Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При 100% обработени протоколи: 31,07% за ГЕРБ, 24,26% за БСП, 16,55% за ДПС, 7,36% за ВМРО и 6,06% за ДБ

При 100 процента обработени протоколи при първоначалното им въвеждане междинните резултати на евровота сочат 31,07 процента за ГЕРБ, 24,26% за БСП, 16,55% за ДПС, 7,36% за ВМРО и 6,06% за "Демократична България".

Според данните на ЦИК избирателната активност на евровота е била 33,27 процента. 

От ЦИК уточниха, че при повторната обработка и след отстраняването на несъответствията ще бъдат ясни и окончателните резултати от изборите за ЕП.

Разпределението на мандатите ще бъде ясно до края на утрешния ден, а имената на избраните български евродепутати - до 31 май, петък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Аварийна ситуация с колектора на пречиствателна станция "Албена"

Нарушена е целостта на на тръбопровод, част от колектор на Пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) в Албена. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна. За аварийната ситуация те са уведомени на 4 юни от ВиК-Добрич. Колекторът е изграден от етернитови тръби. Нарушаването на целостта на заустващия колектор е..

публикувано на 20.06.24 в 13:38
Николай Марков

Николай Марков положи клетва като депутат в 50-ото НС

Народният представител от групата на "Величие" Николай Марков днес положи клетва като депутат в 50-ото Народно събрание.  Лидерът на партията не успя да се закълне вчера за първото заседание на парламента и поради тази причина се наложи да напусне Пленарната зала. Днес той положи клетва като депутат индивидуално./ БГНЕС

публикувано на 20.06.24 в 13:13
Рая Назарян

Депутатите избраха Рая Назарян за председател на НС (ВИДЕО)

Депутатите избраха Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на Народното събрание. Гласувах общо 236 народни представители - 131 със "за", 66 - "против" и 39 "въздържал се".  До избора се стигна след три опита, след подкрепата от страна на ИТН. „На първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест. С това гласуване са дава възможност за..

публикувано на 20.06.24 в 11:30

По време на почивка може да търсим помощ от всеки личен лекар

Ако човек е на почивка у нас и му се наложи да потърси медицинска помощ, може да отиде при всеки общопрактикуващ лекар, сключил договор със Здравната каса. Това припомнят от обществения фонд по повод началото на летните отпуски, съобщава БНР. На сайта на институцията има рубрика с полезна информация за правата на здравноосигурените. Здравната каса..

публикувано на 20.06.24 в 11:18
Татяна Буруджиева

Татяна Буруджиева: Самите политически партии не знаят откъде да я подхванат

Самите политически партии не са много ориентирани какво управленски е важно да започнат или грубо казано не знаят отъде да я подхванат. В посланията им нямаше нещо, за което да се замислим дълбоко, а по-скоро чухме предизборното говорене от кампанията. Така коментира първото заседание на 50-ото Народно събрание политологът Татяна Буруджиева в интервю за..

публикувано на 20.06.24 в 10:05

Втори ден депутатите избират председател на НС (НА ЖИВО)

Депутатите от 50-тото Народно провеждат продължение на първото си заседание, на което се очаква да направят нов опит за избор на председател на парламента. Депутатите излязоха в 30-минутна почивка по искане на Хамид Хамид от ДПС, предаде БГНЕС. Предложението дойде, след като Слави Кирилов от ИТН, който води заседанието, поиска отново да бъдат..

обновено на 20.06.24 в 10:04

15 август ще е почивен ден за варненци

15 август, Ден на пресвета Богородица и Ден на Варна, ще е празничен и неприсъствен за варненци. Това гласуваха общинските съветници от ПК „Култура и духовно развитие“. Предстои това решение да бъде одобрено и на сесия на Варненския Общински съвет. Припомняме, че Денят на Варна се празнува на 15 август от 1993г. 

публикувано на 20.06.24 в 09:30