Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“На една песен разстояние” превръща варненските паркове в музикални зони

Фондация “Музика за България” организира малки акустични концерти и музикални работилници в периферните паркове и квартали на град Варна, подкрепени от фонд “Култура” към Община Варна. Проектът се нарича „На една песен разстояние“ и създава улични зони за музика в паркове и междублокови пространства в кварталите, където млади и талантливи български музиканти ще могат да  представят своите песни пред местната аудитория, както и да реализират музикални работилници. Форматът е интерактивен – всички желаещи могат да участват напълно безплатно. На изпълнителите RockSchool ще подари ваучер за безплатна репетиция и безплатен музикален урок по избор.

Дати и локации през септември и октомври:
"Ботева градинка" в кв. "Христо Ботев" - 10.09 /вторник/ oт 16:00 до 21:00ч;

Паркът в кв. "Виница" - 21.09 /събота/ oт 16:00 до 21:00ч.;

Приморски парк, сцена "Раковина" - 22.09 /неделя/ oт 16:00 до 21:00ч.

Паркът в кв. "Чайка" - 25.09 /сряда/ oт 16:00 до 21:00ч.

Паметник Почивка в кв. "Бриз" -  05.10 /събота/ oт 16:00 до 21:00ч.;

"Целта ни е все повече да развиваме Варна като творчески град, обособявайки различни музикални зони в различни точки на града – основно в по-периферните зони и квартали. А в тях регулярно да представяме нови и талантливи изпълнители и групи, които вярваме, че си заслужава да бъдат чути и до които аудиторията би било чудесно да се докосне". Това каза за Радио Варна Даниел Димитров, част от проекта "На една песен разстояние". По този начин вярваме, че ще допринесем за културния живот и динамика във Варна, повишавайки социалната значимост и ангажираност на музиката като изкуство, добави Димитров. 

“На една песен разстояние” е проект, който е финансово подкрепен от фонд „Култура" към Община Варна.

Цялото интервю по темата може да чуете в прикачения звуков файл:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Юбилейна изложба на Киро Янев във варненската Градска галерия

Киро Янев – едно от уважаваните имена в общността на варненските скулптори и художници, събира почитателите на своето изкуство на 14 октомври в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна. Поводът е 70-годишнината на артиста, която той превръща в стимул за творческа равносметка. Повече от 20 голямоформатни рисунки и още толкова..

публикувано на 14.10.20 в 13:56

Погледни нагоре към забележителната архитектура на Варна

„Погледни нагоре“ предлага нова гледна точка към забележителната архитектура на гр. Варна от края на XIX и началото на XX век. Дебютната фотографска изложба на варненеца Боян Любенов включва 20 сгради - паметници на културата, представени както от птичи поглед с дрон, така и с акценти в близък план върху отделни любопитни..

публикувано на 08.10.20 в 13:00

Фестивал на историята днес във Варна

Първа езикова гимназия организира за трета поредна година Фестивал на историята. Фестивалът е празнично събитие, представящо различни програми от художествени изпълнения с литературно – музикална и историческа насоченост, които целят да обединят и наситят културните пространства на град Варна, местата, където се съхраняват знакови за цялата..

публикувано на 07.10.20 в 13:13

"Поразените" с премиера на варненска сцена

В началото на своята 100-годишнина варненският ДТ „Стоян Бъчваров” театрализира най-новата книга на Теодора Димова. През юни „Поразените” спечели Националната литературна награда за български роман на годината "13 века България" 2020. Премиерата е тази вечер, 2 октомври, в Градската художествена галерия във Варна, за нея пристига и самата..

публикувано на 02.10.20 в 16:10

"Зелен маратон" стартира на 11 октомври

Шестото издание на "Зелен маратон" стартира на Аладжа манастир на 11 октомври. Това е благотворително състезание за почитателите на планинското колоездене и горското бягане. Очакват се над 200 участници в събитието, което и тази година е подкрепено финансово  от Община Варна. Стартовете ще бъдат в неделя (11.10) от 9:30 часа от поляната с..

публикувано на 02.10.20 в 08:35

Почистваме обществени места във Варна до края на октомври

До края на октомври ще продължат акциите на почистване на различни обществени места и културно-археологически забележителности във Варна от доброволците на фондация „Гея”, част от проекта „Заедно за чиста околна среда“ по програма „Младежки проекти“. До момента са почистени и облагородени районът около паметника на граничаря в Морската..

публикувано на 29.09.20 в 14:59

"Варна играе" отново на 26-ти септември

"Варна играе" за четвърта поредна година ще събере деца и родители на едно място, за да играят и да се забавляват на открито. Датата е 26 септември, събота, в района между сцена „Раковина“ и Морското казино във Варна. Мероприятието ще продължи от 11 до 15 часа, добре дошли са семейства с деца, възрастни с деца, а водещ ще е..

обновено на 26.09.20 в 11:53