Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напиши любима дума на любим език!

Франкофонски център Варна, в партньорство с Община Варна, организира всяка година честване на Европейския ден на езиците на 26 септември, официална дата на събитието.

Тази година те канят жителите и гостите на града да участват, като напишат любима дума на любим език върху голямо пано, което ще бъде разположено на пешеходната зона, бул. „Княз Борис I“ (до „Дупката“) от 16  до 18 ч.

Снимка

Програмата в деня на езиците продължава с многоезикова среща  в галерия „Contemporary space“ – ул. „Марко Балабанов“ 23, от 18 до 21 часа.

Входът е свободен






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прекъсват сигнала на Радио Варна заради ремонт на предавател

На 19 юли, петък, в Провадия/Рояк, във връзка с възстановяване на ремонтиран предавател за Радио Варна, ще има прекъсване на услугата до 15 минути между 11 и 12 часа.  Няма да има прекъсване по време на Обедния осведомителен бюлетин.

публикувано на 16.07.24 в 16:19

Червен код утре, в части от област Варна температурата ще достигне 41 градуса

Червен код за опасни горещини в почти цялата страна обявиха от Националния институт по метеорология и хидрология за утрешния ден. Предупреждението на метеоролозите е в сила и за части от област Варна. Само в най-крайните райони край морето ще бъде в сила оранжев код.  През нощта ще е предимно ясно със слаб северен вятър. Минимални температури между..

публикувано на 16.07.24 в 15:47

И утре ограничават движението на камиони в областта

От 13 до 21 часа и утре, 17 юли, заради високите температури над 35 градуса,  ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на редица области у нас , сред които и Варна. Ограничение заради жегите е въведено и днес, 16 юли.  Спират движението на камиони във Варна и областта заради високите..

публикувано на 16.07.24 в 15:32

Започна приемът на документи за безплатен обяд в обществената трапезария

В районните "Одесос" и "Приморски" започна приемът на документи за получаване на храна от обществената трапезария. От безплатната услуга, предоставена от Община Варна, имат право да се възползват хората, които се затрудняват самостоятелно да задоволяват основни жизнени потребности. Капацитетът на услугата е 300 души с постоянен адрес на територията на..

публикувано на 16.07.24 в 15:25

Заради жегите: ВиК призова варненци да ползват разумно питейната вода

„Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД призовава населението на Варненска област да използва разумно и само по предназначение питейната вода.  Поради трайното засушаване, високите температури и липсата на валежи през летните месеци има значителен спад в нивото на подпочвените води, които захранват водоизточниците в голяма част от населените места..

публикувано на 16.07.24 в 15:04
Роберта Мецола

Роберта Мецола е преизбрана за председател на ЕП

Роберта Мецола бе преизбрана за още половин мандат от 2,5 години начело на Европейския парламент с 562 гласа при необходими 312, предаде БНР. Гласуваха общо 699 от 720 евродепутати. 76 бюлетини бяха обявени за невалидни, което означава, че действителните гласове са били 623. Съответно необходимото абсолютно мнозинство бе от 312 гласа. Конкурентката ѝ..

публикувано на 16.07.24 в 14:51
архив

Сформират оперативен щаб за пожарите у нас

Служебният премиер Димитър Главчев ще издаде заповед за сформиране на оперативен щаб за борба с пожарите в България. Предстои ситуацията в Стара Загора да бъде овладяна, заяви Главчев, който пристигна в засегнатия район, предаде БНР. По думите му огнените стихии са овладени. От шестте огнища, които горяха в Старозагорско, активно вече е само едно...

публикувано на 16.07.24 в 13:59