Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече полети от Франция, Великобритания, Израел, Чехия, Турция, Дания и Литва това лято

Ръст на полетите от ключови пазари като Франция, Великобритания, Израел, Чехия, Турция, Дания и Литва очаква Летище Варна през сезон 2019,  съобщи Димитър Биков, началник-отдел „Авиационен маркетинг“ към летищния оператор „Фрапорт“.

„Това до голяма степен ще компенсира намаления брой чартърни програми от Германия и Русия, туристите от които се насочват към Турция и Египет“, каза Биков.

Той допълни, че има увеличен брой на целогодишни полети до Варна, дестинациите стават общо 16. „В края на предходната година нискотарифната компания WizAir обяви базирането на втори самолет във Варна, което позволи стартиране на полети до Берлин, Кьолн, Хамбург, Копенхаген, Ливърпул и Париж. Заедно с дестинациите до Айндховен, Меминген, Дортмунд, Ларнака, Лондон, Тел Авив, Москва, Истанбул, Виена и София, Летище Варна се утвърждава като важен транспортен възел за целия регион“, допълни Димитър Биков. Според него тази тенденция е своеобразен рекорд за варненското летище, който има пряк ефект върху туристическия сектор.

Първите организирани туристи от Германия за сезон 2019 ще пристигнат във Варна на 23-ти март, съобщиха от общинската администрация.  Групата ще посети морската столица с цел SPA, уелнес и медицински туризъм, като програмата е съфинансирана от здравната каса на Германия. Това стана ясно по време на специализираната туристическа борса ITB в Берлин. „Доброто съотношение между цена и качество, както и наличието на минерална вода, са сред основните преимущества, които привличат германците, търсещи лечебни процедури. Немаловажен е и фактът, че градът ни предлага богат културен календар, който се цени високо от туристите“, коментираха хотелиери от Варна, участващи в изложението. Според тях този вид програми са добър начин за удължаване на туристическия сезон, тъй като последните организирани групи от Германия се очакват в края на месец октомври. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха за хулиганство мъж от село Самуилово

Мъж от добричкото село Самуилово е бил задържан от полицията за непристойно поведение и хулиганство. Вследствие на инцидента е проведена и Специализирана полицейска операция на територията на населеното място с цел профилактика на криминалния контингент и осигуряване на обществения ред. Сигналът за възникнал конфликт на територията на село Самуилово,..

публикувано на 19.08.24 в 16:11

Петима са задържани с наркотици при специализирана полицейска операция в Добричко

Петима души са задържани от служители на Първо Районно управление в Добрич и на Районното управление Балчик  при специализирана акция на полицията в Добричко.  Акцията (от 10 до 16 август ) е била срещу разпространението на наркотици след проведени оперативно – издирвателни мероприятия на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при..

публикувано на 19.08.24 в 16:03

Удължиха забраната за износ на инсулин с месец

Срокът за забрана за износ на инсулин и някои антибиотици се удължава до 19 септември. Това се посочва в заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, която е в сила от днес до 19 септември. Заповедта е публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването, цитиран от БНР. Анализ показва, че има забавяне или отказ за доставка..

публикувано на 19.08.24 в 16:00

Възрастна пешеходка загина на място в Кранево, блъска я водач, употребил амфетамин

За трагичния инцидент, станал на 16 август, около 13:00 часа, съобщават днес от пресцентъра на областната дирекция на МВР.  На място е установено, че микробус „Мерцедес“, управляван от 58-годишен мъж блъска пресичаща пътното платно жена на 81 години, която загива на място. При извършената проверка на водача на товарния автомобил за употреба на..

публикувано на 19.08.24 в 15:33
Снимката е с илюстративна цел

Служители на МВР се събраха във Варна в подкрепа на министър Калин Стоянов

Служители на Областната дирекция на МВР във Варна излязоха пред сградата на дирекцията в знак на подкрепа за министър Калин Стоянов. Това е втората подобна акция на служителите по същия повод.  "С  колегите сме се събрали да изразим подкрепа към министър Стоянов. П од негово ръководство в системата се усеща сигурност и спокойствие от..

публикувано на 19.08.24 в 15:31
Димитър Главчев

Главчев изрази готовност да участва в процедурата за назначаване на служебен премиер

Служебният премиер Димитър Главчев реагира на днешните събития с публикация във Фейсбук. Той декларира, че ще изпълнява задълженията си на служебен министър-председател толкова време, колкото е необходимо, за да не изпада държавата в конституционна криза, предаде БНР.  Главчев подчертава, че негово задължение е страната да бъде преведена и през тази..

публикувано на 19.08.24 в 15:23

Продължава ремонтът на Дюлинския проход, засега няма да спират движението

С ускорени темпове продължава основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлински проход, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". В момента на обекта се изпълняват земни работи, а в отделни участъци се извършват изкопни дейности по премахване на съществуващото асфалтово покритие. Оформят се скатове и откоси по цялото трасе с цел уширяване на..

публикувано на 19.08.24 в 15:18