Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителите на булеварда: Ако трябва, ще работим и през нощта (СНИМКИ)

Северното обслужващо платно на булевард „Васил Левски”, по което от неделя вечерта -10 февруари, ще се отклонява движението, се доизгражда в момента. След затварянето на кръстовището с "Цар Освободител" колите от кварталите ще минават по новото трасе към кръговото на бул. "Сливница".

Проверка на Радио Варна показа, че на обекта се работи усилено. "Ако се наложи, работата ще продължи и през нощта", заяви Мирослав Димитров, технически ръководител на обекта. До средата на април трябва да приключи и цялостното изграждане на новия булевард. "Крайно време е варненци да повярват!", каза Димитров (чуйте прикачения звуков файл).

Снимка





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Експерт: Колата на НСО се е движила със 160 км/ч, преасфалтираният участък пречи да се проучи спирачният път

Загиналият шофьор при тежката катастрофа с кола на НСО на входа на Аксаково е нямал добра видимост заради пътни знаци и растителност, а специализираният автомобил се е движел с много над позволената скорост - 150-160 км/ч. Това са очевидните факти, за които красноречиво говорят и снимките с деформираните коли, коментира пътният експерт от Европейския..

публикувано на 22.05.24 в 14:30

По Ваш сигнал: Жители на блок със 113 апартамента се оплакват от некачествено саниране

От некачествено саниране на блок 152 в район "Младост" във Варна се оплакват живеещи там. Проблемите възникват още преди около шест години, при началото за програмата за безплатна изолация в кооперацията. "Вкъщи започнахме да се наводняваме, около прозорците започна да тече вода. Тогава не ни смениха дограмата - казаха, че не ни се полага, въпреки че е..

публикувано на 22.05.24 в 14:00

Над 2 700 се явяват на трета матура днес

2715 зрелостници са подали заявления да се явят на допълнителен държавен зрелостен изпит по желание. Тази сутрин се провеждат първите два от тях – по математика и по география и икономика от общообразователната подготовка. Желание да се явят на изпита по математика са декларирали близо 600 зрелостници, а по география и икономика – над 220, предаде БНР...

публикувано на 22.05.24 в 11:28

11 учители, психолози и директори от Варна с наградата "Неофит Рилски" на РУО

Регионалното управление на образованието във Варна обяви списъка с отличените педагогически специалисти, удостоени с наградата "Неофит Рилски" и почетния знак на РУО тази година.  Носители на наградата "Неофит Рилски" са 11 преподаватели от различни населени места във Варна. Това са: Йорданка Драгнева Николова , учител по професионална..

публикувано на 22.05.24 в 11:02

Балчик се подготвя за празника на града - 24 май

С по­до­ба­ващ об­лик Бал­чик за по­ре­ден път пос­ре­ща своя праз­ник - 24 май. Най-ран­но­то сви­де­тел­ство за от­бе­ляз­ва­не­то му да­ти­ра от на­ча­ло­то на ми­на­лия век. И в то­зи праз­ни­чен ден по ут­вър­де­на дъл­го­го­диш­на тра­ди­ция мес­тна­та власт ще удос­тои с наг­ра­ди учи­те­ли, уче­ни­ци и дей­ци на кул­ту­ра­та със зна­чи­тел­ни..

публикувано на 22.05.24 в 10:56
Снимката е илюстративна

Заради проблемен запис на матурата по английски: Родители настояват за максимален брой точки

Родители настояват учениците, явили се на втора задължителна матура по английски език, да получат максимален брой точки на задачата за слушане с разбиране, предаде БНР.  Причината: оплаквания на зрелостници, че аудиозаписът не е бил с добро качество. "Всички деца са споделили помежду си, че записът не се е чувал добре, пращяло е, шумяло е. В крайна..

публикувано на 22.05.24 в 10:44

Промени в движението за 24 май в центъра на Варна

В централната част на Варна ще бъдат въведени промени в движението на пътни превозни средства във връзка с честването на 24 май.  Площад „Св. св. Кирил и Методий” ще бъде затворен за движение от 07:50 часа до приключване на събитието (около 14:00 часа), както и следните участъци от булевардите: 1. Бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. Св. Кирил..

публикувано на 22.05.24 в 10:36