Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектът за воден цикъл на Добрич ще приключи в първите месеци на новата година

Снимка: БГНЕС

Проектът за воден цикъл в Добрич ще приключи в първите месеци на 2019-а година. Това съобщи в интервю за Радио Варна кметът на Добрич Йордан Йорданов, като уточни, че вече са извършени 85 процента от дейностите по този проект.

„Предстои цялостно преасфалтиране на поне 20 булеварда и улици до края на лятото на следващата година. Ще бъдат ремонтирани не само уличните платна, но и тротоарите и осветлението”, съобщи Йордан Йорданов. 

Изцяло ще бъде променена визията на района около Кооперативния пазар в Добрич. В същото време продължава обсъждането на това как да изглежда новия център на града, съобщи още Йордан Йорданов.

Кметът на Добрич очаква 2019-а година да е свързана с довършването на основните проекти, които ще дадат цялостния нов облик на града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата във Варна за юни е под средната за страната

През месец юни за едно свободно работно място са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на Агенцията по заетостта. Най голяма е била конкуренцията в областите Габрово и Хасково, там  за една позиция кандидатите са били по 14 , а в Ловеч по 13. Видин отново е областта с най висока безработица - 15 процента, а в..

публикувано на 10.08.24 в 13:53

От днес приемат проекти за скрапиране на риболовни кораби

Започва прием на проекти за скрапиране на риболовни кораби по Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027.  Бюджетът на процедурата е на стойност 6,9 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ, като от тях 4,8 млн. лв. са средства от Европейския фонд за морско дело, рибарство и аквакултури и 2,1 млн. лв. са национално съфинансиране...

публикувано на 10.08.24 в 13:31

Връчиха дипломите на студенти от ВВМУ-Варна

503-ма български и чуждестранни студенти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, обучавани в 14 специалности, получиха своите дипломи на официална церемония в учебното заведение в присъствието на родителите си и на официални лица. Първенец на целия випуск е мичман  Рафаел Кънев, негова подгласничка е студентката Адриана..

публикувано на 10.08.24 в 12:09

Синдикалната федерация на служителите в МВР с позиция за избора на ресорен министър

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) публикува позиция, в която посочват, че с избора на служебен министър на вътрешните работи трябва да се осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати. "Надяваме се определената за кандидат за служебен министър-председател Горица..

публикувано на 10.08.24 в 11:39

Бойните кораби на ВМС са отворени за граждани

Варненци и гостите на морската столица могат да разгледат бойните кораби на Военноморските сили /ВМС/, разположени в района на Морска гара. Отворените врати за граждани са по повод 145-та годишнина на ВМС. Плавателните съдове могат да бъдат посетени в събота до 17:00 часа и в неделя между 10:30 и 17:00 часа.

публикувано на 10.08.24 в 10:20
Флотът получи 4 лодки от САЩ

Министърът на отбраната ще участва в честването на ВМС във Варна

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържественото отбелязване на 145-ата годишнина от създаването на българските Военноморски сили (ВМС).   На 10 август (събота) в 18.00 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна ще започне тържествено събрание-концерт, посветено на празника на..

публикувано на 10.08.24 в 10:10

Откриха ловния сезон за пернат дивеч

Днес се открива ловният сезон за отстрел на пъдпъдъци, гургулици, гривяк и горски бекас. Очаква се поне 50 хиляди ловци да излязат в ловните си райони, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България.  Групово и индивидуално ловуване на дребен дивеч през този ловен сезон ще се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални..

публикувано на 10.08.24 в 09:49