Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдия-изпълнител описа къщата на Баневи заради дълг на дружество, управлявано от сина им

Евгения и Николай Баневи в съда
Снимка: БГНЕС

Съдия-изпълнител влезе в къщата на Баневи и започна опис на имуществото им. Това се прави по дело за дълг на дружество, в което управител е синът на Баневи. Според адвокат на дружаството-длъжник Гаврил Хрусанов, става дума за заем от 15 хиляди лева, който е станал 100 000 лева:

"По това дело се е произнесъл частен арбитраж, за който аз не бях чувал, а и колеги-юристи също не са чували. Разполага с някакъв виртуален офис. Честно казано, връзка на господин и госпожа Баневи с тази история не виждам, тъй като въпросното дружество, което е длъжник по изпълнителното дело, към момента на сключване на този договор за заем от 2015-та година, се е представлявало от сина на господин Банев, който от своя страна е предоставил пълномощно на трето лице, което всъщност е сключило този договор като заемополучател от името на дружеството".

Адвокатът на дружеството-взискател Димитър Петров обясни, че по делото е била описана само къщата:

"Фирмата дължи. Не знам от какво произтича вземането на БДЖ, но има вземане на БДЖ. Това е отделно от нашето вземане, отделно от вземането на държавата. Има си опис. Няма нищо незаконно. Само сградата се описва".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Николай и Евгения Баневи в Специализирания наказателен съд на заседанието му на 7 декември в София.

Евгения и Николай Баневи остават окончателно в ареста

Окончателно Евгения  и Николай Баневи остават в ареста. Решението е на Апелативния специализиран съд. Малко след произнасянето му двамата дадоха импровизирана пресконференция в съдебната зала. Разговорът с медиите беше поискан и..

обновено на 13.12.18 в 17:09
ВИЖТЕ ОЩЕ
Синя зона, център, Варна

"Синята зона“ ще е безплатна по празниците, ще работи само на 2 май

„Синята зона“ за краткосрочно паркиране в централната част на Варна няма да работи през дните 1, 3, 4, 5 и 6 май 2024 г. Това са официалните празнични дни, в които паркирането в зоната ще бъде безплатно за гражданите. От Общинското предприятие „Общински..

публикувано на 30.04.24 в 12:10

0% ДДС за хляба и брашното до края на 2024-та

До края на годината се удължава нулевата ставка за ДДС за хляба и брашното, реши на второ четене бюджетната комисия, предаде БНР. Също така има предложение за лимит от 15% надценка на цената на хляба в магазинната мрежа. Засега текстът отсъства от..

публикувано на 30.04.24 в 11:28

Последен ден за подаване на данъчната декларация

Днес е крайният срок за деклариране на доходите за 2023 г. пред НАП чрез годишна декларация за облагане на доходите на физически лица. От агенцията припомнят, че това може да стане и по електронен път чрез услугата „предварително попълнена данъчна..

публикувано на 30.04.24 в 07:51

Кметът кани партии и коалиции на консултации за състава на секционните избирателни комисии

В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение № 3130-ЕП/НС от 23 април 2024 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), кметът на Варна Благомир Коцев кани парламентарно представените политически партии и коалиции - коалиция „ГЕРБ-СДС“, коалиция..

публикувано на 30.04.24 в 07:15
Радиопредавател

Възможни са прекъсвания на сигнала на Радио Варна заради смяна на предавател

На 30 април от 9 до 12 часа ще бъде инсталиран нов предавател на ултракъси вълни ВАРНА 6 на честота 103.4 MHz, излъчващ програмата на Радио Варна. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате Радио Варна през интернет сайта  binar.bg.  

публикувано на 30.04.24 в 07:15

Дъждовен ден

Днес ще е облачно с валежи от дъжд, на места със значителни количества. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 15° и 20°, за Варна около 17°. Вълнение на морето 3-4 бала. Температура на..

публикувано на 30.04.24 в 06:01

Порционът в МВР се увеличава със 100 лева

Две заповеди за повишаване на месечните възнаграждения и парите за храна на различните категории служители в МВР подписа днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде БГНЕС. Единият документ определя увеличаване със 100 лева на..

публикувано на 29.04.24 в 17:38