Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три концерта за празника на Варна

Хиляди варненци дойдоха в катедралния храм "Успение Богородично" във Варна на празника на града,за да присъстват на архиерейската света литургия, посветена на Успение Богородично. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан поведе литийното шедствие около храма, заедно с кмета на града Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, евродепутатa Александър Йорданов, общински съветници, районни кметове, много граждани.

Снимка

Даниела Стойнова попита Мария Дачева,която с тригодишната си дъщеря Виктория наблюдаваше шествието, как се чувства на имения си ден - чуйте прикачения звуков файл.



Празничната заря на Морската гара във Варна е от 23 часа, като за първи път тя ще бъде изстрелвана от морето. За целта във водите са монтирани 3 понтона - на 120 м от брега. Успоредно с това пироефекти ще има и от кея на военноморската база. Най-доброто място за гледане на зарята ще бъде зоната край Морската гара. 

В Летния театър на тържествена церемония ще бъдат връчени наградите  на отличилите се варненци. За настроението на зрителите ще се погрижат ансамбъл „Варна“, камерният ансамбъл "Св. Йоан Кукузел – Ангелогласния", квартет "Светоглас", Донко Марков и група "Вакали".  Началото е в 20 часа.

В 20.30 ч. на пл. "Независимост"  е началото на традиционния концерт със солисти и оркестър на Държавната опера - Варна, с диригент Кръстин Настев. 

Празничният концерт на свободната зона на пристанището ще започне също в 20 ч. В ролята на водещи ще влязат Дамян Попов и Мария Накова – Миа. Миксът от изпълнители включва хип-хоп формацията Connection Crew, победителят от „Гласът на България” Атанас Кателиев и финалистите Кирил Хаджиев – Тино и Христиан Ненов, Славин Славчев и група „Julian’s Laughter”, Ицо Хазарта, 4Magic, Ева Пармакова, италианският DJ Fabrizio Parisi и TITA. Кулминацията на вечерта ще бъде участието на гръцката звезда Claydee.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иновативно мислим, развиваме ценни качества и вървим уверено към бъдещето!

Основно училище „Черноризец Храбър“ – гр. Варна е посветено на усъвършенстването на образователните практики, за да отговори на изискванията на 21 век. "Развиване на дигиталната компетентност за образованието на 21 век" звучи модерно, изпълнено с ентусиазъм и неочакваност. Десет учители от нашият екип се включиха в..

публикувано на 19.07.24 в 14:15

Обявиха дарителска кампания в помощ на пострадалите от пожарите в община Болярово

Община Болярово обяви дарителска сметка за пострадалите от пожарите в последните дни.  „Отправяме молба за съпричастност към всички които могат да помогнат", каза кметът на пострадалата от огнената стихия община. Той благодари на всички, които помагат на терен и на всички, които помагат с хранителни продукти и вода.  Поклон пред вас,..

публикувано на 19.07.24 в 14:13

Предстои третото издание на земеделското изложение "Ден на полето"

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение „Ден на полето“. Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и селскостопанска техника. Тази година форумът ще се проведе в землището на село Попгригорово от 23 до 25 юли...

публикувано на 19.07.24 в 14:10

МОН публикува второто класиране след седми клас

Министерството на образованието и науката публикува второто класиране от приема за гимназии след 7. клас, съобщиха от пресцентъра на Министерството Проверката става в системата https://infopriem.mon.bg/ с входящ номер и идентификационен код. Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 22 - 24 юли 2024 г. 

публикувано на 19.07.24 в 13:49

Авиокомпания предупреждава пътниците да са на летището три часа по-рано заради срива в IT мрежата

Авиопревозвачът Wizz Air предупреждава клиентите си да отидат на летището поне 3 часа преди полета си днес заради технически проблем и прекъсването на глобалната IT система. По време на прекъсването се предлага безплатно чекиране на летището.  От компанията посочват, че очакват потенциални смущения. Подобно на всички авиокомпании днес, Wizz Air е..

публикувано на 19.07.24 в 13:32

Заради високите температури спират камионите във Варненско днес

От 13 ч. до 21 ч. днес поради очакваните високи температури над 35 градуса, ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на областите Варна, Разград, Шумен и Силистра, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  В областите Шумен и Варна временно ще бъде ограничено движението в отсечка от АМ..

публикувано на 19.07.24 в 12:23

В Дропла затварят пътища: На село не ни смятат за хора! Искаме вода!

Една седмица безводие се канят да "честват" жителите на балчишкото село Дропла на 20 юли. Възрастните хора в селото не помнят за такъв дълъг период да е липсвала питейната течност в селото. От миналия четвъртък село Сенокос също е без вода. Там и в село Дропла в ниските части снощи започна да се появява водата, но днес отново намалява, песимист е..

публикувано на 19.07.24 в 12:15