Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна посреща световни топ лектори за форума Innowave Summit 2019

| обновено на 18.10.19 в 08:43

На 18 и 19 октомври Варна ще събере световни имена в сферата на иновациите, маркетинга и технологиите на най-голямото събитие от подобен род в Югоизточна Европа – Innowave Summit 2019. Сред топ лекторите се отличават водещи мениджъри и предприемачи от световни брандове като Apple, Facebook, Google, Amazon, eBay, Trip Advisor, Booking, CNN, Alibaba.com и редица други.

На официална пресконференция в Община Варна тази седмица бяха представени акцентите, както и специалната програма и експо зона на тазгодишното издание.

„Събитието няма аналог в цяла Югоизточна Европа. Самият аз като организатор нямам търпение да видя на сцената Дрейтън Бърд, Шед Симов, Джина Лондон, Лукас Железни, Джоана Райли, Скот Коен и още много други успели и утвърдени личности в различни сфери. Това, което прави Innowave Summit 2019 толкова забележително е съчетанието между лекционна част и изложение, защото освен невероятната програма с лектори, посетителите ще имат възможност да осъществят т.нар. нетуъркинг с различни компании в специално обособена експо зона“ – сподели Димитър Василев, главен организатор на Innowave Summit 2019.

Две големи сцени, зона на изложителите и специална стартъп трибуна ще са на разположение на посетителите, а програмата е повече от разнообразна.

В рамките на Innowave Summit 2019 ще се проведе и кръг от световната купа за стартъпи Startup World Cup 2019. Подобно издание се провежда за първи път в България, а участниците ще премерят сили пред жури, съставено от самите лектори на Innowave Summit. Всички посетители ще имат възможност да присъстват на самото състезание, което ще се проведе паралелно с лекциите на специално обособена стартъп трибуна.

„Innowave Summit не само постави, но и утвърди мястото на Варна на световната технологична карта. Това е факт, който работи за града още от първото издание!“ – коментира Пейчо Пейчев, зам.кмет на Варна. За поредна година Innowave Summit 2019 се осъществява с подкрепата на Община Варна.

Събитието ще се проведе на 18 и 19 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна, а на официалния сайт innowavesummit.com можете да получите пълна информация за лекторите, програмата и всички допълнителни организационни подробности.

„Моята мисия е да вдъхновявам хората да превръщат своите идеи в реалност“ – споделя Шед Симов, лектор на Innowave Summit 2019 и един от най-продаваните английски автори, създател на книгата без текст и картинки, спечелила награда „Гинес“ за най-многобройни продажби.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Папа Франциск

Папата на посещение във Венеция в първото си пътуване от месеци насам

Папа Франциск ще посети Венеция на 28 април - първото му пътуване извън Рим от седем месеца насам, което ще бъде внимателно наблюдавано на фона на опасенията за крехкото здраве на 87-годишния папа. Аржентинският понтифик обиколи света през 11-те си години като глава на Католическата църква, но не е..

публикувано на 28.04.24 в 10:05

Топла и слънчева неделя

Днес ще бъде слънчево, със слаб вятър от североизток. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 7°, а максималните - между 20° и 25°, в София - около 22°. След обяд над източните и планинските райони ще бъде с купеста облачност, но вероятността за валежи е малка...

публикувано на 28.04.24 в 08:55
Габриела Наплатанова

Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ

Днес Габриела Наплатанова встъпва в длъжност като временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии (СЕМ). Мандатът й ще е за срок от шест месеца - до 27 октомври. След това, отново за шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева. До избора на..

публикувано на 28.04.24 в 08:53
Последствия от руска атака срещу Одеса, 21 юли 2023 г.

Русия е свалила 17 украински дрона

Русия свали 17 украински дрона през нощта в няколко западни региона, съобщи министерството на отбраната.  „Системите за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 17 украински БПЛА“, каза министерството в публикация в Telegram.  Повечето от безпилотните самолети са били свалени в региони, които граничат с Украйна, като девет са свалени..

публикувано на 28.04.24 в 08:46

Откриха националното изложение за цветя "Флора 2024" в Бургас

Рози и орхидеи са хитът на националното изложение за цветя „Флора 2024“ в Бургас. Над 90 фирми участват в него. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще видят бургазлии и гостите на града в откритите площи и залите на Експозиционния център в Морската градина.  Десетки бургазлии и гости на..

публикувано на 28.04.24 в 08:44

Широкото използване на антибиотици при Ковид е допринесло за антимикробна резистентност

Широкото използване на антибиотици по целия свят по време на пандемията с Ковид-19 може да е увеличило "тихото" разпространяване на антимикробната резистентност. Това сочат нови данни на Световната здравна организация.  Само 8 процента от хоспитализираните пациенти с Ковид-19 са имали и допълнителна бактериална инфекция, която да е изисквала..

публикувано на 28.04.24 в 08:41

Над 120 тона отпадъци, многократно повече от обичайното количество за ден, към сметището в село Въглен

Стотици варненци се включиха в кампанията на Община Варна за почистването на града Това не е еднодневна акция, а процес, който ще продължи, коментира кметът Благомир Коцев Към сметището в село Въглен са извозени над 120 тона отпадъци, многократно повече от обичайното количество за ден Стотици варненци във всички райони на града и петте..

публикувано на 28.04.24 в 08:37