Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Христина Вучева: Не е ясно за какво и при кого ще отидат парите за здравеопазване

Снимка: БГНЕС

Не е ясно за какво точно ще бъдат използвани допълнителните 500 милиона лева за здравеопазване, които са предвидени в държавния бюджет за следващата година. Това коментира в интервю за Радио Варна бившият финансов министър в служебното правителство на Ренета Инджова проф. Христина Вучева.

Тя отново напомни, че здравната система се нуждае от сериозна реформа и подчерта, че повечето пари трябва да отидат лекуването на пациентите, а не при определени болници или конкретни системи, които са част от голямата система на здравеопазването..

По повод бюджетния излишък, проф. Вучева заяви, че след като бъдат дадени всички обещани от кабинета милиони, той ще бъде не над два милиарда, а около 500 милиона лева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата във Варна за юни е под средната за страната

През месец юни за едно свободно работно място са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на Агенцията по заетостта. Най голяма е била конкуренцията в областите Габрово и Хасково, там  за една позиция кандидатите са били по 14 , а в Ловеч по 13. Видин отново е областта с най висока безработица - 15 процента, а в..

публикувано на 10.08.24 в 13:53

От днес приемат проекти за скрапиране на риболовни кораби

Започва прием на проекти за скрапиране на риболовни кораби по Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027.  Бюджетът на процедурата е на стойност 6,9 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ, като от тях 4,8 млн. лв. са средства от Европейския фонд за морско дело, рибарство и аквакултури и 2,1 млн. лв. са национално съфинансиране...

публикувано на 10.08.24 в 13:31

Връчиха дипломите на студенти от ВВМУ-Варна

503-ма български и чуждестранни студенти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, обучавани в 14 специалности, получиха своите дипломи на официална церемония в учебното заведение в присъствието на родителите си и на официални лица. Първенец на целия випуск е мичман  Рафаел Кънев, негова подгласничка е студентката Адриана..

публикувано на 10.08.24 в 12:09

Синдикалната федерация на служителите в МВР с позиция за избора на ресорен министър

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) публикува позиция, в която посочват, че с избора на служебен министър на вътрешните работи трябва да се осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати. "Надяваме се определената за кандидат за служебен министър-председател Горица..

публикувано на 10.08.24 в 11:39

Бойните кораби на ВМС са отворени за граждани

Варненци и гостите на морската столица могат да разгледат бойните кораби на Военноморските сили /ВМС/, разположени в района на Морска гара. Отворените врати за граждани са по повод 145-та годишнина на ВМС. Плавателните съдове могат да бъдат посетени в събота до 17:00 часа и в неделя между 10:30 и 17:00 часа.

публикувано на 10.08.24 в 10:20
Флотът получи 4 лодки от САЩ

Министърът на отбраната ще участва в честването на ВМС във Варна

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържественото отбелязване на 145-ата годишнина от създаването на българските Военноморски сили (ВМС).   На 10 август (събота) в 18.00 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна ще започне тържествено събрание-концерт, посветено на празника на..

публикувано на 10.08.24 в 10:10

Откриха ловния сезон за пернат дивеч

Днес се открива ловният сезон за отстрел на пъдпъдъци, гургулици, гривяк и горски бекас. Очаква се поне 50 хиляди ловци да излязат в ловните си райони, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България.  Групово и индивидуално ловуване на дребен дивеч през този ловен сезон ще се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални..

публикувано на 10.08.24 в 09:49