Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверки по рибните борси преди Никулден

| обновено на 02.12.18 в 07:11
Риба на видинския пазар, Снимка: Ваня Минева
Снимка: Ваня Минева

Дни преди Никулден, 3 до 7 декември Българската агенция по безопасност на храните ще проверява всички обекти за производство и продажба на риба и рибни продукти.

Целта е да се ограничи продажбата на риба на нерегламентирани места, продажбата на риба с неустановен произход, както и да се избегнат злоупотреби на недобросъвестни търговци. От Агенцията призовават хората да купуват риба от регистрирани обекти, за да не се излагат на риск.

Дежурни инспектори към Българската агенция по безопасност ще извършват проверки и по сигнали на потребители, които ще могат да подават онлайн сигнали за нередности или да използват за това горещия телефон на агенцията - 0700 122 99.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поставиха заграждения около градинката с кедрите в кв. "Аспарухово"

Градинката с кедрите в центъра на район "Аспарухово", които жителите на квартала се опитват да опазят, тази сутрин осъмна заградена. Малко след пет часа група работници сложиха подвижни огради. Какво е намерението на инвеститора към този час за сега не е ясно. Припомняме, че теренът е частен, инвестиционното намерение за участъка, по който..

публикувано на 07.08.24 в 06:47

Авария причини спиране на водата тази нощ в с. Тополи

Поради авария без вода от 02.00 ч. до около 14.00 ч. тази сутрин ще са абонатите в част от с.Тополи. Поради извършване на профилактика на съоръженията в Помпена станция "Червен мост" без вода ще бъдат абонатите на с.Близнаци и с.Приселци от 08.00ч. до 17.00ч. на 07.08.2024г.  Поради завишена консумация и високите температури от ВиК Добрич приканват..

публикувано на 07.08.24 в 05:59

Слънчево, следобед с временни увеличения на облачността

Днес ще преобладава слънчево време, следобед над Североизточна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб, по крайбрежието до умерен от северозапад, следобед от североизток и изток. Сутринта ще е по-прохладно с температури във вътрешността 12-17 градуса, по крайбрежието 17-20. Максималните температури ще са между 27° и 32°, за..

публикувано на 07.08.24 в 05:57

Статуята от Хераклея Синтика вече може да бъде разгледана от посетителите на музея в Петрич

Статуята, вероятно на владетел или висш чиновник, открита при теренните проучвания в обект „Античен град Хераклея Синтика“, е разопакована и изправена на място  в експозиционната зала на Историческия музей в Петрич. Няколко часа продължи работата, под ръководството на проф. Людмил Вагалински, за да се извиси в цял ръст мраморната статуя...

публикувано на 06.08.24 в 17:21
Преливането на утаителя преди входа на порта

През 2017 г. е извършено последното почистване на утаителя на Белославското езеро

Последното почистване на утаителя на Белославското езеро от Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" е извършено през 2017 година. Тогава са драгирани около 200 хиляди м3 утайки. Това съобщиха след запитване на Радио Варна от Министерството на транспорта и съобщенията.  Почистването на съоръжението се извършва съвместно от Държавното..

публикувано на 06.08.24 в 17:05

Колко пари са похарчили партиите за изборни кампании?

Между 2013 и 2023 година партиите, които или са минавали бариерата от 4% за парламента, или в дадена кампания са похарчили поне 1 милион лева, общо са изразходвали 68,45 милиона лева.  Това сочи анализ на Мартин Драганов, стажант в Института за пазарна икономика. Данните, които използва са от Сметната палата, където партиите са длъжни да..

публикувано на 06.08.24 в 16:27

Европейският потребителски център с информационна кампания във Варна

Тридневна кампания за информиране на гражданите относно нарушаване на правата им като потребители провежда във Варна Европейският потребителски център. В сряда, 7 август, представители на ЕПЦ ще са на летището, а в четвъртък, 8 август - до хотел "Черно море".  Около  1/3 от жалбите, постъпили в Европейския потребителски център (ЕПЦ), са свързани с..

публикувано на 06.08.24 в 16:10