Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Безплатен интернет има вече в центъра на Варна

Изградената система за безплатен интернет на обществени места, реализирана чрез европейската инициатива WIFI4EU, покрива голяма част от централната зона в града, съобщават от общинската администрация.. 

На 10 точки е осигурена безжична връзка с високоскоростен WiFi, който обхваща пространството около Катедралния храм "Успение Богородично", площад „Независимост“, зоната със сухите фонтани - между ул. "Михаил Колони" и бул. "Княз Борис I", районите около храм „Св. Николай Чудотворец“,  входа на Морската градина, между Аквариума и Военноморския музей, зоната край басейн "Приморски", сцена „Раковина“, край Летния театър  и Алеята на Възраждането.  

Община Варна бе една от първите, които  кандидатстваха по този проект. Тя спечели ваучер в размер на 15 000 евро, връчен през април лично от българския еврокомисар Мария Габриел.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Удължават срока за отстраняване на технически проблем преди блокиране на фискалните устройства

На 72 часа, вместо сегашните 24 часа, да бъде удължен срокът преди блокиране на фискалните устройства в търговските обекти при възникнал технически проблем. За това бе постигнато съгласие на работна среща на представители на Националната агенция за приходите и Сдружение за модерна търговия, в което членуват големи търговски вериги. Ще бъде..

публикувано на 17.02.20 в 17:15

Обсъждат откриването на нов ферибоот Варна - Порт Кавказ

Откриването на нов търговско-пасажерски ферибоот Варна - Порт Кавказ обсъдиха на среща кметът на Варна Иван Портних и Константин Артюшин - търговски представител на Русия у нас. Проектът съществува и в момента като железопътен ферибоот, но вече има необходимост с него да могат да пътуват и камиони със стоки, и туристи с автомобилите си, което ще..

публикувано на 17.02.20 в 16:55

Как в Добрич ще насърчават раждаемостта?

Днес изтича срокът, в който гражданите на Добрич имаха възможност да депозират своите предложения за начина на съществуване на Общински фонд за насърчаване на раждаемостта в Добрич. До този момент в Община Добрич такъв фонд никога не е съществувал, създаването му беше предложено на една от общинските сесии миналата година. Целта на фонда е да..

публикувано на 17.02.20 в 16:02

Най-много плащаме за храна

Общият доход средно на лице от домакинство през четвъртото тримесечие на 2019 г. е 1 770 лв. и нараства с 13.7% спрямо същото тримесечие на 2018 година. В структурата на общия доход с най-висок относителен дял са доходите от работна заплата (56.2%), следвани от доходите от пенсии (27.3%) и от самостоятелна заетост (6.4%). Спрямо четвъртото..

публикувано на 17.02.20 в 15:39

24-часова стачка в Атина утре

Управителният съвет на Работническия център в Атина е взел решение на 18 февруари 2020 г. да бъде обявена обща 24-часова стачка, която ще засегне обществения живот в гръцката столица, в Пирея и Елевсина. В 24-часовата стачката ще вземат участие държавните служители, работещите в системата на..

публикувано на 17.02.20 в 15:24

Дискусията по проблемите на презастрояването остава отворена

Дискусия по проблемите на презастрояването и общия устройствен план, организирана от ГЕРБ - Варна, се състоя днес. На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, заместник- председателят Христо Атанасов, главният архитект на Общината Виктор Бузев и заместник-кметът Христо Иванов. В дискусията се включиха и общински..

публикувано на 17.02.20 в 15:14

Спирка остана без покрив

Спирката на басейн „Приморски“ , в посока Летния театър, е без покрив. Това научихме от слушатели на Радио Варна. Проверката ни на място установи, че действително липсват прозрачните покривни панели и дори има поникнала трева в тръбите на скелето (виж галерията). По информация на работещи в района спирката е без покрив от 10-тина дни. Днес..

публикувано на 17.02.20 в 15:10