Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсионери празнуваха край Оброчище

Близо 300 души се събраха за 12-и пореден път днес в местността Текето в балчишкото село Оброчище по повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Местни и гостуващи самодейни колективи отправиха своите музикални поздрави към присъстващите. Кметът на община Балчик Николай Ангелов поздрави възрастните, като изрази задоволство, че те всяка година се увеличават – което е израз на взаимно уважение. Той връчи парични награди на изявени представители на пенсионерските клубове.

Председателят на Общинския съвет на пенсионерите Ангел Събев изрази благодарност към местната управа за подкрепата в поддръжката на базите, както и за средствата, които се осигуряват за творчески екскурзии в страната и в чужбина. Към държавната власт той апелира за повече грижа към пенсионерите и приемане на закона за възрастните хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подобрява се състоянието на жената, пострадала в катастрофата край Аксаково

Състоянието на пострадалата при катастрофата на входа на Аксаково жена се подобрява. Тя вече не е на командно дишане. Припомняме, че жената беше приета в реанимацията на Многопрофилната болница "Св. Анна" във Варна, след като съпругът ѝ загина при катастрофата с участието на автомобил на Националната служба за охрана.  Разследването на инцидента..

публикувано на 22.05.24 в 09:49

Започват записванията за безплатни здравни програми във Варна

Започват записванията по шест общински програми за профилактика и рехабилитация на общественото здраве във Варна. Те са насочени към профилактика на онкологични заболявания, зависимости, сънна апнея, проблеми в развитието и зрението при деца.  Записванията започват от днес  (с някои изключения) и ще продължат до изчерпване на средствата по програмите...

публикувано на 22.05.24 в 09:30
Добричка епопея, възстановка 2016г.

Добричката епопея да бъде разработена по-подробно в учебниците по история, апелират учители от Варна

Добричката епопея да бъде разработена по-подробно в учебниците по история за 10. клас, апелираха учители от Варна по време на среща с автори на учебници, организирана от издателство „Просвета“. По думите на учители това сражение продължило три дни е равно по сила на Шипченската епопея, а в сегашните учебници само се споменава за него . Никъде не се..

публикувано на 22.05.24 в 09:20

Водещите кандидати за председател на ЕК с дебат на 23 май

Дебатът между водещите кандидати за председателството на Европейската комисия ще се проведе на 23 май, четвъртък, от 16 до 17.45 часа българско време в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел. Петимата кандидати ще дебатират по следните теми: - Икономика и заетост - Отбрана и сигурност - Климат и околна среда - Демокрация и лидерство..

публикувано на 22.05.24 в 09:19

ЦИК провежда консултации с парламентарните групи за СИК-овете в чужбина

Консултации с парламентарните формации от 49-ото Народно събрание за съставите на секционните избирателни комисии зад граница ще проведе днес Централната избирателна комисия (ЦИК). Формациите трябва да дадат предложения за членове, включително и резервни за секциите, в които на 9 юни ще гласуват сънародниците ни в чужбина.  В консултациите участват..

публикувано на 22.05.24 в 08:23

Как гласуват хора с увреждания при липса на 10 души за разкриване на подвижна избирателна секция?

От няколко години Красимир Вълев, който е с един крак и се придвижва много трудно с патерици, не може да гласува, разказа самият той за Радио Варна. Вълев живее в кв. „Аспарухово“ и всеки път се обажда в районното кметство, за да заяви, че е с увреждане и да се запише за ползване на мобилна урна. От кметството обаче му казват, че няма записани..

публикувано на 22.05.24 в 07:45

Слънчево време, възможно е слабо да превали

Днес над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време, но ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачноист и преди обяд по Северното Черноморие, а следобед главно във вътрешността на района са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от източна четвърт, над Североизточна България предимно от..

публикувано на 22.05.24 в 05:53