Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят ул. "Прилеп" от 10 декември

Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

От понеделник – 10 декември, варненската ул. „Прилеп” ще бъде напълно затворена в зоната на кръстовището с бул. „Васил Левски”. Там ще бъде извършен пробив на ул. „Кестен” към бул. „Цар Освободител”, като целта е да бъде осигурен обходен маршрут за бул. „Цар Освободител”. 

Движещите се по бул. „Васил Левски” от базар „Левски” в посока ХЕИ и бул. „Христо Смирненски”, ще бъдат отклонени по ул. „Роза” и ул. „Брегалница”. За връзка с бул. „Цар Освободител” обходът ще се осъществява по ул. „Отец Паисий.”

Също от 10 декември ще има и промени за автобусни линии №10, 12 и 23.

Промените са в участъка на ул. „Прилеп” – от кръстовището с бул. „Левски”.

От жп гарата и Аспарухово, след спирки „Янко Михайлов” и „Проектантска”, автобусите ще се движат по бул. „Цар Освободител”. На кръстовището с бул. „Хр. Смирненски” ще завиват надясно и ще се включват по утвърдените маршрути. Няма да се обслужва спирка „ВиК”, ще се обслужват спирки „Струга” и „Победа”.

Автобусна линия 12 от „Бриз” в посока „Аспарухово”, след спирка „Военна болница”, ще завива наляво по ул. „Подвис” и ще обслужа спирки „Зеленика”, „Спартак”, след което ще се включва по маршрута си. За периода на ремонтните дейности по линията няма да се обслужват спирки „Подвис”, „Вятърна мелница”, „ВиК”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Измама от името на "Градски транспорт", фалшив профил предлага карти за 3,91 лева

Чрез фалшив профил във Фейсбук от името на "Градски транспорт" във Варна се предлагат карти за шест месеца на цена от 3,91 лева. Не се доверявайте, предупреждават от дружеството.  "Не отваряйте линка към информацията и не предоставяйте лични данни", подчертават от там.  Те допълват, че условията за пътуване в градския транспорт не са се..

публикувано на 21.08.24 в 11:41
Снимката е илюстративна

Задържаният за домашно насилие от Добрич остава в ареста

В ареста остава задържаният за домашно насилие 44-годишен мъж от Добрич, реши Районният съд. По искане на Районната прокуратура мярката му за задържане за 72 часа е променена в „задържане под стража“. Инцидентът, при който пострадалата е била бита от мъжа, с когото живее на семейни начала, се е случил в малките часове на 18 август. В Добрич..

публикувано на 21.08.24 в 11:00

Димитър Главчев след срещата с президента: Няма пречки да съм кандидат за служебен премиер

Имам готовност да съм кандидат за следващ служебен премиер. Няма пречки. Това заяви сегашният служебен премиер Димитър Главчев след срещата с президента Радев.  Попитан дали ще остави като вътрешен министър Калин Стоянов, Главчев беше лаконичен и каза, че все още не му е връчен мандат за съставяне на служебен кабинет. Не сме коментирали подробности...

публикувано на 21.08.24 в 10:50

Митничари откриха близо 4 200 литра нелегална ракия в Добричко

Митнически служители откриха близо 4200 литра етилов алкохол в селскостопански постройки, след контролна покупка като „тайни клиенти“. Проверката в частен имот в селище в област Добрич от 18 август е извършена от служители от митническа мобилна група и от ТД Митница Варна, п од координацията на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ към..

публикувано на 21.08.24 в 10:20

В Провадия предотвратиха опит за измама за 28 500 лева

Измама за 28 500 лева е предотвратена от варненските криминалисти. В първия ден на седмицата е получен сигнал от таксиметров шофьор от Шумен, който е бил нает да вземе пратка от Провадия, като подаващият поръчката за транспорта е неизвестен за него. По-късно по телефона той е получил указания да занесе пакета до Румъния.  Водачът на МПС-то се е усъмнил и..

публикувано на 21.08.24 в 10:13

Димитър Главчев на среща с президента, започнаха разговорите по т. нар. "домова книга"

Премиерът Димитър Главчев пристигна на "Дондуков" 2 за среща с президента Румен Радев, предаде БНР.  В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство, държавният глава ще има срещи и разговори днес с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател,..

публикувано на 21.08.24 в 10:10

Кемпер се блъсна в дърво в Бургаско, шофьорът е с положителна проба на амфетамин

Кемпер катастрофира на пътя Приморско-Созопол, предаде БНР-Бургас.  Превозното средство се е блъснало в крайпътен знак и дърво. Колата е управлявана от 62-годишен мъж. Той е тестван за алкохол и наркотици, като втората проба е положителна за употребата на амфетамин. Шофьорът е задържан за 24 часа. Седемгодишният му син е пострадал и е с лека рана..

публикувано на 21.08.24 в 09:44