Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пожарът във варненския квартал "Владиславово" е бил на площ от 40 декара

Пожарът в района на хипермаркета в кв. "Вл. Варненчик" който горя вчера е бил на на площ около 40 декара, основно сухи треви и отпадъци.  Предполагаемата причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън. До момента е установено, че при пожара са нанесени материални щети: изгорели са  2 метални бараки, частично засегнати са 3 автомобила и автобус. Сигналът за пожара е подаден около 12 часа по обяд. В гасенето са участвали общо 9 пожарни автомобила и над 30 пожарникари. От община Варна на мястото бяха изпратени 2 водоноски, а в гасенето активно са е включили с подръчни средства и около 15 граждани. След овладяване на пожара на мястото са дежурили 2 екипа. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подписаха меморандум за развитието на Варна като „Град на знанието“

Съвместна инициатива, ръководена от Община Варна, има за цел да подпомогне развитието на Варна като „Град на знанието“ и да осигури устойчиви връзки между всички заинтересовани страни в общността, които чрез съвместни действия са поели ангажимента да ребрандират града, като го трансформират в модерен, зелен и високотехнологичен в областта на..

обновено на 12.08.20 в 15:01

Общо 163% спад на чартърите за сезона към Варна и Бургас

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с изпълнителния директор на „Българя Ер“ Христо Тодоров и търговския директор на компанията Мария Стоянова. Те се спряха подробно на мерките, предприети от правителството за преодоляване на кризата от COVID-19, която се отрази..

публикувано на 12.08.20 в 14:53

Пик на Персеидите

Персеидите нямат нищо общо с падащи звезди, а са метеорити - метални или каменни небесни тела, които влизат в земната атмосфера, обикаляйки Слънцето и минавайки през нея изгарят. Те могат да се видят всяка ясна нощ, ако небето се наблюдава от хълм и където няма много светлина, идваща от града...

публикувано на 12.08.20 в 14:49

Обновяват кабинетите по математика и природни науки в 160 училища с 16,5 млн лева

Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора, съобщи чрез профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Поехме и изпълняваме ангажимент си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и..

публикувано на 12.08.20 в 12:22

НСИ: 34.9% по-малко наети в туризма, средната заплата е най-ниската - 647 лева

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на юни 2020 г. намаляват с 23.5 хил., или с 1.0%, спрямо края на март 2020 г., като достигат 2.24 милиона. Спрямо края на първото тримесечие на 2020 г. най-голямо намаление на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Култура, спорт и..

публикувано на 12.08.20 в 12:19

Казусът с болницата в Добрич и как ще лекуват Ковид 19 в града

Смяна на ръководството на болницата, реорганизация на дейността на здравното заведение според предписанията на РЗИ и засилен контрол. Това са набелязаните мерки в Добрич за справяне с интензивното разпространение на Ковид-19 в областта през последните два месеца. Повече по темата за посещението на здравния министър проф. Костадин Ангелов..

публикувано на 12.08.20 в 11:46

В Деня на Варна нощно бягане по "Пътя към светлината"

Традиционният вече вечерен крос - шествие със светещи челници и гривни ще се проведе по случай Деня на Варна. "Пътят към светлината" на 15-ти август е с предварително подготвен маршрут с начало и край, в рамките на крайморската алея и морската градина. Групата от хора ще се движат подобно на автобус – следвайки определен маршрут, а участници..

публикувано на 12.08.20 в 11:29