Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Христо Иванов: Иван Гешев нарушава базови стандарти за поведение на магистратите

Протестът пред ВСС
Снимка: БГНЕС

Иван Гешев счита, че има право да нарушава базови стандарти за поведението на магистратите. Те не могат да се ангажират с политически квалификации и нападки и да правят внушения, от които следва, че те са предубедени. Това каза в интервю за предаването "Позиция" на Радио Варна съпредседателят на обединение „Демократична България” Христо Иванов по повод кандидатурата на зам.-главния прокурор Иван Гешев за поста на обвинител номер едно и интервюто му за БНТ.

В четвъртък от „Демократична България” организираха протест пред сградата на Висшия съдебен съвет срещу кандидатурата на Иван Гешев.

Христо Иванов напомни, че първи са поискали оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради изтичането на лични данни от НАП и допълни:

Желанието на една политическа партия да търси политическа отговорност се превръща в акт на тероризъм за г-н Гешев. Той не може да бъде главен прокурор.

Христо Иванов напомни, че от „Демократична България” са внесли искане до членовете на ВСС да започнат дисциплинарно производство срещу Иван Гешев:ВИЖТЕ ОЩЕ

Техническият ръководител на Стадион "Варна": Не можем да се ангажираме със срокове за приключване

"Със срокове за приключване на Стадион "Варна" не можем да се ангажираме. Не сме спирали дейност". Това коментира за Радио Варна Станислав Василев, ръководител на строителството.  В момента там се завършва връхната конструкция. "Сектор "А" планираме да стане в рамките на от 4 до 6 месеца. Отпред е сектор "Б" - като конструкция той е завършен изцяло...

публикувано на 30.11.22 в 14:35

НСИ: Най-висок е делът на непреброените младежи до 19 години

Значителни са разликите при относителния дял на непреброените лица по местоживеене - в селата делът е 5.8%, докато в градовете е почти два пъти по-висок - 10.5%. Относителният дял на неправилно отнесените по обичайно местоживеене лица е между 1.7 и 2.2%. Това сочи контролното изследване при преброяването на населението на Националния статистически..

публикувано на 30.11.22 в 14:29

Депутатите не приеха декларацията на ПП за внасяне на нов бюджет за 2023 г.

След над четири часа дебати и спорове народните представители не приеха декларацията на Продължаваме промяната за внасянето на Законопроект за държавния бюджет за 2023 г. от Министерски съвет. Това стана с 86 гласа "за", 127 гласа "против" и 1 "въздържали се", предаде БГНЕС. Преди това гласуване обаче депутатите си размениха множество аргументи "за"..

публикувано на 30.11.22 в 14:01
снимката е илюстративна

Липсват инсулин и Нурофен за деца в аптеките във Варна

Различни видове инсулин, Нурофен за най-малките, Фраксипарин и индийски добавки липсват в аптечната мрежа в морската столица: Проблемът с Фраксипарина е отскоро, но Нурофен няма от два месеца, каза за Радио Варна магистър-фармацевтът Станиела Христова, която работи в голяма аптека в центъра на града. Причината е, че Нурофенът се бутилира в..

публикувано на 30.11.22 в 13:14

Общинска съветничка от Пловдив: Варна е свръхкомпенсирана за Дупката

Варна е свръхкомпенсирана от държавата за т.нар. Дупка. Това каза в предаването "Post factum" общинският съветник от Пловдив от групата на Демократична България Веселина Александрова.  Коментарът й идва веднага след като  Община Пловдив оспори в съда решението на извънредното общо събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“  за апортиране на акциите на..

публикувано на 30.11.22 в 13:05

Вековният чинар в Аспарухово се бори за титлата „Дърво на годината"

Най-старото дърво на Варна - чинарът в Аспарухово, който е на над 100 години, се бори за титлата  „ Дърво на годината" в конкурса  „ Дърво с корен 2022".  Вековният чинар е номиниран от група четвъртокласници от ОУ „Петко Р. Славейков“ с преподавател Мария Стефанова. Дървото се намира в двора на бившата фабрика „Първи май”. Стволът му е осем..

публикувано на 30.11.22 в 12:41

60 електробуса тръгват по варненските улици през 2023 г.

Всички 60 нови електрически автобуса вече са във Варна. Вчера пристигна втората пратка по море, потвърди за Радио Варна Николай Антонов - директор на "Градски транспорт" - Варна. Електробусите в момента се намират на пристанище Варна - Запад и се разтоварват от кораба. Предстои придвижването им до базата на Градски транспорт. Още подробности чуйте в..

публикувано на 30.11.22 в 11:30