Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди адреси във Варна ще са без вода днес

| обновено на 12.12.18 в 09:58
Снимка: Георги Нейков, БНР

Голяма част от Варна - центърът и южните квартали ще са без вода цяло денонощие от 8 часа днес.

Снимка

Според официалното съобщение на ВиК, поради реконструкция на бул."Васил Левски" и изграждане на връзки на магистрален водопровод от фирма "Хидрострой" без вода от 8 ч. на 12.12. (сряда) до 8 ч. на 13.12. (четвъртък)  остават следните места:

районът,  заключен между булевардите "Христо Ботев", "Мария Луиза", "Осми приморски полк",  "Цар Освободител", "Приморски" и ул. "Девня";

част от Морската градина;

районът около фабрика "Христо Ботев";

кв."Аспарухово";

кв."Галата";

с."Звездица";

Островна зона под Аспарухов мост;

местностите "Лазур", "Зеленика" и "Боровец".

От дружеството ще осигурят водоноски, които ще са разположени на Гаровия площад, до Фестивалния комплекс, на ул."Барутен погреб" до детската градина, кв."Аспарухово" - в двора на Онкоболницата, в кв."Аспарухово" - до Бункера (обръщача на автобусите), в кв."Аспарухово" - на кръстовището на ул."Места" и ул."Найчо Цанов" (бившата баня).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
тродос кипър

Днес е 50-ата годишнина от турската военна намеса в Кипър; Ердоган и Мицотакис пристигат на острова

Сирени със сигнал за въздушна тревога звучаха в Кипър в 5.30 ч. тази сутрин – точният час, в който преди 50 години започва турската инвазия в страната. 50 топовни салюта откриха тържествата в северната част на острова по случай 50-годишнината от "мирната операция" на Турция.  За участие в проявите за първи път едновременно на тази дата..

публикувано на 20.07.24 в 11:46

Илинден е - морето взема жертви

За християните днес е е дин от големите летни празници. Българската православна църква почита Св. пророк Илия. Според житието на светеца 900 години преди идването на Христос той предрекъл събитието. Единствен от всички светии неговия живот на земята не свършва със смърт. Църковният празник е наречен от народа Илинден. Според..

публикувано на 20.07.24 в 11:23

Инициативата “Бъди грамотен” отново гостува във Варна

Варна посреща за пореден път летния правописен маратон от инициативата  “Бъди грамотен”.  Събитието ще се проведе от 10:00 ч. до 13:00 ч. на сцена „Раковина“ в Морската градина. По време на състезанието жителите и гостите на града ни ще имат възможност да проверят знанията си по български език и да получат безплатни правописни консултации...

публикувано на 20.07.24 в 08:41

Събират дрехи и чакат помощ за ремонт на къщите за хората без дом във Воден

Кампания в помощ на хората с опожарени домове в село Воден поде  Калина Калчева от Ямбол, израснала във Воден.   Нейният пост в социалните мрежи достигна до хиляди хора в цялата страна. Тя призова строителни фирми, които имат възможност да подкрепят възстановяването на домовете на пострадалите , защото по думите й те "в момента най-много имат..

публикувано на 20.07.24 в 08:34
Балчик

Слънчево до обед, после облачно и на места ще превали

До обед ще е предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна обланочст. На места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и североизток. Максимални температури между 31° и 36°, за Варна около 33°. Вълнение на..

публикувано на 20.07.24 в 07:54

Кметът на община Аврен за проблема с водата в Приселци: В селото има 70 басейна

Бързо решаване на проблема с безводието поискаха жителите на село Приселци на среща с кмета на община Аврен Емануил Манолов и с Веселин Русев-управител на ВИК-Варна.  Протестиращи в Приселци: Капка по капка дебнем кога ще има вода Манолов посочи, че се търси решение, но освен сушата тази година главно прекомерната консумация на вода от..

публикувано на 19.07.24 в 20:35

Максимално съкращават сроковете за финансово подпомагане на пострадалите от пожарите

Държавата ще компенсира пострадалите от пожарите семейства, министерството на финансите разработва методиката за това. Земеделски стопани и обикновени хора, ще получат компенсация за унищожени площи и погинали животни. Министерството на отбраната ще до оборудва още хеликоптери с необходими съоръжения за гасене на пожари, а в перспектива е възможно да се..

публикувано на 19.07.24 в 18:19