Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акапелната музика на младите - Forte A Cappella

| обновено на 24.10.18 в 17:14
Forte A Cappella
Снимка: Личен архив

В "Акапела с Крис и Кос" ви срещаме с Forte A Cappella!

Професионално пеене без компромиси - това са Forte A Cappella от САЩ. Впечатляващо, като се има предвид, че групата е съставена изцяло от ученици в гимназиалните курсове на едно средно училище в Сентървил, Охайо. 

"Това са момчета и момичета на не повече от 18 години. Те обаче са много по-добри от повечето професионални певци, които сме свикнали да слушаме. Повечето от тях дори не изучават музикални дисциплини! Впечатляващи са техните умения, тяхната музикална култура и вкус. При тези групи текучеството е голямо - когато големите ученици завършват, на тяхно място идват по-малки, но звукът се запазва, той дори се развива и обогатява. Удивително е, че има толкова голям интерес от страна на пеещите ученици и толкова професионални резултати" - разказва Кос. 
Групата има издадени седем албума, редовно осъществява турнета, работи с професионални аранжори, включително с носителя на Грами Ben Bram (главен аранжор на Pentatonix). Със своя внушителен брой певци (между 12 и 15) и с кристално спятия си звук Forte A Cappella са една истинска акапелна сила.

Музиката на Forte A Cappella, както и още подробности за тях може да чуете в звуковия файл.

*Акапела с Крис и Кос е седмична рубрика на Кристиян Неделчев и Константин Бейков, която се излъчва в предаването "Джем сешън".
Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

100 пастела на Калина Тасева във Варна

Галерия Графит, Варна, представя изложба пастели на Калина Тасева. Откриването е на 01.08.2024 (четвъртък) от 18:30 часа.  100 пастела на напусналата ни преди две години забележителна българска художничка Калина Тасева (1927 – 2022) застават пред погледа на ценителите в галерия “Графит” от 1 до 31 август 2024. Колекционерът Васил Илиев споделя с..

публикувано на 31.07.24 в 12:21

„МЕЖДУ ЧЕРНО & БЯЛО“ - изложба на Веселин Дамянов-Ves в Художествена галерия - Добрич

На 1 август 2024 г. от 17:30 часа в Художествена галерия - Добрич се открива изложбата „МЕЖДУ ЧЕРНО&БЯЛО“ - графика и рисунка на Веселин Дамянов-Ves. Любителите на българското графично изкуство, граждани и гости на града, ще имат възможността да надникнат във вълнуващия „пъстър“, между черното и бялото свят на художника, който той пресъздава  чрез..

публикувано на 31.07.24 в 11:38

Лора Маринова с изложба живопис в Градската художествена галерия - Варна

Лора Маринова - признат варненски автор в областта на сценографията и живописта, гостува със самостоятелна изложба от 31 юли до 20 август 2024 г. в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна. Произведенията живопис - масло върху платно - откриват дългогодишните извори на вдъхновение за художничката - музикално-сценичните изкуства и..

публикувано на 31.07.24 в 11:30

Курс „Основи на християнската вяра“ започва във варненския храм „Св. Николай Чудотворец“

Курс „Основи на християнската вяра“ започва днес във варненския храм „Св. Николай Чудотворец“. Лекциите на богослова Юлия Христова ще са безплатни и ще се провеждат в сряда, пет поредни седмици до 28.08. вкл., от 18 до 19.30 часа. Записването в курса се прави на място в храма. Той ще се проведе с благословението на Варненския и Великопреславски..

публикувано на 31.07.24 в 10:53
Провадия-Солницата

Започва 20-ият археологически сезон на „Провадия-Солницата“

На първи август започва 20-ият археологически сезон за Праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата. С неговото начало обектът отваря врати и за посещения на туристи. Посещения ще се организират всеки ден, без неделя, като на всеки кръгъл час може да влиза група до 50 души. Посетитителите се водят от екскурзовод, който ги..

публикувано на 31.07.24 в 09:05

Изложба "Порцеланът – вечният спътник на лукса" представя  Етнографски музей-Варна

Експозицията на Етнографски музей – Варна навърши 50 години на 27 юли 2024 г. По този повод днес, на 30 юли /вторник/ от 16:00 часа в музея ще бъде открита изложбата "Порцеланът – вечният спътник на лукса". В нея са включени избрани порцеланови предмети от бита на заможните български домове след Освобождението. Повечето от тях са от..

публикувано на 30.07.24 в 15:01

Почина историкът Дарин Канавров

На 68-годишна възраст почина историкът Дарин Канавров, съобщават колегите му. В продължение на 38 години работи в Исторически музей - Балчик, като през годините е изпълнявал длъжностите: директор, главен уредник и уредник в музея. Има над 200 публикации в периодичния печат, в различни списания и научни сборници.Най-значимите му книги: „Военноморски..

публикувано на 29.07.24 в 14:28