Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Арсений Арсов представя спектакъла „Синът на музите”

Фестивалите на Варна-18

ММФ „Варненско лято” 2019

На 16 юли, вторник, от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна, обичания и високоценен варненски тенор Арсений Арсов ще представи спектакъла „Синът на музите”. На сцената ще му партнират актьорът Ивайло Христов, пианистът Руслан Павлов и цигуларката Марина Винокурова.

 Спектакълът търси разнообразието на жанровите форми и палитрата от емоции. В програмата са включени творби на най-големите немски майстори на песента – Шуберт, Менделсон, Шуман и Брамс. Те разгръщат своята музика като разкриват преживяванията, страстите и конфликтите в човешките взаимоотношения, предадени в поезия.

  Арсений Арсов ще направи зрителите съпричастни към това песенно богаство с подкрепата на своите сценични съмишленици. Заедно те ще покажат онези вокални иинструментални образи и сюжети, които са претворени гениално и са се превърнали в огледало на човешкия интимен свят.

„Синът на музите” е на 16 юли, вторник, от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна.

Фестивалите на Варна-19

ММФ „Варненско лято” 2019


ВИЖТЕ ОЩЕ

Свои графики показва във Варна Васил Петров

Новата самостоятелна изложба на джаз певеца Васил Петров ще бъде открита в Арт галерия Тереза Зиковска . Срещата с автора и неговите творби е на  6 август, четвъртък в галерията на ул. "Воден" 25.   Откриването е само ден преди концерта на певеца му Symphony Way в зала 1 на ФКЦ- Варна ! Чудесен повод да се срещнете с визуалния свят на Васил..

публикувано на 03.08.20 в 15:36

Нови фестивали ще радват жителите и гостите на Тервел и Крушари

Общините Тервел и Крушари подготвиха и внесоха за оценка в Местната инициативна група /МИГ/ проекти за два взаимно допълващи се фестивала, чиято цел е посредством способа на туристическата атракция да  приближат до съвременния човек всички основни  елементи на местното културно, историческо и природно наследство. Проектът на Община Тервел се..

публикувано на 03.08.20 в 15:34

Конкурс за детска рисунка по случай годишнината от построяването на Дома на моряка във Варна

Емблематичната варненска сграда Дом на моряка става на 41 години. По този повод Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ организира конкурс за рисунка „Домът на моряка през детските очи“. В конкурса могат да участват деца на възраст до 14 години. Всеки участник може да представи рисунка в размер по избор до 31.08.2020 г., като няма..

публикувано на 03.08.20 в 12:56

Военноморският музей представя изложбата „Море и брегове“

В навечерието на Празника на Военноморските сили, Военноморският музей (ВММ) представя на своята публика изложбата „Море и брегове“, която ще бъде открита на 6 август, четвъртък, от 11.00 часа в зала „Морски сговор“. Морето, видяно от любимия на много творци град – Балчик, е темата на новата изложба на ВММ. Картините са част от..

публикувано на 03.08.20 в 10:59

„Алея на книгата" продължава

„Алея на книгата” – Варна и тази година залага на богата културна програма в Литературния кът на открито, изграден на пешеходния бул. „Сливница” на пресечката с ул. „Стефан Караджа”. Единадесетото издание на книжното изложение ще събере над 50 книгоиздатели и книготърговци в традиционните бели шатри, които ще бъдат отворени за читателите всеки..

публикувано на 03.08.20 в 07:16

Галерията в Добрич с предизвикателство към творците да покажат превъплъщенията на хартията

Художествената галерия в Добрич отправя предизвикателство към творците да покажат превъплъщенията на хартията като преграда и ограничения. Проектът е част от дългогодишните инициативи на културния институт да увлече живописци и приложници да разкриват и необичайните пластични възможности на хартията. През многолетната й история освен за..

публикувано на 02.08.20 в 09:34

"Трите феи" на откритата сцена на кукления театър във Варна днес

В неделя  от 18:30 часа, на лятната сцена на кукления театър, ще се играе представлението “Трите феи” . Спектакълът на Вера Стойкова предлага на децата вълнуващо приключение. Трите феи ще ги поведат на пътешествие в Страната на цветята. В ролите са Евгения Василева, Гергана Господинова и Мария Томова, сценографията и куклите са дело на Адриана..

публикувано на 02.08.20 в 08:59