Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настимир Ананиев: Виновните за проблема с винетките трябва да понесат наказателна отговорност

Снимка: БГНЕС

Виновните за проблема с въвеждането на електронните винетки трябва не само да подадат оставки, но да понесат и наказателна отговорност. Това заяви в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” специалистът по пътна безопасност Настимир Ананиев. За времето, в което системата не работи и има гратисен период през територията на страната са минали стотици тирове. Те не са платили винетна такса, което е нанесло щети за десетки милиони левове на държавния бюджет, допълни Настимир Ананиев.

Той напомни, че през 2016-а година беше създадена Агенция за електронно управление и попита защо тя не е проверила как работи системата за електронни винетни стикери преди да бъде пусната в експлоатация.

Другият въпрос, който постави специалистът по пътна безопасност е: "Какво се случва с вече закупените електронни винетки след като стана ясно, че системата ще бъде доусъвършенствана и ще заработи напълно след около 10 дни?".

Ето какво още каза Настимир Ананиев, включително и по повод временното отлагане на системата "бонус-малус".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата във Варна за юни е под средната за страната

През месец юни за едно свободно работно място са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на Агенцията по заетостта. Най голяма е била конкуренцията в областите Габрово и Хасково, там  за една позиция кандидатите са били по 14 , а в Ловеч по 13. Видин отново е областта с най висока безработица - 15 процента, а в..

публикувано на 10.08.24 в 13:53

От днес приемат проекти за скрапиране на риболовни кораби

Започва прием на проекти за скрапиране на риболовни кораби по Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027.  Бюджетът на процедурата е на стойност 6,9 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ, като от тях 4,8 млн. лв. са средства от Европейския фонд за морско дело, рибарство и аквакултури и 2,1 млн. лв. са национално съфинансиране...

публикувано на 10.08.24 в 13:31

Връчиха дипломите на студенти от ВВМУ-Варна

503-ма български и чуждестранни студенти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, обучавани в 14 специалности, получиха своите дипломи на официална церемония в учебното заведение в присъствието на родителите си и на официални лица. Първенец на целия випуск е мичман  Рафаел Кънев, негова подгласничка е студентката Адриана..

публикувано на 10.08.24 в 12:09

Синдикалната федерация на служителите в МВР с позиция за избора на ресорен министър

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) публикува позиция, в която посочват, че с избора на служебен министър на вътрешните работи трябва да се осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати. "Надяваме се определената за кандидат за служебен министър-председател Горица..

публикувано на 10.08.24 в 11:39

Бойните кораби на ВМС са отворени за граждани

Варненци и гостите на морската столица могат да разгледат бойните кораби на Военноморските сили /ВМС/, разположени в района на Морска гара. Отворените врати за граждани са по повод 145-та годишнина на ВМС. Плавателните съдове могат да бъдат посетени в събота до 17:00 часа и в неделя между 10:30 и 17:00 часа.

публикувано на 10.08.24 в 10:20
Флотът получи 4 лодки от САЩ

Министърът на отбраната ще участва в честването на ВМС във Варна

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържественото отбелязване на 145-ата годишнина от създаването на българските Военноморски сили (ВМС).   На 10 август (събота) в 18.00 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна ще започне тържествено събрание-концерт, посветено на празника на..

публикувано на 10.08.24 в 10:10

Откриха ловния сезон за пернат дивеч

Днес се открива ловният сезон за отстрел на пъдпъдъци, гургулици, гривяк и горски бекас. Очаква се поне 50 хиляди ловци да излязат в ловните си райони, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България.  Групово и индивидуално ловуване на дребен дивеч през този ловен сезон ще се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални..

публикувано на 10.08.24 в 09:49