Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа грешна стъпка за "Любимец-13"

Автор:

Първа грешна стъпка през този сезон записа отборът на Любимец-13. Това стана в мача от осмия кръг на Първа лига от Футболната лига-Варна срещу втория във временното класиране "МФК Дубала". Двата тима направиха доста интересен двубой, който завърши 1:1. Лидерът поведе в 10-ата минута. с гол на Иван Атанасов, който се възползва от добър пас на Илиян Димов-Калкана. Капитанът и играещ мениджър на Дубала Ивайло Станчев успя да изравни в последната минута на първата част, като с това попадение си върна едноличната лидерска позиция при голмайсторите в първенството, имайки девет в актива си. След този успех Любимец е първи с 22 точки, а Дубала е след него с пет по-малко.
След три поредни мача без успех "МФК ЦСКА" се завърна на победния път. „Червените“ биха с 4:1 последния в класирането "Godzila" и се приближиха само на точка от втората позиция. Играчите на Стелиян Стоянов вкараха по два гола в двете полувремена. Станислав Джамбазов (6`) и Иван Жеков (19`) се разписаха преди почивката, а Георги Герасимов реализира две попадения (35`, 37`) през втората част. Цветомир Петков оформи крайния резултат в 38-ата. „Пицарите“ все още са в търсене на първата си точка през този сезон.
Трето поредно равенство 2:2 направи "Лудогорец"-Доброплодно. „Орлите“ запазиха четвъртото си място в класирането след реми с "МФК Волов". Символичните гости на два пъти повеждаха в резултата чрез Пламен Жеков в четвъртата и Юлиан Загоров в 38-ата мин., а лудогорци успяваха да изравняват като точни за тях бяха Петър Радев (10`) и Георги Панайотов (39`).
"СОД-DSC" записа трета поредна победа като в този кръг надделя над Пекарни Чочо с 2:1. Светлин Станчев откри за „охранителите“ още в третата минута., а „пекарите“ изравниха чрез опитния Никола Николов в петата. 60 секунди по-късно Стефан Бончев донесе успеха на своя тим, който е пети в класирането с равен брой точки с четвъртия Лудогорец.
"МФК Балерини" продължава слабото си представяне тази година. Сребърният медалист от последния сезон  записа трета поредна и общо пета загуба в първенството и е на осмо място в подреждането. В този кръг воденият от Стоян Жеков тим падна от "МФК Макао" с 1:2. Ивайло Иванов даде аванс на „магазинерите“ в 19-ата минута. Две минути преди края на редовното време Симеон Георгиев изравни, но в заключителните секунди Стоян Димитров донесе четвъртата победа на тима си, който е шести във временното класиране.
Резултати, 8 кръг:
ФК СОД-DSC – МФК Пекарни Чочо  2:1
МФК Балерини – МФК Макао  1:2
ФК Лудогорец Доброплодно – МФК Волов  2: 2
ФК Любимец 13-Варна – МФК Дубала  1:1
МФК Godzila – МФК ЦСКА  1:4



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българското участие в Париж днес

Състезателната програма на Олимпийските игри в Париж 2024 продължава днес. Във втория ден на Игрите ще бъдат раздадени общо 15 комплекта медали. Програмата на българското участие днес.

публикувано на 28.07.24 в 09:26

Радослав Росенов горд от успеха си

Със самочувствие и високо вдигната глава Радослав Росенов коментира успеха си на старта на Игрите в Пари..20-годишният ни талант срази с 5:0 съдийски гласа Баходир Усмонов (Таджикистан) и се класира за 1/8-финалите в категория до 63.5 килограма в Париж. „Изиграх мача така, че да ми е лесен. Благодарение на Жоел Арате и на нашия екип, бяхме много..

публикувано на 28.07.24 в 09:24

Загубихме от Финландия

Мъжкият национален отбор на България отстъпи в приятелски мач от Финландия. Нашите загубиха с 2/3 (25:22, 26:28, 28:26, 18:25, 13:15). Контролата се игра на спортната база Кисакалио, която е в близост до столицата Хелзинки. Треньорът ни Джанлоренцо Бленджини започна в състав Симеон Николов, Венислав Антов, Георги Татаров, Руси Желев, Алекс..

публикувано на 28.07.24 в 09:22

Първа победа за ЦСКА София

ЦСКА - София постигна първа победа за новия сезон. Те победиха с 3:1 Хебър в мач от втория кръг на efbet Лига. ЦСКА - СОФИЯ - ХЕБЪР 3:1 1:0 Станислав Шопов 18 2:0 Марселино Кареасо 43 3:0 Георги Чорбаджийски 81 3:1 Набил Макни 83

публикувано на 28.07.24 в 09:21

Нов олимпийски рекорд в Париж

Американката Гретхен Уолш постави нов олимпийски рекорд на 100 метра бътерфлай за жени на Игрите в Париж. Уолш фиксира за 55.38 секунди. Старото постижение е на Сара Шострьом от 55.48 секунди от Рио 2016. Уолш държи олимпийския и световния рекорд в дисциплината.

публикувано на 27.07.24 в 22:38

Ватерполистите на "Черно море" са шампиони на България

Състезателите по водна топка на "Черно море" станаха шампиони на България при мъжете. Те спечелиха третата решителна среща с КПС Варна след 9-7. По този начин "моряците" печелят финалната серия с 2-1 победи и грабнаха златните медали. Финалният трети мач се игра в Бургас. Тази година ватерполистите на Черно море показаха огромно желание за игра и..

публикувано на 27.07.24 в 21:52

Сестри Стоеви безпогрешни на старта на Олимпиадата

Трикратните европейски шампионки по бадминтон на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева стартираха с победа на Олимпийските игри в Париж.  В първия си мач от групата те победиха Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн (Хонконг) с 21:11, 21:23, 21:15.  В следващия си мач на 28 юли Стефани Стоева и Габриела Стоева ще играят срещу Лю Шън Шу и Тан Нин (Китай).

публикувано на 27.07.24 в 20:05