Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдия-изпълнител описа къщата на Баневи заради дълг на дружество, управлявано от сина им

Евгения и Николай Баневи в съда
Снимка: БГНЕС

Съдия-изпълнител влезе в къщата на Баневи и започна опис на имуществото им. Това се прави по дело за дълг на дружество, в което управител е синът на Баневи. Според адвокат на дружаството-длъжник Гаврил Хрусанов, става дума за заем от 15 хиляди лева, който е станал 100 000 лева:

"По това дело се е произнесъл частен арбитраж, за който аз не бях чувал, а и колеги-юристи също не са чували. Разполага с някакъв виртуален офис. Честно казано, връзка на господин и госпожа Баневи с тази история не виждам, тъй като въпросното дружество, което е длъжник по изпълнителното дело, към момента на сключване на този договор за заем от 2015-та година, се е представлявало от сина на господин Банев, който от своя страна е предоставил пълномощно на трето лице, което всъщност е сключило този договор като заемополучател от името на дружеството".

Адвокатът на дружеството-взискател Димитър Петров обясни, че по делото е била описана само къщата:

"Фирмата дължи. Не знам от какво произтича вземането на БДЖ, но има вземане на БДЖ. Това е отделно от нашето вземане, отделно от вземането на държавата. Има си опис. Няма нищо незаконно. Само сградата се описва".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Николай и Евгения Баневи в Специализирания наказателен съд на заседанието му на 7 декември в София.

Евгения и Николай Баневи остават окончателно в ареста

Окончателно Евгения  и Николай Баневи остават в ареста. Решението е на Апелативния специализиран съд. Малко след произнасянето му двамата дадоха импровизирана пресконференция в съдебната зала. Разговорът с медиите беше поискан и..

обновено на 13.12.18 в 17:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

Частично бедствено положение в Елин Пелин заради пожар в складове за фойерверки

Пожар е избухнал в складове на фирма за фойерверки  и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и едноименната гара. Последвали са взривове, съобщава БНР.  Пожар в складове за фойерверки между град Елин Пелин и едноименната гара, има..

публикувано на 25.07.24 в 21:49

Георги Гергов ще обжалва решението на СГС за Пловдивския панаир

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“, предаде Радио Пловдив.  Софийски градски съд: Община..

публикувано на 25.07.24 в 17:29
Снимката е илюстративна

До 2 август пускат движението между ул. "Прилеп" и "Подвис", септември асфалтират бул. "Христо Смирненски"

До 2 август ще бъде пуснато движението и се очаква възстановяването на маршрута на автобусите в участъка от бул. „Христо Смирненски“ между улиците „Прилеп“ и „Подвис“, като намерението на фирмата-изпълнител е през август да може да се ползва и..

публикувано на 25.07.24 в 17:00

Възстановяват повредения след вандализъм паметник на Николай Коперник във Варна

Община Варна възстановява повредената знакова скулптура на великия астроном Николай Коперник, която е разположена в Морската градина. Скулптурата е дело на бележития български артист Любомир Далчев. При вандалската проява неотдавна бяха повредени ръцете,..

публикувано на 25.07.24 в 16:36

В петък: Конституционният съд се произнася за промените в Конституцията

Конституционният съд ще се произнесе утре дали последните изменения на Конституцията (шестите по ред поправки) противоречат на основния закон.  Това става ясно от съобщение на сайта на съда. Съдът беше сезиран от президента Румен Радев, който атакува..

публикувано на 25.07.24 в 16:29
Балчик

Първите данни за сезона в Балчик – повече туристи, по-малко нощувки

13 на сто по-малко нощувки са реализирани в община Балчик. Това показват данните за шестмесечието на тази година спрямо предходната. От януари до края на юни дестинацията е привлякла с над 11 хиляди повече туристи – общо 117 хиляди, които обаче са..

публикувано на 25.07.24 в 16:25

Светещ таван с морски обитатели - част от новото оборудване на детската хирургия към МБАЛ "Св. Анна" (СНИМКИ)

Дарение на нова апаратура и цялостно оборудване за 150 000 лева получи от сдружението „Аз вярвам и помагам“ с председател Владислав Николов отделението по детска хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Анна“ във Варна с началник д-р..

публикувано на 25.07.24 в 15:35