Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топъл обяд" за 80 жители на община Балчик

| обновено на 31.10.19 в 17:30

От 1 ноември се възобновява услугата „Топъл обяд“ в община Балчик, която се предоставя от Домашния социален патронаж. Подпомаганите са основно безработни в трудоспособна възраст, пенсионери с ниски доходи или без такива, както и две деца, каза управителят на патронажа Нели Иванова.

Супа, основно ястие с месо и един хляб включва топлият обяд, който ще получават ежедневно 29 души от Балчик и 51 души от селата: Дропла, Царичино, Кремена, Оброчище, Соколово, Стражица, Змеево, Дъбрава, Гурково и Тригорци.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Товарен влак дерайлира край Варна тази вечер, променят маршрута на бързия влак за София през Карлово

Товарен влак е дерайлирал тази вечер след спирка Юнака в посока Дългопол, малко преди 21,00 часа, съобщават от Областна управа - Варна.  Машинистът не е пострадал, а влакът е бил натоварен с пясък. Информацията е потвърдена от централата на БДЖ. Отменен е пътническият влак  за Дългопол.  БДЖ ще осигури автобуси за пътуващите в тази посока...

публикувано на 17.07.24 в 21:49

Засилват проверките за нерегламентирано паркиране на коли по и в близост до велоалеите

Във Варна засилват проверките за нерегламентирано паркиране на автомобили по и в близост до велоалеите . Това стана ясно след сигнал по време на приемния ден на кмета Благомир Коцев, съобащват от общинския пресцентър. По думите на граждани най-чести нарушения има на алеята за велосипеди в близост до стадион „Спартак“, по протежението на бул. „В...

публикувано на 17.07.24 в 19:40
Галя Кондева, служебен  министър на здравеопазването

Здравният министър за казуса с медикаментите за химиотерапия във Варна: Това е проблем на самото лечебно заведение

От март беше предвидена промяна в нормативната уредба за реимбурсиране на безплатните лекарства от Здравната каса, лечебните заведения бяха наясно с тези процеси. Така коментира казуса с връщаните с отказ да им бъде проведена химиотерапия пациенти на Специализираната болница за активно лечение "Д-р Марко Марков" във Варна министърът на здравеопазването..

обновено на 17.07.24 в 19:33

Даваме на САЩ варненец, разследван за данъчни измами онлайн за над 3 млн.щатски долара

Екстрадираме 48-годишен мъж от Варна, който е издирван от съдебните власти в САЩ. Там срещу него има образувано наказателно дело по обвинителен акт, издаден на 18 декември 2019 г. Искането за екстрадиция е на Районен федерален съд на Съединените щати в Източен район на Ню Йорк, съобщават Варненския окръжен съд. Разглеждането на делото беше прекъснато..

публикувано на 17.07.24 в 18:39

Земеделци призовават за оставката на заместник-министъра Таня Георгиева

Земеделци призовават за оставката на заместник-министър Таня Георгиева. От  Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) изпратиха декларация до президента Румен Радев, премиера Димитър Главчев и министъра на земеделието и храните Георги Тахов. Земеделски производители от месеци наред недоволстват заради редица неуспехи в работата на ресорния..

публикувано на 17.07.24 в 17:22

Пожарът в ямболското село Воден унищожи къщи

Изключително сложна е ситуацията в ямболското село Воден заради бушуващия пожар, съобщава БНР. Изгорели са къщи и стопански постройки, а по-голямата част от жителите са изведени от селото.  Обитателите на дома за възрастни хора във Воден са преместени в кметството на село Малко Шарково, обяви директорът на дома Златка Янева. Тя описа обстановката в..

публикувано на 17.07.24 в 17:02
Синята зона в Балчик

Какви са цените за паркинг и синя зона в Балчик, Албена и Кранево

През летния сезон цените за паркиране в курорта Албена са актуализирани – паркинг Автогара до края на септември струва 8 лева, след което ще се върне на 6 лева през октомври. Зелената и синя зона за 24 часа е съответно 20 и 10 лева (юни-септември), като през октомври ще се изравнят на 10 лева, пише на сайта на курортния комплекс до Балчик. Капацитетът..

публикувано на 17.07.24 в 16:29