Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево в четвъртък

Днес ще преобладава слънчево време, но привечер от запад ще се увеличи високата облачност. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който ще се ориентира от запад-северозапад, но късно следобед ще стане от юг-югозапад и ще отслабне. Максимални температури между 21 и 26 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 19-20 градуса. За Варна максимална температура около 26 градуса.

Изгрев на Слънцето за Варна в 7 часа и 16 минути, залез – в 18 часа и 34 минути. Продължителност на деня – 11 часа и 18 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /27.3°/ е измерена през 1932 година, а най-ниската /3.5°/ през 1949 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 18 май откриват туристическия сезон във Варна

С безплатен концерт и пешеходен тур на 18 май, неделя, ще бъде открит туристическият сезон във Варна.  Община Варна традиционно дава старт на летния туристически сезон. През тази година програмата включва концерт с лазерно шоу и специални ефекти, както и безплатен пешеходен тур. Откриването на сезона ще бъде на 18 май, като денят не е избран..

публикувано на 10.05.24 в 14:06

От МВР издават удостоверения за гласуване при липса на лична карта

Удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност ще издават от МВР, за да могат притежателите им да упражнят правото си на глас. Звената „Български документи за самоличност“ при Областната дирекция на МВР Варна ще съдействат на хората, които..

публикувано на 10.05.24 в 11:42

Корабът "Руен" вече е във Варна (ВИДЕО и СНИМКИ)

Корабът "Руен" на Параходство "Български морски флот" вече е във Варна и е на ремонт. Това съобщи капитан Александър Калчев - изпълнителен директор на параходството.  Припомняме, че корабът беше отвлечен от сомалийски пирати на 14 декември миналата година и в средата на март 2024-а , с помощта на индийския военен флот, беше освободен, а седемте..

публикувано на 10.05.24 в 11:35

Данъчни, митничари и полиция влизат в складовете на "Лукойл"

От днес в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД започнаха контролни действия. В проверките участват съвместни екипи от служители на Агенция "Митници", Националната агенция за приходите, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" – МВР, Главна дирекция "Национална полиция“ – МВР и Държавна агенция "Държавен..

публикувано на 10.05.24 в 10:51

Маркет Линкс: Пет партии влизат в следващия парламент

Ако изборите бяха днес, пет партии се очаква да влязат в парламента. Това показват резултатите от националното проучване, финансирано и реализирано съвместно от  bTV  и "Маркет ЛИНКС", проведено сред 1007 лица над 18 г. в страната в периода 27 април - 09 май 2024 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета Коалицията ГЕРБ-СДС ще вкара..

публикувано на 10.05.24 в 10:49

Варненски прокурори със становище до правосъдното министерство заради проекта за Закона за съдебната власт

Прокурорите от Апелативната прокуратура във Варна са изпратили становище до Mинистерството на правосъдието по повод проекта за допълнение на Закона за съдебната власт. Според тях проектозаконът е изготвен без съгласието и без да се вземат под внимание критиките по време на изработването му.  Прокурорите настояват да се изчака произнасянето..

публикувано на 10.05.24 в 09:10

Жители и местна власт в с. Рогачево ще търсят разрешаване на проблема с безводието

Жителите на балчишкото село Рогачево ще се съберат в събота, 11 май, от 11 чaса пред кметството, за да обсъдят с местната управа възможностите за разрешаване на проблема с водоподаването в населеното място.  От 1 май хората Рогачево нямат вода. За един ден тя е прокапала, но и днес водата отново липсва.  Поредна серия от дни на безводие..

публикувано на 10.05.24 в 09:01