Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горанов: Намаляването на ДДС върху определени стоки няма да доведе до полза за крайните потребители

Снимка: архив

Намаляването на Данък добавена стойност върху определени стоки няма да доведе до полза за крайните потребители – това мнение изрази финансовият министър Владислав Горанов във връзка с идеи за диференциране на ставката на ДДС:

"По принцип диференцирането на ставките не е тема, която Министерството на финансите би подкрепило. Разбира се, ако парламентът го наложи, ние ще изпълняваме закона, какъвто е. Промяната на ДДС, или намаляването на ДДС съм готов да се обзаложа, че няма да донесе до повече полза за крайните потребители", каза Владислав Горанов, като изрази учудване, че бизнесът гледа на ДДС като на свой данък, а той, по думите му, е косвен данък за всички потребители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре до 37 градуса в Източна България

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ  от 21 часа на 1 7 -ти до 21 часа на 1 8 -ти август 2024 г. Ще преобладава ясно, през деня слънчево време, във вътрешността на района от северозапад ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, през деня умерен вятър от изток-югоизток, по крайбрежието подсилен от бриза. Минимални температури..

публикувано на 17.08.24 в 15:59

Петима българи арестувани след побой в нощен бар на Халкидики, трима от тях са в болница

Гръцката полиция е арестувала петима българи след побой в нощен бар на Халкидики. Трима от тях са в болница. Води се разследване, съобщава БНР. Според очевидци на инцидента, петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой стреля и ранява един от българите, който е в тежко състояние в болницата в Полигирос..

публикувано на 17.08.24 в 13:07

Булгаргаз прогнозира 2% по-евтин природен газ през септември

Поевтиняване на природния газ с около 2 процента през септември прогнозира "Булгаргаз", предаде БНР . Това става ясно от подаденото от дружеството заявление в Комисията за енергийно и водно регулиране.  От "Булгаргаз" са посочили, че през следващия месец ще използват количества, доставяни по дългосрочния договор с Азербайджан и от газохранилището в..

публикувано на 17.08.24 в 12:53

Отново слънчево и горещо

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ  за 17 август 2024 г. Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, по крайбрежието - от източна четвърт. Максимални температури от 32° до 37°,  по Черноморието между 28° и 31°, за Варна около 31°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до..

публикувано на 17.08.24 в 10:12

Румен Гайтански се е предал на властите, задържан е за 72 часа

Ден след като получи обвинения по аферата със заема от ББР, Румен Гайтански сам се предаде с адвоката си. Това стана днес следобяд и в момента бизнесменът в следствения арест. Според неговия адвокат,  Гайтански още в четвъртък се е явил в Антикорупционната комисия, но бил върнат за следващия ден. Припомняме, че Румен Гайтански бешее..

обновено на 17.08.24 в 09:52

За трета поредна събота жителите на селата Попович и Дюлино излизат на протест заради незавършен път

За трета поредна събота жителите на село Попович и село Дюлино  организират протест заради незавършен ремонт на три километрова отсечка  - връзка с Бяла и Обзор, съобщават организатори на акцията. Недоволните посочват, че дейности по проекта са извършвани само три месеца през 2023 година от юли до септември, след което са преустановени...

обновено на 17.08.24 в 09:39

Повишено съдържание на нитрати откриха във водата на аксаковското село Зорница

Питейната вода в аксаковското село Зорница е замърсена с нитрати. Резултатите от взетите проби показват превишаване на нормата по този показател. Във водата са отчетени  55 мг/л нитрати, при норма – 50 мг/л, съобщават от Областна администрация - Варна. Не са установени заболявания, предавани по воден път. Здравната инспекция предупреждава, че..

публикувано на 16.08.24 в 17:26