Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Двукратна световна шампионка по кик бокс се изправя срещу агресията

Полина Галинова е от Шумен, на 18 години и е двукратен световен шампион по кик бокс. Тя участва в семинар за спортисти и журналисти във Варна по проекта „България: Срещу агресията в спорта 2019”, реализиран от Регионалната агенция за предприемачество и иновации- Варна с лектори от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Ето как младата шампионка успява да пребори агресията:

Доста често срещаме агресия в училище. Училището което завърших не прави изключение. Спортът ни е направил по уравновесени и това е начина да помогнем в случай на агресия. Като по силни, може да обясним спокойно и да предотвратим ескалация, защото малко или много към нас има респект.

И още за възпитанието:

Най голямата сила която имаме в Шумен, е че сме едно голямо семейство, а не просто спортен клуб. Подкрепяме се взаимно и когато един излезе на ринга, все едно излизат всички. Имало е случаи в които съм се радвала повече за победата на съотборник отколкото на моя собствена. За това съм благодарна за възпитанието което ми е дал моят треньор и баща Галин Методиев. От него съм запомнила, че най важното е, преди всичко да си добър човек.


ВИЖТЕ ОЩЕ

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, новите случаи са 12

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят, съобщават от Министерството на здравеопазването. Днес в МБАЛ Шумен е починал 65-годишен мъж, който при хоспитализирането..

публикувано на 08.04.20 в 18:02

ЕС одобри мерките за най-уязвимите групи от населението

ЕС одобри законовите промени за смекчаване на последиците от здравната криза сред най-уязвимите групи от населението, съобщи МИА. Това са изменения в наредбите за Фонда за подпомагане на най-уязвимите категории...

публикувано на 08.04.20 в 17:12

Варненските общински съветници за първи път ще заседават онлайн

В петък, 10 април, от 11:30 ч. ще се проведе първото онлайн заседание на ПК"Здравеопазване" към Общински съвет-Варна, събщи пресслужбата на ОС Предстои разглеждане на две предложения на зам.-кмета Коста Базитов. Едното касае отпускане на 116 хил. лв на двойки с репродуктивни проблеми, а другото е за разпределение на над 73 хил. лева, предвидени..

публикувано на 08.04.20 в 17:08

Свиделства за съдимост приемат/издават в Балчик

Районен съд - Балчик уведомява гражданите и адвокатите, че във времето от 13.00 ч. до 17.00 ч. приема заявления за издаване на свидетелства за съдимост, лична карта на заявителя и документ за внесена държавна такса в размер на 5 лв. на входната врата на Съдебната палата. Готовите свидетелства за съдимост ще бъдат на разположение на..

публикувано на 08.04.20 в 16:33

Защитни облекла получи като дарение болницата в Добрич

30 защитни гащеризона за многократна употреба получи като дарение Многопрофилната болница в Добрич. 15 от тях са за персонала на Инфекциозното отделение, а останалите - за работещите в реанимацията на болницата. Дарението е направено от областния и общински председател на БСП Мая Димитрова и от зам.-председателя на Националния съвет на БСП..

публикувано на 08.04.20 в 16:21

Земеделските стопани в Добричко започват да се подготвят за прибирането на новата реколта

Земеделските стопани в Добричка област започват да се подготвят за прибирането на новата реколта. До края на април арендаторите и земеделските кооперации трябва да подготвят схеми на засетите площи с ечемик, пшеница, тритикале и да ги представят в районните пожарни служби, съобщават от регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 08.04.20 в 16:14
Вирусологична лаборатория за изследване за коронавирус към Медицинския университет в Плевен

Шефът на европейската изследователска агенция подаде оставка

Шефът на Европейският изследователски съвет (ЕИС) е подал оставка, потвърди днес ЕС, на фона на съобщения, че причината е европейският отговор на пандемията от Covid-19, предаде АФП. Мауро Ферари, който пое председателския пост в европейската изследователска агенция през януари, заяви пред „Файненшъл таймс“, че е „изключително..

публикувано на 08.04.20 в 15:51