Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Варна организира публично обсъждане на Бюджет 2019 в един от последните работни дни на тази година

Община Варна
Снимка: Радио Варна

Публично обсъждане на проектобюджета на община Варна за 2019-а година ще се проведе в един от последните работни дни на тази година. 

Предвидено е администрацията и гражданите да дискутират проекта за бюджет на 28 декември /петък/, във времето от 11 до 13 часа, в зала „Пленарна“ в общината.

На сесия вчера общинските съветници гласуваха догодина общината да изтегли нов заем от 47 милиона лева. Беше прието и, че за дейност „Чистота“ в новия бюджет ще бъдат предвидени около 30 милиона лева.

Материалите за публичното обсъждане ще бъдат публикувани в сайта на община Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Летище Варна със зимно разписание

Летището във Варна обяви дестинациите, както и част от зимното си разписание през тази година. Националният превозвач предлага редовни полети от/до столицата  София , като през делничните дни честотата на полетите е  3 пъти дневно . Освен връзка до София, полетите на националния авиопревозвач дават възможност и за множество удобни връзки в мрежата..

публикувано на 16.10.24 в 14:45

Родители на деца в ОУ "Константин Арабаджиев": Ще искаме оставки, ако не върнат бившия директор

Родители на деца от Основно училище "Константин Арабаджиев" във Варна искат на работа да бъде възстановена освободената директорка Нели Касабова до провеждане на конкурс за позицията. Те заявиха по време на брифинг, че ако не бъдат чути и протестът им срещу назначаването на временно изпълняващата длъжността Силвия Филева остане незабелязан, ще..

публикувано на 16.10.24 в 13:53

От 19 октомври започват обученията на СИК в Добричко

Районната избирателна комисия в Осми изборен район Добрич определи графика за обученията на членовете на секционните избирателни комисии. Първите са насрочени за 19 октомври в общините Добричка, Балчик и Каварна. Обученията за предстоящите на 27 октомври парламентарни избори, макар и поредни, са много важни и присъствието в тях е желателно, посочи..

публикувано на 16.10.24 в 12:43

Във Варна задържаха 30 души при спецакция срещу купения вот и битовата престъпност

Задържаха 30 души при спецакция срещу купения вот и битовата престъпност, която се проведе на територията на област Варна съобщават от МВР-Варна. Операцията започна през нощта на вторник срещу сряда. В нея се включиха „Охранителна полиция“, „Икономическа полиция“ и „Криминална полиция“, поясни Драгостин Тодоров, началник сектор в отдел сектор..

публикувано на 16.10.24 в 12:42

Приходната агенция спря над 2500 сайта за онлайн залагания

От началото на годината Националната агенция за приходите е спряла над 2500 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта. Само за последния месец изпълнителният директор на приходната агенция е издал близо 640 решения за спиране на дейността на онлайн платформи за залози, които развиват дейност у..

публикувано на 16.10.24 в 11:42

Варна се включва в национална кампания за събиране на лекарства с изтекъл срок

Започва национална кампания за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност под надслов "Земята не пие лекарства".  Началото е в три големи града – днес пред Централните хали в София от 13.00 до 17.30 ч., в събота, 19 октомври – на паркинга на хипермаркет в ж.к. "Младост" 3 в столицата, на 26 октомври лекарства ще се събират в един от хипермаркетите на..

публикувано на 16.10.24 в 11:15

Безплатни прегледи организират в област Добрич (график)

Здравни заведения в Балчик и Добрич са част от Националната програма за превенция на хронични незаразни болести, съобщава Регионалната здравна инспекция, която е сключила договори с тях за извършване на безплатни скринингови прегледи по няколко направления: За диабет тип 2  – лица на възраст  над 18 години, независимо от здравноосигурителния им..

публикувано на 16.10.24 в 11:11