Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курсант от ВВМУ е "Студент на годината"

2
Снимка: ВВМУ

Курсант-мичман Петър Генов от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ във Варна получи приза „Студент на годината - 2018“. Националната награда се връчва всяка година от Националното представителство на студентските съвети в България.

Петър Генов е пети курс, специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“. Наградата му бе връчена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Мичман Генов е разработил през последните години няколко проекта, свързани с компютри и електроника. Един от тях е свързан с направата на устройство, с помощта на което хора с увреждания на опорно-двигателната система, които изпитват затруднение да движат крайниците си, да могат да управляват компютър само чрез премигване на окото си. Той е носител на стипендията „Акад. Димитър Мишев“ – за постижения в овладяването на инженерните науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката, уточниха от ВВМУ.

Призът „Студент на годината“ е отличие, за което се избират най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчиха дипломите на студенти от ВВМУ-Варна

503-ма български и чуждестранни студенти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, обучавани в 14 специалности, получиха своите дипломи на официална церемония в учебното заведение в присъствието на родителите си и на официални лица. Първенец на целия випуск е мичман  Рафаел Кънев, негова подгласничка е студентката Адриана..

публикувано на 10.08.24 в 12:09

Синдикалната федерация на служителите в МВР с позиция за избора на ресорен министър

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) публикува позиция, в която посочват, че с избора на служебен министър на вътрешните работи трябва да се осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати. "Надяваме се определената за кандидат за служебен министър-председател Горица..

публикувано на 10.08.24 в 11:39

Бойните кораби на ВМС са отворени за граждани

Варненци и гостите на морската столица могат да разгледат бойните кораби на Военноморските сили /ВМС/, разположени в района на Морска гара. Отворените врати за граждани са по повод 145-та годишнина на ВМС. Плавателните съдове могат да бъдат посетени в събота до 17:00 часа и в неделя между 10:30 и 17:00 часа.

публикувано на 10.08.24 в 10:20
Флотът получи 4 лодки от САЩ

Министърът на отбраната ще участва в честването на ВМС във Варна

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържественото отбелязване на 145-ата годишнина от създаването на българските Военноморски сили (ВМС).   На 10 август (събота) в 18.00 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна ще започне тържествено събрание-концерт, посветено на празника на..

публикувано на 10.08.24 в 10:10

Откриха ловния сезон за пернат дивеч

Днес се открива ловният сезон за отстрел на пъдпъдъци, гургулици, гривяк и горски бекас. Очаква се поне 50 хиляди ловци да излязат в ловните си райони, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България.  Групово и индивидуално ловуване на дребен дивеч през този ловен сезон ще се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални..

публикувано на 10.08.24 в 09:49

Жители на село Попович затварят в събота пътя Варна - Бургас заради бавещ се ремонт

Жителите на село Попович отново излизат на протест заради продължаващия повече от година ремонт на 3-километровата отсечка от път III-396 , който свързва селата Попович и Дюлино с главен път I-9. Въпреки отправените многократни сигнали и искания към местната власт, проблемът с лошото състояние на пътя остава нерешен, което поражда все по-голямо..

публикувано на 10.08.24 в 09:35

Готвачите отбелязват своя професионален празник

На 10 август отбелязваме Деня на Свети Лаврентий, патрон и закрилник на готвачите. Поради тази причина тази дата е избрана за професионален празник на готвачите. През 2005 г. денят за първи път се чества в България и на Балканите с шествие, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи...

публикувано на 10.08.24 в 09:14