Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Художникът Владин Владев с безплатен урок по живопис днес

Безплатен открит урок по живопис организират днес във Варна. Събитието е част от програмата на Международния панаир на занаятите и изкуствата на алеята под Морското казино. Там между 18 и 20 часа ще бъде художникът Владин Владев. Желаещите ще рисуват пейзаж с акрилна техника. „По този начин хората ще имат възможност да сравняват това, което виждат с онова, което се получи върху платното. Дано този урок ги замисли, вдъхнови, върне във времето, когато всички сме били художници. Историята на изкуството всъщност е историята на нас – хората. Всеки, който е застанал зад платното, е достоен за уважение“, подчерта Владев.

Какво още каза той – чуйте в прикачения звуков файл:

Владин Владев
ВИЖТЕ ОЩЕ

6-ти Международен кино фестивал “Карантината" от 4 до 8 август

В пет фестивални вечери зрителите ще видят 44 късометражни филма от 22 държави в жанровете игрален, документален, анимация, експериментално кино. Това разказа един от организаторите Георги Кръстев: В условията на Covid-19 организаторите са взели всички необходими мерки за безопасното провеждане на фестивала. Всички столове ще..

публикувано на 04.08.20 в 17:22

Рони Ромеро взривява морска гара

На ексклузивен концерт във Варна рок звездата Ronnie Romero ще изпълни хитовете на Intelligent Music Project, на които автор и продуцент е д-р Милен Врабевски. Концертът включва най-доброто от “Sorcery Inside”, както и “Life Motion”, който излезе през февруари 2020 г.  Към вокалиста на Rainbow ще се включат едни от най-добрите български..

публикувано на 04.08.20 в 11:18

Свои графики показва във Варна Васил Петров

Новата самостоятелна изложба на джаз певеца Васил Петров ще бъде открита в Арт галерия Тереза Зиковска . Срещата с автора и неговите творби е на  6 август, четвъртък в галерията на ул. "Воден" 25.   Откриването е само ден преди концерта на певеца му Symphony Way в зала 1 на ФКЦ- Варна ! Чудесен повод да се срещнете с визуалния свят на Васил..

публикувано на 03.08.20 в 15:36

Нови фестивали ще радват жителите и гостите на Тервел и Крушари

Общините Тервел и Крушари подготвиха и внесоха за оценка в Местната инициативна група /МИГ/ проекти за два взаимно допълващи се фестивала, чиято цел е посредством способа на туристическата атракция да  приближат до съвременния човек всички основни  елементи на местното културно, историческо и природно наследство. Проектът на Община Тервел се..

публикувано на 03.08.20 в 15:34

Конкурс за детска рисунка по случай годишнината от построяването на Дома на моряка във Варна

Емблематичната варненска сграда Дом на моряка става на 41 години. По този повод Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ организира конкурс за рисунка „Домът на моряка през детските очи“. В конкурса могат да участват деца на възраст до 14 години. Всеки участник може да представи рисунка в размер по избор до 31.08.2020 г., като няма..

публикувано на 03.08.20 в 12:56

Военноморският музей представя изложбата „Море и брегове“

В навечерието на Празника на Военноморските сили, Военноморският музей (ВММ) представя на своята публика изложбата „Море и брегове“, която ще бъде открита на 6 август, четвъртък, от 11.00 часа в зала „Морски сговор“. Морето, видяно от любимия на много творци град – Балчик, е темата на новата изложба на ВММ. Картините са част от..

публикувано на 03.08.20 в 10:59

„Алея на книгата" продължава

„Алея на книгата” – Варна и тази година залага на богата културна програма в Литературния кът на открито, изграден на пешеходния бул. „Сливница” на пресечката с ул. „Стефан Караджа”. Единадесетото издание на книжното изложение ще събере над 50 книгоиздатели и книготърговци в традиционните бели шатри, които ще бъдат отворени за читателите всеки..

публикувано на 03.08.20 в 07:16