Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мария Илиева: Почти винаги съм видимо доволна

| обновено на 13.07.19 в 15:04

На 16 юли, вторник Мария Илиева ще пее в Летния театър на Варна. Концертът е част от националното и турне под наслов "Всичко - най-добро от Мария Илиева". В него изпълнителката ще представи новия си албум, включващ най-големите й хитове. Отново ще чуем „Лунен сън”, „Нищо”, “Alright”, „Сама”, „Крадена любов”, „Чуваш ли ме”, “I Like”, „Играя стилно”, „Нека вали”, „Всичко” и много други. Песните ще бъдат презентирани по нов, по-мащабен начин, очертава се едно грандиозно шоу с всички задължителни за жанра елементи. И неподправената емоция от срещата с любимата варненска публика.

На сцената до Мария ще са нейните музиканти Георги Янев (музикален директор и китарист), Мартин Ташев (тромпет и вокали), Милен Кукошаров (аранжименти и клавишни), Васил Вутев (барабани), Младен Димитров (перкусии, програминг и синтезатор), Евден Димитров (бас китара).
Турнето започна на 9 юли в Античния театър на Пловдив, премина през Бургас, а кулминацията ще бъде на 22 октомври в Зала 1 на НДК в София.

"Всичко" е мотото на Вашето турне. Максималист ли сте?

Да, обичам да изпипвам всичко, с което се захвана в детайл. Това се отнася както за музиката, така и за най-битовия смисъл на живота ми.

Това не е ли много трудно?

Трудно е, но никой не е обещавал да е лесно. А и удовлетворението след добре свършената работа е достатъчно добър мотиватор и двигател за следващи успехи и мечти, така че всеки, който влага максимума от себе си - и сърце, и душа - получава цялостно удовлетворение накрая.

"Най-доброто от Мария Илиева" - означава ли, че има песни, които не си харесвате?

Не. Всичко си харесвам, колкото и нескромно да звучи. За да отсея тези, които да събера в албума, общо взето избрах песни, които са били номер едно в различни класации. Това е един относително добър критерий според мен, близък до обективния за това да определиш дали една песен е хит. Например когато пея "Лунен сън" - първия ми сингъл от 2001 година, виждам дечица, които знаят текста. Това е най-голямото ми щастие като артист.

Какво има в стерео стаята на Мария Илиева?

Много музика, много мечти, много приятелства и наааай-голямата ми любов - синът ми Александър, който категорично пренареди всички мои приоритети. Но той пък ми донесе много вдъхновение за музика и сега съм толкова заредена с енергия, сякаш сега започвам.

Той ще бъде ли част от Вашето турне?

Да, да, той е с мен. Зачислявам го към нашия екип и започва да помага - той много обича да подрежда, особено кабели като види. Мисля, че ще изприщи тонрежисьорите ни, но пък е толкова сладък, че му се прощава всичко...

Кога сте видимо доволна?
Почти винаги, аз съм човек, който умее да се радва на живота. Щастлива съм, умея да обичам - това са неща, които в годините , пораствайки, си дадох сметка, че са зависими само и единствено от мен. Да облагородиш емоциите си, да обичаш разбираемо, да умееш да приемаш любовта такава, каквато е, и да си щастлив и благодарен за най-простите неща...


Цялото интервю с Мария Илиева може да чуете в звуковия файл.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Как да играем и да учим едновременно?

Методи Атанасов е един от идеолозите и основен двигател на инициативата "Играя и уча". Той пътува с бус пълен с игри, за да се срещне с децата и да им помага да учат благодарение на техния вроден стремеж да и учат чрез игра. "Играя и уча" е инициатива на издателство "Клевър Бук" За четвърта поредна година "Играя и уча" тръгва..

обновено на 25.02.20 в 14:24

Грузия: вкусна и различна

Пъстра, красива, омагьосваща, но и непозната и различна е днешна Грузия, а най-голямото й богатство са хората. Преминали през различни кръговрати в историята си, грузинците са запазили чувството си на принадлежност и дълг към родната земя, към културата и нравствеността си, осланяйки се на миналото, ясно стъпили в настоящето и вперили поглед..

публикувано на 25.02.20 в 09:51

Галина Георгиева: Щастлива съм много, а в същото време малко обидена и тъжна

Варненските състезателки на „Аква спорт“ направиха за пореден път истински фурор на Държавното първенство, първи епап от отборната надпревара на България.  Нейните момичета спечелиха почти всички отличия, но въпреки това Галя е леко тъжна и обидена. Можете да чуете разговора с нея тук в интервю за Радио Варна и да разберете какво се случва.  Иначе..

публикувано на 24.02.20 в 13:57

Театърът чете във Варна

„Театърът чете“ - Второ издание - 22 февруари, 18.00, Сцена Филиал Творби от Гео Милев и Леда Милева представят Гергана Арнаудова, Полина Недкова и Константин Соколов. Водеща Милена Кънева . Дългосрочният проект е част от програмата за 100-годишния юбилей на Варненския драматичен театър през 2021 г. Всеки..

публикувано на 22.02.20 в 11:36

Varna Buddies-усещане за Варна чрез изкуство

Вдъхновени от красотата на Варна двама млади графични дизайнери създадоха проект, целящ да предаде усещането за Варна чрез изкуство. Получават се интелигентни, любопитни и много забавни версии на сувенири със стилизирана версия на чайки, море, вълни, варненски изгреви, вкл. така характерните за Варна днес котки. Техните, обаче харесват..

обновено на 20.02.20 в 09:32

Левски е бил в мир с това, че неговият гроб най-вероятно няма да бъде намерен

"Образът на Васил Левски в родовата памет" – среща – дискусия на тази тема се състоя в Двореца в Балчик между ученици и родственицата на Апостола Христина Богданова – един от 29-те живи родственици по линия на сестра му Яна и зет му Андрей. Лъвски скок, Освобождението, най-големият герой на България, смелост, борба – така децата..

обновено на 19.02.20 в 11:07

"Опознай Варна!" - за да я заобичаш още повече!

Албена Маринова и Мария Георгиева са две дами, които успяват да "откраднат" малко свободно време от иначе забързаното си ежедневие и да набележат неизвестни или известни за някои места във Варна ( а скоро и извън Варна), за да съберат любознателни хора и да се поразходят. Подобни срещи имаше два пъти досега, до стария чинар в кв. "Аспарухово" и в..

публикувано на 17.02.20 в 10:36