Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Транзитното движение през прохода Шипка се пренасочва към прохода на Републиката

прохода "Шипка"

Ограничението е в сила до 18 ч. тази вечер и се отнася за пътя Габрово - Казанлък през връх Шипка. Транзитният трафик ще се насочва през Прохода на Републиката по маршрут Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно. Алтернативен маршрут за връзка между Северна и Южна България е Троянският проход, през който е разрешено преминаването на превозни средства до 12 тона.

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

За гостите на тържествата движението на 3 март ще се организира както следва:

- От 5:30 ч. до 13:00 ч. се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от Габрово към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОД на МВР-Габрово;

- От 13:00 ч. до 18:00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до Габрово.

- От 5:30 ч. до 13:00 ч. се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от Казанлък до връх Шипка;

- От 13:00 ч. до 18:00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до Казанлък.

Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД „Национална полиция“ и ИА „Автомобилна администрация“. Тя предвижда ограничаване на движението по следните участъци от републиканската мрежа:

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени от движение и в последния почивен ден 4 март (понеделник) от 14 ч. до 20 ч.по следните пътища:

- автомагистралите;

- п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;

- Русе - Велико Търново;

- Варна - Бургас;

- Бургас - Царево и др.ВИЖТЕ ОЩЕ

Директорът на ИАМА-Варна Валентин Енчев временно е остранен от длъжност

Директорът на „Морска администрация“ във Варна капитан Валентин Енчев временно е отстранен от длъжност. Това съобщи за Радио Варна директорът на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ капитан Живко Петров. Той уточни, че един от работещите в ИАМА-Варна се е оплакал от грубо отношение от страна на капитан Енчев. Представители на..

публикувано на 25.02.20 в 11:58

Влюбената банкерка Невена - зад решетките

Варнеският Апелативен съд уважи искането на Варненската Окръжна прокуратура и промени постановената от Окръжния съд мярка на Невена Йорданова "домашен арест", като я върна отново зад решетките. Основният мотив на втората инстанция е, че обвинената в присвояване на над 1 милион лева от варненска банка жена, ако е извън ареста, може да се..

публикувано на 25.02.20 в 11:31

Липсват ученици в училищата в Балчик

Близо 30 процента от учениците в балчишкото основно училище „Антим I“ отсъстват от занятия днес. 20 на сто не са в класните стаи в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, 15 на сто - в средното училище „Христо Ботев“. Слушаме кореспондента ни в Балчик Албена Иванова:

публикувано на 25.02.20 в 10:48

"България Ер" анулира полетите си от и до Милано до 27 март заради коронавируса

"България Ер" анулира полетите си до Милано до 27 март заради зачестилите случаи на коронавирус. Това съобщи авиокомпанията на сайта си. "Сигурността и здравето на нашите пътници са от първостепенно значение за нас. Заради зачестилите случаи на коронавирус в Италия, до 27 март „България Ер“ отменя полетите си от/до Милано. Всички пътници по..

публикувано на 25.02.20 в 09:44

Препълнен автобус по линия 20

 За пореден път пътуващите с автобус по линия 20 тази сутрин отново пътуваха при ужасни условия в претъпкан автобус. Причината е,че няколко дни и през миналата седмица, а и от вчера, графикът се нарушава и се пропуска курсът в 7.02 минути на спирка ТИС – север към кварталите, а и преди това от квартал „Владислав Варненчик”.  По този начин..

публикувано на 25.02.20 в 09:17

Трети път преасфалтират ул."Михаил Колони"

Отново е затворена за движение ул."Михаил Колони", от кръстовището с бул."Приморски" до Шишковата градинка. Причината е преасфалтиране и корекция на нивелацията на капаците на шахтите и ВиК-крановете, които стърчаха и създаваха неравности. След два неуспешни опита, това е трето полагане на асфалт в този участък, за времето на течащия цялостен ремонт на..

обновено на 25.02.20 в 09:06
Заради тайфуна бяха отменени над 600 вътрешни полета

На пристигащите от Италия се препоръчва 14 дни карантина

На пристигащите от Италия се препоръчва 14 дни карантина . На територията на България вече действа Кризисен щаб, който ще вземе всички превантивни мерки срещу навлизане на коронавируса в нашата страна. "Нищо от направеното до сега не се променя. Включително контролът, който и до момента действаше на летищата", каза за БНТ главният..

публикувано на 25.02.20 в 08:45