Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Икономическия университет във Варна и КК "Албена" подписаха договор за сътрудничество

Студентите от Икономическия университет във Варна вече ще могат да използват базата на курортен комплекс „Албена” за придобиването на практически знания. Това стана възможно с подписването на договор за сътрудничество между висшето училище и акционерното дружество. С него е постигната договорка и за модернизирането на материалната база на колежа по туризъм, където е планирано изграждането на кухня и зали за хранене, където колежаните ще практикуват. Форма на публично частно партньорство ще бъде използвана и за превръщането на общежитие на спирка „Почивка” в хотел, където студентите ще прилагат теоретичните знания. Работните срещи между Икономическия университет във Варна и ръководството на курортен комплекс „Албена” за уточняване на възможните форми на партньорство предстоят, каза за Радио Варна ректорът на висшето училище професор Пламен Илиев.

Кристина Богданова, която е продуктов мениджър в курорта, допълни, че договорът ще помогне на дружеството да назначи персоналът, който е необходим на хотелите. Близо 20 на сто от работещите там са чужденци.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Балчик от морето

Екоинспекцията във Варна даде препоръки за почистване на нерегламентирани сметища в община Балчик

В пос­лед­на­та сед­ми­ца на май РИОСВ – Вар­на ин­спек­ти­ра об­щи­на Бал­чик за не­рег­ла­мен­ти­ра­ни сме­ти­ща и да­де пред­пи­са­ния за ор­га­ни­зи­ра­не на по­чис­тва­не­то им. Нап­ра­ве­ни са за­бе­леж­ки за ня­кол­ко мес­та, по по­чис­тва­не­то на кои­то се ра­бо­ти, уточ­ни­ха еко­ло­зи­те от местната ад­ми­нис­тра­ция­...

публикувано на 03.06.20 в 13:41

Шофьорът, блъснал жена и седем коли във Варна, страда от биполярно разстройство

Шофьорът, който вчера блъсна пешеходец и седем коли във Варна, страда от биполярно разстройство. Назначена е съдебнопсихиатрична експертиза , която да установи дали водачът може да носи наказателна отговорност.  Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство, което трябва да изясни причините и обстоятелствата, довели до причиняване..

публикувано на 03.06.20 в 13:28
Академик Александър Гинцбург

Русия вече има ваксина срещу COVID-19 и започва ваксинирането на хора

Русия започва тестове за ваксина срещу COVID-19 Всички разработчици, които са участвали в създаването на ваксината, доброволн вече са се ваксинирали. Първият ваксиниран в Русия е ръководителят на вирусологична лаборатория акад. Ал. Гинцбург. Разбирайки  безопасността на ваксината, а и заради отговорността,..

публикувано на 03.06.20 в 13:10

ГДБОП спря сайт, разпространявал незаконно книги в интернет

При акция на ГДБОП в София и Варна е бил спрян сайтът Spiralata.net заради незаконно разпространение на литературни произведения в интерне т, съобщиха от МВР. От сайта е можело да бъдат изтеглени безплатно книги, преведени на български език, на световноизвестни автори като Стивън Хокинг. От ГДБОП съветват гражданите при наличие на..

публикувано на 03.06.20 в 12:56

Премахнаха знака за заплащане на винетка от Варна до с.Тополи

Поставеният пътен знак в участъка от пътя Варна – Тополи, който указваше, че трябва да се заплаща винетна такса, вече е премахнат, след подаден сигнал от Радио Варна до Агенция „Пътна инфраструктура”. Знакът указваше, че след изхода на града трябва да се заплаща електронна винетка, а въпросният участък е освободен от заплащането на такава...

публикувано на 03.06.20 в 12:27

Варненска туристическа камара с декларация против негативната кампания за скъсания тръбопровод

Членовете на Управителния съвет на Варненската туристическа камара изразяват в декларация категоричното си неодобрение на развихрилата се в медиите и социалните мрежи негативна кампания, по повод авариралия тръбопровод във Варненското езеро. Според тях е ясно, че вече се работи по ремонтирането на тръбопровода, а официалните данни на РЗИ във Варна..

публикувано на 03.06.20 в 12:22

Коронавирусът вдигна безработицата в Германия през май

Броят на хората в Германия, които са останали без работа, се е увеличил с 238 000 до 2,875 милиона души през май, тъй като пандемията от коронавируса е продължила да подкопава трудовия пазар на най-голямата икономика в Европа, сочат днешни данни, цитирани от Ройтерс. Равнището на безработица в Германия е скочило до 6,3 на сто спрямо 5,8..

публикувано на 03.06.20 в 11:55