Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сезонна разпродажба в Спортна зала

До неделя във фоайето на зала Конгресна в Спортна зала Варна ще се проведе десетата по ред сезонна разпродажба „Между  приятели” на много запазени детски дрехи и всякакви бебешки и детски стоки. Разпродажбата вече пета година набира сили като регулярно събитие със сезонен характер, което все повече хора очакват. Едни разчитат, че могат да  купят всичко необходимо за децата си за предстоящите сезони, на много подобри цени. Други - да продадат вече неизползваните вещи от техните деца, а като продавачи сами могат да определят какво и на какви цени да продават, и да печелят допълнителен доход.

Дрехи, обувки, играчки, велосипеди и колички могат да бъдат закупени по време на събитието.

Участието в разпродажбата като продавач приключва днес в 11:30, до когато се приемат всички стоки на регистрираните вече потребители. "Стоките от разпродажбата ще се използват в помощ на Дом за малки деца в Плевен, редовно помагаме и на звено „Майка и бебе“ в Аспарухово", уточни Петя Петрова, организатор на инициативата. Продажбата на стоките започва от 14 часа днес и продължава до 19:30 часа. Утре и в неделя  базарът продължава от 9 до 19:30 часа.
"Идеята за тази акция се роди между две приятелки, две майки, които в един момент решиха, че по някакъв начин трябва да удължат живота на вещите, които имат от децата си. С Деница Костова решихме, че това ще бъде някакъв добър вариант – започнахме преди пет години с малък обем на нашите стоки, докато стигнем до днес, когато зала "Конгресна" не ни е вече достатъчна като място", посочи Петя Петрова.
Какво още каза тя - чуйте в прикачения звуков файл:






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Как се гаси пожар на пристанището в Балчик демонстрират в Седмицата на пожарната безопасност

Тазгодишното издание на Седмицата на пожарната безопасност е от 9 до 15 септември. Сред редицата мероприятия, които ще организира Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Балчик, ще бъде пожаротактическо занятие на 13 септември на порт Балчик, когато местните огнеборци ще покажат как се гасят пламъци, възникнали на пристанище..

публикувано на 02.09.24 в 17:16

Лесна работа: Разходка с куче

Който има куче – знае. Всеки следващ ден е по-вълнуващ от предишния. Започва така. Рано, преди изгрев слънце някой се опитва да ме избута от леглото, след като цяла нощ е полагал неистови усилия да ми внуши, че мястото ми е на земята, докато неговото е тук – горе: да се шири на два персона по диагонал и царствено да изпъва лапички. То,..

публикувано на 02.09.24 в 14:30

Облачно с краткотрайни валежи

Днес облачността ще е променлива, сутринта по крайбрежието по-значителна, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Локално са възможни по-интензивни валежи. През деня валежите постепенно ще спрат, последно по южното крайбрежие, където са възможни и по-значителни сумарни количества дъжд. Около и след обяд ще има повече слънце,..

публикувано на 02.09.24 в 06:02

Православната църква отбелязва Симеоновден

На 1 септември православната църква отбелязва Симеоновден. Християнският празник в чест на Св. Симеон Стълпник и неговата майка Св. Марта. С него се полага началото на църковната Нова година. Симеоновден се счита за земеделската нова година, когато започват есенната оран и сеитба и събирането на орехи. Преподобният Симеон е роден през..

обновено на 01.09.24 в 15:37

Кралица на киселото мляко в Момчиловци стана варненката Мария Тодорова

Единствената родопчанка Виктория Керменова от Мадан получи снощи наградата на публиката в националния конкурс “Мис Родопи” - кралица на киселото мляко.  Победителка в конкурса и носителка на титлата стана Мария Тодорова от Варна. Тя бе избрана сред 13 красавици от цяла България, които дефилираха снощи на сцената в Момчиловци по време на Фестивала на..

публикувано на 01.09.24 в 10:56

София в готовност за Ед Шийрън

София се подготвя за грандиозния концерт на британската мегазвезда Ед Шийрън, предаде репортер на БГНЕС. Концертът ще се състои на Националния стадион „Васил Левски“ и на него се очаква да присъстват 66 хиляди почитатели на звездата. Ед Шийрън ще изпълни най-големите си хитове на 360-градусова сцена...

публикувано на 31.08.24 в 16:02

Стъпка по стъпка обратно към нормалността, или "животът продължава" по украински

Когато бях по-млад, на всяко семейно събиране баба ми – преживяла Гладомора и Втората световна война - вдигаше наздравица с чашка водка с думите „Да пием за това да не познаете какво е глад и война !“. Докато разказва това, Сергий Гуцалюк – пенсиониран военен ветеран от Одеса - носталгично се усмихва. В рамките на няколко години той..

обновено на 31.08.24 в 16:02