работна ръка във Варна е най-голямото в страната

За девето поредно тримесечие най-силен пазар на труда се очаква във Варна, където нетната прогноза за заетостта е +13%. Това става ясно от Обзорното изследване на ManpowerGroup за заетостта, касаещо периода от януари до март 2020-а година.  Десет процента от 623 работодатели, включени в изследването, планират да наемат нови служители през първите три..

публикувано на 10.12.19 в 11:52
бюлетина

Лабораторията за борба с тероризма: Има невидимо мастило по бюлетините от Бозвелийско

При изборите за кмет в с. Бозвелийско е използвано пишещо средство с обезцветяващо пишещо вещество. Това са установили двете експертизи - химическа и техническа, които Административният съд в Варна назначи по делото за изборите в провадийското село Бозвелийско. То беше образувано по жалба на загубилия кандидат на "БСП за България" Живко Панев. На 21-и..

публикувано на 10.12.19 в 10:34
Сградата на Конгреса в САЩ

Конгресът на САЩ заложи в бюджета санкции срещу „Северен поток-2“ и „Турски поток“

Конгресът на САЩ заложи в бюджета за отбрана за 2020 г. въвеждане на санкции срещу газопроводите „Северен поток-2“ и „Турски поток“.  По-рано стана ясно, че проектобюджетът от $738 млрд. е съгласуван между Комисиите по отбрана на долната и горната камара на Конгреса, предстои  да бъде подписан и от президента Доналд Тръмп.  В него е..

публикувано на 10.12.19 в 10:30