Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вокален квинтет Angel Voices с първи запис в Радио Варна

2
Angel Voices в звукозаписното студио на Радио Варна
Снимка: личен архив

Вокален квинтет Angel Voices е носител на Гран При от Конкурса за млади изпълнители на класическа и популярна музика „Музикални бисери”  през 2018 г., който организира СУ за ХНИ "Константин Преславски". Радио Варна бе медиен партньор на музикалното събитие и предостави наградата професионален студиен запис.

Десислава Христова, Aнгелина Стефанова, Симона Кунчева, Ванеса Иванова и  Гергана Mаринова – пет талантливи и чаровни момичета с ангелски гласове, обединени в квинтет. Техен ръководител е вокалният педагог Атанаска Липчева. Всички са от Варна и представят града  по различни престижни певчески конкурси у нас и в чужбина. Занимават се с музика повече от десет години. Освен с групата се изявяват и индивидуално. Когато излизат на сцената заедно се чувстват по-уверени и знаят, че винаги могат да разчитат една на друга: „Само с един поглед се разбираме”, казва Гергана, „а и работата в екип е по-забавна”, добавя с усмивка Ангелина. Подборът на репертоара е неизменна част от работния процес и все пак крайната дума има вокалният педагог.

В студиото на Радио Варна момичетата записаха баладата „Не и на теб” от репертоара на група LaTiDa. Песента е по музика и аранжимент на Живко Петров, текстът е на Гери Турийска. „Много ни хареса заради различните гласове, които звучат в песента, дори в началото не бяхме сигурни дали да я научим, тъй като никак не е лесна. Но мислим, че се получи и звучи красиво”, разказаха момичетата от Аngel Voices  в предаването „Джем сешън” в ефира на Радио Варна.

Цялото интервю с вокален квинтет “Angel voices” чуйте в прикачения звуков файл:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Градската галерия във Варна си спомня за Александър Капричев

Тази година варненският художник Александър Капричев щеше да навърши 75. Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна припомня неговия принос в изкуството на морския град с някои от последните му работи – рисуваните в Англия акварели. В първия априлски ден преди дванадесет години пое по небесния си път един от признатите..

публикувано на 31.03.20 в 11:26

Верлен, Ван Гог, Христо Фотев

Имената на тези трима големи в изкуството ще чуете тази вечер в проекта на ДТ „Стоян Бъчваров” „Театърът чете от вкъщи”. 30 март 2020, 19.00, https://www.facebook.com/dramavarna/ . Избра ги Ели Пенчева. Тя е на 23 години. Родена е във Варна. Доскоро е била част от школата на Стоян Радев и Веселина Михалкова Студио „Театър”. В..

публикувано на 30.03.20 в 14:08

Конкурс за поезия, посветен на 140 години от рождението на Йовков

Средношколски конкурс за поезия „Възкресения 2020“ обявява Регионалният исторически музей в Добрич. Той е посветен на 140 години от рождението на Йордан Йовков. В конкурса могат да участват ученици на възраст от 13 до 19 години с до 3 непубликувани стихотворения, като посочат трите си имена, възраст, училище, телефон, имейл и адрес за..

публикувано на 29.03.20 в 16:33

Акордеонистът Димитър Стойков: Здравословна музика е чистата българска народна музика

На 22 март акордеонистът Димитър Стойков навърши 89 години.  Ако го попитате дали му тежат, ще ви каже, че е готов за още толкова. А те, годините, въпреки че не са шега работа, му носят усещането за младост, а духът му на старее. Обичаният музикант смело се отправи към 90-годишния житейски връх.  Аз гледам позитивно. И съм радостен, че успях да..

обновено на 29.03.20 в 16:13

Виртуална изложба "Смешното училище" в Добрич за 1 април

"Смешното в училище" ще бъде показано в карикатури във виртуална изложба за Деня на хумора и шегата - 1 април, съобщават от Младежкия център в Добрич, който организира 17-ото издание на областния конкурс за сегашни и бивши ученици. "Впрочем, конкурсната част отпада, запазваме забавната. Сега имате възможност, докато трябва да стоите вкъщи, да..

публикувано на 29.03.20 в 14:34
Стоян Ганчев

Тракийският певец Стоян Ганчев с нови записи за фонда на БНР

Има много голямо количество, а качеството е малко. Повечето неща са пародия. Това твърди тракийският певец Стоян Ганчев за звукозаписната продукция на народна музика в страната. Повод да го потърся бяха новите му записи с Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов , които слушателите на Радио Варна чуха в предаването "Съботна..

обновено на 29.03.20 в 13:04

Онлайн култура - над 50 събития у нас и по света

Списък с над 50 културни онлайн събития е съставило министерството на културата, съобщават от там. Той може да помогне на почитателите на всички изкуства да направят своята виртуална културна програма. Когато културните мероприятия са отменени, много от музеите, театрите, оперите, филхармониите и библиотеките предлагат все повече безплатни..

публикувано на 28.03.20 в 15:48