Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карина Карагьоз: Делфините са младежи с голямо сърце

| обновено на 06.10.19 в 06:54

С началото на новата учебна година, младежката организация PTPI "Делфините" започна набирането на нови членове и доброволци, които ще помагат в различните благотворителни акции и събития. За да дадат представа на всички желаещи да бъдат от Делфините, ще бъде направена презентация на 6 октомври от 16 часа в Младежки дом, зала 17. На нея "делфините" подробно ще разкажат за дейностите на организацията и ползите от това да бъдеш част от нея.
"Последната актуална акция на PTPI "Делфините" беше това лято - Второто издание на фестивала "Долфиленд". Това разказа за Радио Варна Карина Карагьоз, говорител и част от варненската организация на "Делфините". "Долфиленд" (светът на Делфините), както си го нарекохме се проведе на поляната до Морското казино във Варна. Имаше множество забавления като работилница за кукли, състезание по джага, изработване на сувенири. Фестивалът бе с благотворителна цел, а именно събиране на средства за младежите с увреждания от Дневния център "Св. Йоан Златоуст".
Пак от тази година едно събитие, с което нашата организация много се гордее е първото издание на ВеликДелфински фестивал, който се проведе на 1 май на входа на Морската градина във Варна. Номинирани бяха за наградата "Златна ябълка", с която се отличават организации и личности с принос за развитието и бъдещето на децата в България. Сред номинираните е и Антоанета Попхлебарова от Варна, създател на доброволческата младежка организация „Делфините” и позната още с грижите си за децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Изгрев”.
Карина Карагьоз отправи и своето приветствие към всеки, който има голямо сърце, иска и може да помага:

"Ако искаш да бъдеш част от Делфините, да се развиеш като личност,  да срещнеш нови приятели и да помогнеш на света, ако имаш тази амбиция и си готов да станеш герой - ние сме перфектното място! Заповядайте на 6 октомври от 16ч. в зала 17 на Младежки дом Варна, за да научиш кои са PTPI "Делфините", да се запознаеш с всеки от нас, за да станеш част от делфинското ни голямо семейство".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Стоянов: Опитите с извалявания от потенциални облаци е в интерес на земеделието ни

Експериментите са свързани с измененията на климата и недостига на вода в някои райони на станата. Такива вече се правят в съседна Румъния от български учени и метеоролози. В напреднала фаза на опити са САЩ, Канада, Китай и Русия, каза за Радио Варна Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз.  Европа изостава, но в Румъния се..

публикувано на 17.07.24 в 08:15

Морски еколог: Високите температури са пагубни за част от живите организми в Черно море

Наблюдаващата се тенденция от последните 8-9 години за изместване на сезоните и удължаване на лятото остава. Високите температури започват още от края на май и вече в началото на юли достигат своя пик, както на атмосферния въздух, така и на морската вода . Тези фактори носят последици за живите организми в Черно море.  Това каза доц. д-р Виолин Райков..

публикувано на 16.07.24 в 08:35

Румънецът Габриел, който чисти България: Много добри хора срещнах за една година

Румънецът Габриел, който е познат у нас с акциите си по почистване на различни градски пространства и който намери много съмишленици, не се отказва и продължава да дава добър пример. Той живее и работи в Лондон, където заедно със съпругата си отглеждат децата си. Тя е от Варна и прекарват известно време и в морската столица. Семейството редовно пътува до..

публикувано на 16.07.24 в 08:30
Каръл и Норман Макдоналд

"Шотландски боец" от село Куманово

Какво знаете за Шотландия? Част е от Обединеното кралство, а населението ѝ е около 5 милиона и 500 хиляди души. Известни са с характерния си, специфичен акцент в изговора на думите, който понякога затруднява общуването с тях. Шотландци са и съпрузите Норман и Каръл Макдоналд, които от години прекарват летата си в аксаковското село Куманово. Те..

публикувано на 15.07.24 в 08:20

Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA): Важно е да не забравяме миналото

Интервю с Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA) Кой не знае Max Cavalera, кой не е чувал за него. В рамките на година заедно с брат си Iggor, двамата презаписаха първите три издания на SEPULTURA – минилбума „Bestial Devastation”, дебюта „Morbid Visions” и „Schizophrenia”. Под името CAVALERA Max и Iggor ще направят концерт и в..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

Биляна Раева: И магьосник да стане управител на Градски транспорт няма да обърне тенденцията дружеството да е на загуба

Общинската фирма „Градски транспорт“ продължава да е на загуба, при тези обстоятелства и магьосник да стане управител няма да обърне тенденцията. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от ГЕРБ/СДС Биляна Раева. По думите и, общинският съвет продължава да е принципал на дружество „Градски транспорт“, но..

обновено на 14.07.24 в 10:40

Арх. Михий ван Дрийш: Крайбрежната алея във Варна не трябва да изглежда като автомобилна улица

Решенията за оползотворяване на морския бряг в градовете трябва да се основават на природата, смята главният архитект на Грьонинген в Кралство Нидерландия Михий ван Дрийш. Паркът и плажната ивица във Варна са уникални. Крайбрежната алея не трябва да изглежда като автомобилн аулица, а да бъде по-удобна за пешеходци и велосипедисти, както и да..

публикувано на 13.07.24 в 16:15