Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-новият мюзикъл на Андрю Лойд Уебър на варненска сцена

| обновено на 10.07.19 в 09:59

Театрално-музикален продуцентски център Варна, Държавна опера Варна откупи правата за поставянето на най-новия мюзикъл на Сър Андрю Лойд Уебър „Любовта никога не умира“, продължение на „Фантомът на операта“ със същите герои, но в друг контекст. Проектът е колаборация с Международния музикален фестивал "Варненско лято".
Премиерните спектакли са на 10 юли и 13 август 2019, 21.00 ч. и са част от  XX-ото издание на Опера в Летния театър - Варна 2019. (При неблагоприятно време с обилни валежи след 19.30, премиерата ще се проведе на Основна сцена на Варненския драматичен театър в същия ден и в същия час 21.00. Закупените билети важат без заверка).

Мюзикълът, който има няколко редакции, сред които последната от 2017 г., идва в България още в началото на 2019 г. и Варненската опера е един от първите театри в света, които поставят тази последна творба на съвременния музикален гений Андрю Лойд УебърРежисьор, както винаги когато става дума за български постановки на Уебър, е проф. Светозар Донев. Несменяеми в постановъчния екип са диригентът Страцимир Павлов и хореографът Анна Донева. Сценография и костюми Нела Стоянова. Асистент режисьор Сребрина Соколова. Диригент на хора Цветан Крумов.

Сюжетът на „Любовта никога не умира“ доразказва историята на мистичния Фантом от Парижката опера, криещ обезобразеното си лице зад маска, и хористката Кристин. 10 години след пожара в операта, за който обвиняват Фантома, те отново се срещат в Манхатън...

Драматичната интрига е подплатена с красива, изградена със съвременни похвати, силно въздействаща музика. „За разлика от „Фантомът на операта“, който е много характерен мюзикъл, „Любовта никога не умира“ е като един оперен апотеоз, събрал най-красивото от операта, синтезирано през таланта на гениалния композитор – разказва диригентът Страцимир Павлов. 

Артистите, които участват в „Любовта никога не умира“, са избрани с национален кастинг. За ролята на Фантома са определени солистът на Варненската опера Пламен Долапчиев и Момчил Караиванов от Пловдив. В образа на Кристин се превъплъщават доказалите неведнъж многостранния си артистичен талант и обичани от публиката Илина Михайлова и Лилия Илиева. Сребрина Соколова и Калина Жекова ще защитят образа на Мег, а като Раул ще видим Велин Михайлов и Нейчо Петров – Реджи. С ролята на сина на Кристин и Фантома прекрасно се справят, по мнението на целия екип, младите таланти Кристиян Славеев, Николай Бояджиев и Белла Петрова. Останалите роли изпълняват Вяра Железова, Миглена Страдалска, Лев Караван, Николай Колев, Филипа Руженова, Лиляна Кондова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба живопис на Георги Андонов за първи път във Варна

30 самостоятелни изложби има в творческия си път кюстендилският художник Георги Андонов.  Днес е във Варна, където прави за пръв път представяне на творби-живопис. Ярки цветове, многопластовост и красота видя в галерията на Тереза Зиковска репортерът ни Ваня Славова.  Тя разговаря и с художника Георги Андонов, нека помиришем ефирно и..

публикувано на 10.07.24 в 16:02

Петра Димитрова с изложба живопис във Варна

Летният сезон в Галерия A&G Art Meeting, Варна,  продължава със самостоятелна изложба живопис на една млада художничка – Петра Димитрова. Откриването е на 10 юли от 18 часа. Все още в началото на творческия си път, Петра вече е разпознаваем автор, който изгражда собствен, провокативен стил на изразяване. Познаваме от предишни нейни..

публикувано на 10.07.24 в 14:10
Симеон Димов и Хенри Ескелинен

Симеон и Хенри - новите лица на Варненския театър

Две нови лица ще виждат любителите на театралното изкуство във Варна. Част от трупата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" от това лято са Симеон Димов и Хенри Ескелинен. Във визитката на 26-годишния Симеон е записано, че е роден в Бургас, където през 2016 завършва Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" със..

публикувано на 10.07.24 в 12:52

Подаръци на Тодор Живков са изложени в РИМ-Варна

Единствена по рода си колекция може да разгледат варненци и гости на града в Регионалния исторически музей. Тя включва подаръци на българската държава и на държавния глава Тодор Живков от гости и делегации на правителствено ниво от цял свят. Периодът е 60-те и 70-те години, както и подготовката и честването на 1300-годишнината на българската..

публикувано на 09.07.24 в 10:34

Спечелиха дело срещу Община Варна за отказан достъп до обществена информация

Продуцентът Доно Цветков, носител на 3 награди „Варна”,спечели дело срещу Община Варна. Това пише в окончателно съдебно решение, според което той има право на информацията кой, как и по какви критерии е финансирал културни проекти от 2017 до 2021 година от варненския Фонд „Култура. След като от Община Варна не отговориха по същество на тези въпроси,..

публикувано на 08.07.24 в 11:50

Гостуваща изложба в РИМ-Варна: "Подаръкът - акт на дипломация и междудържавни отношения"

Исторически музей – Правец представя единствена по рода си колекция, включваща подаръци на българската държава и на държавния глава Тодор Живков от гости и делегации на правителствено ниво от цял свят. Периодът обхваща 60-те и 70-те години, както и подготовката и честването на 1300 годишнината на българската държава през 80-те години на ХХ..

публикувано на 07.07.24 в 11:24

Фестивалът „Киното – моя любов, моя песен“ за 13-ти път във Варна

Варна отново е домакин на фестивала за младежко изкуство „Арлекин“, от 3 до 8 юли. Част от него е 13-то издание на конкурса за пеещи деца и младежи „Киното – моя любов, моя песен“, от 5 до 7 юли. Над 40 деца от различни населени места в страната се представиха с популярни филмови песни Арт салона на Радио Варна. Тази година журито е в състав:..

публикувано на 06.07.24 в 16:36