Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с контроли срещу световния шампион

Автор:

Женският национален отбор по волейбол на България ще изиграе две контроли със световния шампион Сърбия, като част от подготовката си за предстоящия старт във Волейболната лига на нациите.

Волейболистките ни, водени от Иван Петков ще гостуват на сръбкините, а приятелските срещи са насрочени на 14 и 15 май. Мястото и часовете на двубоите ще бъдат съобщени допълнително.

„Много се радваме, че ще имаме възможността да се изправим срещу толкова силен и класен противник. От около месец се опитвахме да договорим тези контроли и благодарение на съдействието на президента на федерация волейбол инж. Данчо Лазаров това вече е факт“, коментира за официалния сайт на федерацията мениджърът на националния тим Любомир Герасимов.

При завръщането си в елита на световния форум България е домакин на турнир от първия уикенд на Волейболната лига на нациите. Надпреварата ще се проведе от 21 до 23 май в „Арена Монбат Русе“. Съперници на националките ни са САЩ, Япония и Белгия.

Билетите за турнира в Русе вече са в продажба, като са на стойност 10, 15 и 20 лева за ден, в зависимост от секторите в залата. Пакетните цени включват всички мачове от трите дни на турнира в Русе, като са на цени от 25, 35 и 50 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Надал се предаде пред Джокович

Новак Джокович и Рафа Надал се срещнаха на олимпийския турнир по тенис в Париж. Победа с 2-0 сета, 6-1, 6-4 за Ноле. Сърбинът беше компромисен в този мач, а Надал приключва yтчастието си на сингъл на Олимпиадата.

публикувано на 29.07.24 в 19:00

Томова отпадна във втория кръг

Виктория Томова загуби срещу 11-тата поставена Ема Наваро и отпадна във втори кръг на Олимпийските игри в Париж. Загуба със 7:6(5), 4:6, 1:6.  Томова остана с 23 уинъра и 41 сбъркани топки. 

публикувано на 29.07.24 в 18:57

Йоана Илиева загуби от унгарка

Йоана Илиева завърши на десето място при дебюта си на  олимпийски игри. В турнира на сабя в Париж тя записа една победа и една загуба, с което влезе сред най-добрите 16 в надпреварата. Българката отстъпи срещу унгарката Лука Счуш.

публикувано на 29.07.24 в 18:56

Марк Христов приключи олимпийското си участие

Марк Христов отпадна на Игрите в Париж в надпреварата по джудо. В категория до 73 килограма той допусна поражение от втория в световната ранглиста и носител на пет медала от световни първенства Сойчи Хашимото (Япония). Българинът допусна оценка "ва-дзари" още в първите секунди, което го спря.

публикувано на 29.07.24 в 18:55

Росенов напуска Париж

Радослав Росенов допусна болезнено поражение във втория кръг на олимпийския турнир в Париж. В категория до 63.5 килограма националът ни трябваше да преглътне загуба от шампиона в панамериканските игри Уайет Санфорд. 20-годишният ни суперталант отстъпи в съдийските карти с 0:5 гласа, въпреки че направи много здрава битка с канадеца. Росенов започна..

публикувано на 29.07.24 в 18:54

Среща с варненските олимпийци: Лазар Христов с първи медал за каяка в България

Лазар Христов е един от най-славните варненски състезатели по кану каяк. Той е участвал на две Олимпиади. Печели бронзов медал на Игрите в Москва 1980 на четириместен каяк на 1000 м. Това е първото отличие от Олимпиада за този спортза България и остава паметно.  На Олимпиадата в Монреал 1976 г отпада на полуфинала на 500 м. Многократен държавен..

публикувано на 29.07.24 в 11:55

Българското участие на Олимпиадата в Париж днес

Българското участие на Олимпиадата хв Париж днес: Антоанета Костадинова и Кирил Киров стартират квалификации на 10 метра въздушен пистолет, смесено отборно на турнира по спортна стрелба в 10:15 часа. Габриела Георгиева ще участва в сериите на 100 метра гръб в турнира по плуване утре в 12:00 часа. Ако се класира сред най-бързите 16 в..

публикувано на 29.07.24 в 10:45