Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поп певицата Виктория Георгиева: Исках да намеря своя път сама!

Виктория Георгиева
Снимка: Виктория Стоева

Варненката Виктория Георгиева е една от младите надежди в българската поп музика. Професионалният ѝ път започва след участието ѝ в Х фактор, но тя се занимава с музика много преди това. През 2016 г. Виктория подписва първия си договор с лейбъл. След няколко успешни сингли зад гърба си, тя се разделя със своите продуценти и решава да поеме по нов път в музиката: "Просто така решихме взаимно, че е най-добре за всички. Аз съм им страшно благодарна за абсолютно всичко, което направиха за мен. Но някак си изгубих себе си и исках да намеря своя път сама. И всъщност това беше причината да се разделим", разказа Виктория Георгиева в музикалното предаване „Джем сешън” ефира на Радио Варна.

Днес Вики има нов мениджър. За един млад изпълнител като нея, който все още търси своя път, е много важно да има до себе си някой, който да я поведе в правилната посока и да работи върху цялостното ѝ изграждане като артист. Такъв човек, тя намира в лицето на един учител, когото  среща по време на обучение за вокално майсторство това лято във Валенсия, Испания, организирано от Музикален колеж Бъркли: "Много нови неща научих за музиката и пеенето изобщо. Нови уроци, които ми помогнаха и ми разшириха мирогледа. Там се запознах с учител, който се казва Джерон. Той много ме хареса. Говорихме с него и решихме да ми стане ментор. (...) Смятаме да се пробваме и извън България. Той е изключително добър в това, което прави и би могъл много да ми помогне", сподели Вики.

Виктория ГеоргиеваНовото начало за младата певица започва със „Странни времена” - нова песен, различна от тези, които е записвала до момента. Тя е по текст на Стан Стефанов, Борислав Димитров - Бобо, музиката е на Боян Христов, а аранжиментът на Боян Ангелов: „Исках с нея да изразя това, което ми беше в мислите. Момчетата, които написаха текста, много добре ме разбраха какво искам да кажа и смятам, че го сътвориха по много добър начин. Исках да предам на хората посланието да бъдат свободни да изразяват себе си”, добави Виктория Георгиева.

При Виктория нещата винаги са се случвали по трудния начин. Когато е малка учителка ѝ казва, че не може и не трябва да пее, но това не я отказва да следва голямата си мечта - да бъде професионален изпълнител. Явява се няколко пъти на кастинги, докато стигне до сцената на Х Фактор: „Човек трябва да се бори за мечтите си, иначе какъв е смисълът на живота тогава.”

Много хора припознаха в нея британската поп певица Адел и до ден днешен продължават да я сравняват с нея: „Смятам, че не трябва да ми се поставя етикет, макар, че в началото ми беше много приятно, все пак тя е невероятна певица. Но в един момент някак си губиш своята индивидуалност.”

Цялото интервю на музикалния редактор Милица Панайотова може да чуете в прикачения файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Конкурс ще отличи оригинални сценарии за аудиосериали

С конкурс ще бъдат избрани оригинални сценарии за аудиосериали, двамата победители ще получат аванс от 3 000 лв. и договор за продуциране и разпространение, съобщиха организаторите от "Сторител". Няма ограничения за темата или жанра на историите. Единственото условие е те да са създадени специално за аудио и да не са издавани в други..

публикувано на 10.04.20 в 12:07

Мария Донева с личен Маратон на четенето

*** Без звук, без глас щом влезеш у вас за миг, във покой, светът става твой – като капка вода, като шал във студа като час, като ден, като остров зелен. Два реда от стих в тетрадка с поле, тананикане тихо и листо от лале. Малко вятър от юг, малко страх, малко смях, пролетта идва тук със единствен замах..

публикувано на 10.04.20 в 10:54

Рисувай против вируса

Над 7 000 души са се включили в предизвикателството на един от най-известните български художници   Павел Митков „Рисувай против вируса”. Става дума за безплатни професионални уроци във фейсбук страницата на твореца, които той дава наживо на всички, които искат да се докоснат до изобразителното изкуство.  Над 200 000 души пък са гледали уроците,..

обновено на 10.04.20 в 10:48
Йордан Радичков - внук

Радичковият „Водолей” влиза в домовете с онлайн изпълнение

В дигитализирана арт реалност утре в 17 часа в рамките на инициативата „Петък точно в 5” актьорът Китодар Тодоров ще представи в клип книгата "Водолей" на Йордан Радичков. В самата книга откриваме радичковско намигане към реалността и мислите на човека, какво се случва в нашия свят, смята внукът на писателя, който носи неговото име - Йордан..

публикувано на 10.04.20 в 08:09

"Тежестта на короната"- виртуална сборна изложба

Арт Галерия Ларго представя 17 български художници във виртуална сборна изложба- живопис и скулптура Изложбата вече може да бъде видяна в сайта на галерията на www.largogallery.com , в Инстаграм профил на адрес https://www.instagram.com/largogallery/ и във Фейсбук страница на адрес https://www.facebook.com/ArtGalleryLargo..

обновено на 09.04.20 в 17:17

Гледайте ОТКРИТИЕ - онлайн в 19.30

Поради това, че извънредното положение наложи отлагането за по-късни дати на  провеждането на 29-то издание на международния музикален фест "ОТКРИТИЕ 2020', организаторите на феста започнаха  да излъчват в You-Tube канала "DA project DA" филми от  "Откритие".online      Днес ,  9 април,  от 19.30 ч. в бихте могли да гледате 27-ия..

публикувано на 09.04.20 в 13:35
 Александър Мутафов, Морето кипи, 1951, маслени бои, платно, 95х156

Репродукция Александър Николов

Картина на деня избра Градската художествена галерия – Варна

Александър Мутафов и сбогуването със зимното бурно море Картината на деня на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна днес е един шедьовър на българската маринистика, работа на Александър Мутафов (1879-1957). Бурните вълни, които тези дни се вдигнаха на височина няколко метра, разбивайки се във вълнолома на Морска гара..

публикувано на 09.04.20 в 13:00