Художници от цялата страна могат да се включат в пленера "Шуменско плато"

| обновено на 05.09.19 в 11:03
Снимка: Архив

Започна подготовката за 10-тото издание на пленера по живопис „Шуменско плато“, съобщиха от Дружеството на шуменските художници.

Според статута, във форума могат да участват петима автори от Шумен и петима – от други градове на страната.

До 20-ти септември кандидатите трябва да изпратят творческа биография и снимки на до пет свои творби на имейл shumen.artists@gmail.com. Заявленията се приемат само по електронен път.

Управителният съвет на Дружеството на шуменските художници и представител на Община Шумен ще определят участниците. Всеки от авторите ще получи хонорар от 250 лв. и достъп до Националния историко-археологически резерват „Шуменска крепост“ и комплекс „Създатели на българската държава“.

Тазгодишното издание на пленера ще се проведе в  дните от 3-ти до 9-ти октомври. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Радио Варна награди млади таланти от конкурса "Вятърът снeжинки гони"

Радио Варна отличи победителите в конкурса за детска рисунка "Вятърът снежинки гони" за 2019 година. На първо място беше избрана творбата на Мира Русева , 6 год. от ЧДГ "Мелита", Варна. Втора награда получи Рая Атанасова , на 9 год. от Сдружение "Арт-Визия". Третото място бе за Сияна Грозданова от Арт шкора Чифлигарови, гр. Шумен. Най-харесвана..

публикувано на 14.12.19 в 13:12

Дядо Коледа пристига на сцената на Кукления театър

Държавен куклен театър – Варна представя премиерно спектакъла за деца „Коледен подарък“. Началото е днес от 11.00 ч. Представлението ще се играе и през следващите дни – неделя  и понеделник от 16.00 ч, както и идната събота, 22 дек, от 14 часа. Автор и режисьор на празничния спектакъл с участието на дядо Коледа е Вера Стойкова...

публикувано на 14.12.19 в 07:14

"Джобна скулптура в джобна галерия" на Зиятин Нуриев във Варна днес

 Втората самостоятелна изложба на големия скулптор Зиятин Нуриев се открива Галерия 8 във Варна днес. Експозицията„Джобна скулптура в джобна галерия“ представя 13 малки шедьовъра със силно въздействие. Зиятин Нуриев (1955) е скулпторът, който в началото на 80-те години изгрява на небосклона на българското изкуство. През 1991 г. се пренася в..

публикувано на 13.12.19 в 09:44

"Джуджетата и обущарят" - коледен спектакъл на ДТ "Стоян Бъчваров" с премиера днес

Братя Грим - най-сладкодумните братя, разказвачи на приказки, вдъхновяват тази година Варненския драматичен театър за поредната постановка на традиционната Детска Коледа. Спомняте ли си бедния обущар, от който никой не искал да купува обувки и двете джуджета, които му се притекли на помощ? Случайно или не, джуджетата забравили раничките си, а..

публикувано на 12.12.19 в 09:43

Кунг-фу театърът на Джеки Чан във Варна с "11 воина" днес

Спектакъла "11 воина" представя за първи път във Варна днес световноизвестният кунг-фу театър на Джеки Чан. Той разказва историята на изкуството кунг-фу. "11 воина" е съчетание от бойно изкуство, което обединява в себе си култура, философия, древни традиции и танц. Спектакълът е в шест акта и разказва за кунг-фу майстори, постигнали духовна..

публикувано на 11.12.19 в 10:30

Представят триезична детска книжка

Детската книжка "Водното конче и гривната" с автор Елена Владова ще бъде представена на 10 декември - вторник, в отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" във Варна. Книжката е триезична - на български, френски и английски, като френският текст ще представи 8-годишният Борис Славов от международното френско училище "Шарл Перо". В..

публикувано на 09.12.19 в 06:58
Смесен хор „Черноморски звуци“, град Балчик с диригент д-р Валентина Георгиева

С коледен концерт хор "Черноморски звуци" в Балчик ще отбележи 105-та годишнина от своето създаване

„На чаша вино с коледни песни“ – под това мото ще премине традиционният празничен концерт на балчишкия смесен хор „Черноморски звуци“ при читалище "Паисий Хилендарски". Събитието е коледен подарък за всички, които обичат хоровата музика. Певческата формация навършва 105 години. Датата е 7 декември, мястото е новият културен център на Балчик –..

публикувано на 07.12.19 в 07:45