Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

37 хил. лв. са дарени за лечение на тригодишната Алекс, сумата се увеличава

Близо 37 хил. лв. е преведената до момента сума за тригодишната Александра Кръстянина от Варна от благотворителната кампания „Дарение в помощ на лечението на малката Алекс, вместо цветя за първия учебен ден”. Много хора ни подкрепиха, очакваме сумата да се увеличи, защото още не са пристигнали всички извлечения от преводите по сметката. Това сподели днес за Радио Варна бащата на детето Александър Кръстянин. Той благодари на всички, които подкрепиха и се включиха в кампанията. Регионалното управление на образованието във Варна отправи призив, който се поде от почти всички училища в морската столица.

До няколко дни на страницата на детето в интернет ще бъде обявена цялата сума, дарена в първия учебен ден. До момента е събрана една четвърт от общата сума, нужна за лечение, която е 800 хил. лв.

Алекс е родена с рядката диагноза "фибуларна хемимелия" - пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало и през есента на следващата година трябва да бъде оперирана в единствената клиника, която извършва подобна операция – в САЩ. 

Тя е получила три отказа за финансиране от Фонда за лечение на деца в чужбина, затова родителите й започват да събират средства за лечението й с благотворителни кампании. Предстоят благотворително бягане в Морската градина на Варна през октомври и кулинарен базар, за който чакат разрешително от общината.ВИЖТЕ ОЩЕ

104-годишният Димитър Спасов: Обичам всички хора

Димитър Спасов е ветеран от Втората световна война. Варненецът наскоро навърши 104 години. "Обичам всички хора, обичам да съм усмихнат. Ако някой ме нагруби, казвам му - недей! Врагове никога не съм имал, просто обичам хората ", сподели той философията си за живота в интервю на Даниела Стойнова. Димитър Спасов се смята за човек, който не се плаши от..

публикувано на 24.01.20 в 12:40

Emirates набира стюарди и стюардеси

Авиокомпанията Emirates набира кабинен екипаж – стюарди и стюардеси, като за целта трябва да се запознаете с условията им и ако отговаряте на тях, можете да се регистрирате в сайта на авиокомпанията. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на среща, обявените дати са две: на 5 февруари в София и на 7 февруари в Пловдив. Ето и част от..

публикувано на 24.01.20 в 07:25
Китайци с маски чакат автобус до затворения рибен пазар Хуанан в град Ухан, провинция Хубей, смятан, че е свързан с появата на новия вирус.

Може ли маската да спре вирусите?

Използването на хирургични маски за предпазване от инфекция е популярно в много страни по света, най-вече в Китай по време на сегашната епидемия от коронавирус, където те също се носят за защита от мръсния въздух. Вирусолозите, обаче, са скептично настроени към тяхната ефективност срещу вирусите,..

публикувано на 24.01.20 в 06:41

Красиви мисли към природата събират млади автори на тематичен базар

„Чисто море. Чисти плажове. Чисти мисли“ – това е темата на един различен базар, който ще се случи за трети път във Варна по инициатива на две млади варненки, създаващи продукти в съзвучие с природата - Вилияна Митева и Велина Пецова. Повече от година те развиват своя серия биокозметика, създадена с етични към здравето и околната среда съставки и..

публикувано на 23.01.20 в 10:47

Варна е далеч от грипна епидемия

Болните от грип и остри респираторни заболявания във Варна се увеличават, но броят им е далеч от епидемичните стойности. Това съобщи за Радио Варна д-р Янка Драганова от Регионалната здравна инспекция. Заболеваемостта е 113 на 10 000 души. В областите, в които има обявена грипна епидемия болните са над 270 на 10 000. Според д-р Драганова ваксинация..

публикувано на 22.01.20 в 17:10

Мобилен app улеснява сервиза и поддръжката на колите

Мобилната платформа "АвтоИконом", която спестява време и пари при поддръжката и ремонта на автомобили у нас, вече три месеца е представена и във Варна, съобщи за Радио Варна управителят на екипа Светлана Андреева, в чиято биография стоят записани и шест години като шофьор на такси във Варна. Целта на екипа е максимално да улесни шофьорите у нас,..

обновено на 22.01.20 в 11:02

Трети коронавирус мутира

Мистериозният вирус от Ухан, който разболя 224 души и доведе четирима до летален край, се развива по най-лошия сценарий. Новият коронавирус е мутирал така, че може да се предава не само от животно на човек, но и от човек на човек. Други два коронавируса през последните 20 години са успели да се прехвърлят от животни на хора и да променят антигенната..

обновено на 22.01.20 в 09:13