Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чадър и слънчеви очила в крак с прогнозата

Автор:

В понеделник ще преобладава слънчево време, по-късно през деня от запад ще се появи предимно висока и средна облачност. Вятърът ще е умерен от изток. Ще бъде топло с максимални температури между 20 и 25 градуса, по крайбрежието 16-19.

Във вторник и сряда ще има променлива облачност, по преминаващи слабо изразени фронтални смущения, на места ще превалява дъжд. По-активни ще са процесите над Западна България. Вятърът ще е умерен, с пориви до засилен от източна четвърт. Минималните температури ще се повишат до 10-15 градуса, максималните слабо ще се понижат.

На 16 до 18 май атмосферата ще се лабилизира, в следобедните часове ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и главно във вътрешността на района, а в събота и по крайбрежието се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя облачността ще намалее, вятърът ще е умерен от северозапад и запад и температурите и във вътрешността и по Черноморието ще се повишат.

Поради очакваната източна посока на вятъра, през повечето дни от периода, вълнението на морето ще се увеличи и най-често ще е 3 бала, в края на седмицата то ще спадне до 1-2. Температурата на морската вода плавно ще се повишава до 14-17 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жертвите на взривовете край Елин Пелин вече са четири

Поне четири са жертвите на взривовете в Гара Елин Пелин. Днес сутринта бяха открити две обгорени тела, след като в отминалите дни двама души починаха в болница от раните си. Малко след 10,30 часа следователи от Националната следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на МВР са започнали огледа на..

публикувано на 28.07.24 в 13:04

Обезопасен е складът с високотехнологични изделия край Елин Пелин, открито е едно тяло

Обезопасен е складът с високотехнологични изделия край Елин Пелин, съобщи пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който е в село Гара Елин Пелин. Според него няма как да има оцелели след взривовете, които, по думите му, все още продължават. Открито е едно тяло.  Гърмежи е имало и вчера, когато със специализирана техника..

публикувано на 28.07.24 в 10:47

На 28-ми юли отбелязваме Световния ден за борба с хепатита

Световната здравна организация информира, че по света на всеки 30 секунди умира човек от заболяване, свързано с хепатит - възпаление на черния дроб, което причинява тежко чернодробно заболяване и хепатоцелуларен рак. Има пет основни щама на вируса на хепатит - A, B, C, D и E. Хепатитите B и C са най-често срещани. Те водят до 1,1 милиона смъртни..

публикувано на 28.07.24 в 08:53

Времето днес - слънчево с 1-2 градуса по-висока температура

Днес ще е слънчево. Сутринта ще е почти тихо, около обяд ще се появи слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Преобладаващи максимални температури между 30° и 35°, по крайбрежието от 28° до 33°, за Варна около 31°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 27°- 28°.

публикувано на 28.07.24 в 08:50

Слънчево в неделя с температури до 35 градуса

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ  от 21 часа на 27-ми до 21 часа на 28-ми юли 2024 г. През нощта ще е ясно. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 21°. През деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще се усили до умерен от изток и югоизток. Максимални..

публикувано на 27.07.24 в 15:25

АКФ ще обжалва отказа на прокуратурата да разследва удълбочаването на каналите във Варненското езеро

Фондация „Антикорупционен фонд“ ще обжалва отказа на прокуратурата да образува наказателно производство за удълбочаването на каналите във Варненското езеро. Това съобщи в предаването „Позиция“ на Радио Варна Лора Георгиева, която е старши правен съветник в Антикорупционния фонд. Според нея обаче е малка вероятността прокуратурата да започне..

публикувано на 27.07.24 в 14:25

Драгомир Петров, ИТН: Решението за ваканцията на депутатите е цинично

Решението депутатите да излязат във ваканция от 17 до 31 август е изключително цинично. Това коментира депутатът от „Има такъв народ“ Драгомир Петров в интервю за Радио Варна. Той напомни, че от ИТН вчера са предложили Народното събрание да работи до началото на предизборната кампания, но това предложение е било отхвърлено. Според Драгомир..

публикувано на 27.07.24 в 13:34