Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Симона Кунчева записа песен в Радио Варна

Симона Кунчева в звукозаписното студио на Радио Варна
Снимка: Радио Варна

Симона Кунчева е лауреат в шестото издание на Конкурс за млади изпълнители на класическа и популярна музика "Музикални бисери", който организира СУ за ХНИ "Константин Преславски". Радио Варна бе медиен партньор на музикалното събитие и предостави най- голямата награда Гран При - професионален студиен запис.

Симона е на 15 години. Родена е в Русе, но от десет години живее във Варна. Ученичка е в Професионална гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров". Нейната баба е оперна певица и като малка Симона постоянно присъства на репетициите ѝ. Именно тогава се запалва музикалната искра в нея. И така малкото момиче израства с голямата мечта един ден да стане певица. От тогава до този момент Симона работи непрекъснато, за да развива своя талант. Започнала пътя си в детско вокално студио в Русе, по-късно пее във  вокална група "Медени звънчета", а днес усвоява тънкостите в пеенето във вокално студио "Angel voices" към НЧ "Петко Р. Славейков 1928" с вокален педагог Атанаска Липчева. От четири години Симона се явява на конкурси и получава отличия, но тази е най-голямата награда, която има до момента. 

Симона КунчеваЗа чувството да записва в звукозаписното студио на Радио Варна, тя сподели: "Бях много притеснена в началото, но след като влязох в студиото се отпуснах и мина чудесно". Симона избира да запише българската песен "Рисувай ти" по музика и аранжимент на Александър Костов, текстът е на Валентина Ценова. Тя е от репертоара на Мила Желева, която ѝ предоставя авторските права на песента.

Целият разговор със Симона Кунчева чуйте в прикачения звуков файл


ВИЖТЕ ОЩЕ

Светлината на надеждата в „Молитва“ на Владимир Димитров-Майстора

Картината на деня на Градската художествена галерия - Варна днес е една от най-представителните голямоформатни творби в нейната постоянна експозиция - „Молитва“ на българския класик Владимир Димитров-Майстора (1882-1960). Това е картина, пред която и в добри, и в трудни времена заставаш  с благоговение. Тя е разположена на..

публикувано на 04.04.20 в 12:54
кейти пери

Кейти Пери и Орландо Блум очакват момиченце

Певицата Кейти Пери и актьорът Орландо Блум очакват първото си дете заедно, което ще бъде момиченце. Новината съобщи в профила си в социалната мрежа Instagram 35-годишната певица, която заедно с 43-годишния Блум ще станат родители по-късно тази година. В поста си Пери написа “Момиче е! и сложи хаштаг “Момичетата управляват света”. В поста си..

публикувано на 04.04.20 в 10:45

Кой ще чете тази вечер?

В проекта на ДТ „Стоян Бъчваров” „Театърът чете от вкъщи” днес се включва актрисата Гергана Христова. Започнала професионалния си път на варненска сцена ,днес тя е част от трупата на Младежкия театър в София. Текст на Ерих Фром ще видите и чуете на 3 април 2020, от 19.00 на страницата на Варненския театър https://www.facebook.com/dramavarna/ ...

публикувано на 03.04.20 в 18:15

Георги Господинов с нов роман във време на криза

Писателят Георги Господинов съобщи във Facebook, че е завършил новия си роман. "Извънредна книга в извънредно време", "радостна новина за цивилизоваността", "неочаквана новина в сивия пролетен ден", "чакането при ГГ винаги си заслужава" - това са само част от коментарите в страницата на писателя. Повечето съдържат благодарност и искрена радост, само..

публикувано на 03.04.20 в 14:07

„Купи 1 книга“, призовава издателският бранш

Издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти се обединиха в общата кауза да помогнат на книгата днес, за да я има в бъдеще. Близо 100 издателства и книжарници застанаха зад кампанията „Купи 1 книга“. Инициативата под надслов „За да я има книгата“ започна в Деня на детската..

публикувано на 03.04.20 в 11:09

Милко Божков - за "Салона на природата" и простичките неща в живота

Изолация, оставане вкъщи, самота. Думи, които плашат повечето от нас. При хората на изкуството обаче всичко е различно. Поривът за красота се засилва, а желанието да твориш и да обръщаш внимание на "простичките неща" в живота става все по-силно и по-силно. Големият български художник Милко Божков в момента се намира в с. Стефан Стамболово -  близо до..

публикувано на 02.04.20 в 18:40
Йордан Георгиев

Много искам да ми се случи нещо хубаво днес!

Тъй като искрено вярвам, че няма по-успешен антидот срещу кризата, свързана с вирус Covid-19 от обичта, приятелството и емпатията и воден от увереността, че в тези дни хората повече от всякога се нуждаят от добри примери и стоплящи новини, аз, Йордан Георгиев – автор и водещ на театралното предаване „Без маски“ в ефира на радио „Алма..

публикувано на 02.04.20 в 18:35