Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хотелиери искат спешни мерки заради фалитите

Снимка: Радио Бургас

Спешни мерки за подпомагане на българските хотелиери, потърпевши от фалита на „Томас Кук“ и „Астрал Холидейз“ поискаха в обръщение до премиера от Клуба на хотелиера в община Несебър. Сред посочените са договаряне с банковия сектор на нисколихвени банкови кредити и освобождаване от корпоративен и туристически данък за потърпевшите хотелиери.

От браншовата организация имат и предложения за спасяването на сезон 2020. Сред тях са субсидирането на чартърните полети към страната, намаляването на ДДС в туризма от 9% на 5%, сваляне с 2/3 на летищните такси за кацания на нискотарифни компании на летищата в Бургас и Варна, както и понижаване на цените на чадърите и шезлонгите.

Писмото ще бъде внесено днес в канцеларията на премиера. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отложиха с година създаването на новата Агенция за хората с увреждания

От 2022 г. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) поема изцяло изплащането на помощните средства и медицинските изделия на хората с увреждания , решиха депутатите с окончателните промени в закона, предаде репортер на БГНЕС. В мотивите си вносителите от Министерски съвет посочват, че с новите текстове отговарят на искането на гражданското..

публикувано на 02.12.20 в 11:26

Земеделски стопани избират реда за облагането на доходите до края на декември

Правото на избор се упражнява с подаване на декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ в срок до 31 декември на предходната година. Изборът е валиден за 5-те последователни данъчни години и не е необходимо той да се потвърждава ежегодно с подаване на нова декларация. При облагане по реда, предвиден за едноличните търговци, регистрираните като..

публикувано на 02.12.20 в 11:05

Изгоря част от заведение на крайбрежната алея във Варна /СНИМКИ/

Пожар е възникнал в заведение на крайбрежната алея във Варна снощи. Инцидентът е станал към 19 часа във вторник, съобщават очевидци. Пламъците са изпепелили половината от помещението. Изясняват се причините, довели до огнената стихия. Очкавайте подробности! Снимки: Румен Сарандев

публикувано на 02.12.20 в 10:58

160 хранителни пакета дари най-голямата земеделска кооперация в Балчик за Домашния патронаж

До края на седмицата ще бъдат раздадени 160 хранителни пакета, дарени от земеделска кооперация "Черно море" за потребители към Домашния социален патронаж в Балчик, съобщи управителят Нели Иванова. Всеки от пакетите е на стойност 40 лева, съдържа 16 продукта и тежи 10 килограма. Волята на дарителя е те да бъдат разпределени за домуващи към патронажа в..

публикувано на 02.12.20 в 10:56

Кондукторите от Градския транспорт във Варна с пореден протест

Кондукторите от Градския транспорт във Варна излизат отново на протест срещу масовите съкращения. Началото е в 16:15 на площад Съединение (Червения площад)  Исканията са: 1. Отлагане на съкращенията в предприятието до края на извънредното положение и общата пандемична ситуация;  2. Ръководството да се ангажира с точен брой работници, които ще бъдат..

обновено на 02.12.20 в 10:47

Спектакълът "Владимир" тази вечер се отменя

Същото се отнася и за спектакълът "Криворазбраната цивилизация" от Добри Войников, който трябваше да бъде представен утре на основната сцена на театъра. Планираните представления в Градската художествена галерия на „Приятели?“ от Здрава Каменова и „Поразените“ от Теодора Димова също отпадат. Спектакълът ,,Поразените" ще се играе на 15..

публикувано на 02.12.20 в 10:38

Коледната елха в Добрич ще грейне на 7 декември

Предвид епидемичната обстановка тази година не са предвидени тържества, за да се избеге струпването на хора. Символът на Коледа в Добрич вече пета година е живо дръвче, високо 12 метра. То се намира в центъра на града и ще бъде огрято от над 4 000 разноцветни лампички, украшения и сребърни гирлянди. Светещи триизмерни шейна и елен, както и..

публикувано на 02.12.20 в 10:29