Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Руското училище във Варна с нова библиотека

Средно училище с езиково обучение "Александър Пушкин" във Варна вече има нова библиотека. Тя е разположена в отделна сграда. Има две помещенията, които са обновени и е много по-достъпна от старата. За ремонта са събрани 15 хиляди лева и е извършен с много доброволен труд. 

Инициативата за обновяването на библиотеката е на училищното настоятелство. 1475 ученици вече имат по-лесен достъп до 17 хиляди тома. В библиотеката вече има компютри и Интернет, а в нея могат не сама да се четат книги.

Чуйте повече за обновената библиотека на Следното училище с езиково обучение "Александър Пушкин" във Варна в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 700 килограма капачки от община Бяла

Това са над 200 хиляди капачки, благодарение на всички вас, написаха в социалната мрежа Фейсбук от общината. За поредна година даряваме капачките на кампанията Аз Вярвам и Помагам в подкрепа на бебетата. „Аз вярвам и помагам“ беше първата кампания за събиране на капачки с благотворителна цел. Благодарение на техните усилия ненужните капачки..

публикувано на 17.04.21 в 14:45

Мария Петрова: В края на мандата започнаха конкурси за нови ръководства на болниците

В края на мандата започнаха конкурси за нови ръководства на държавните, областните и общинските болници в страната. Те се провеждат по Закона за публичните предприятия, но противоречат на Наредба 9, която регламентира начина за провеждане на конкурси за управление на лечебните заведения. Това съобщи в предаването „Позиция” на Радио Варна..

публикувано на 17.04.21 в 14:22
Румен Радев

БСП подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори

На днешното си заседание Националният съвет на БСП взе решение да подкрепи за кандидат-президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Решението е подкрепено със 122 гласа "за". Очаквайте подробности.

публикувано на 17.04.21 в 14:21

Шофьорът на тира, причинил мелето край Айтос, с политравматизъм

В тежко състояние с политравматизъм в УМБАЛ Бургас е настанен 62-годишният шофьор на тир, който удари три автомобила по пътя Бургас-Айтос вчера следобед. При зверския удар загина 58-годишна жена от Айтос, а трима пътници бяха ранени. Те са получили леки травми и вече са на домашно лечение. Спукана гума на тира е една от работните версии на..

публикувано на 17.04.21 в 14:20

Лек спад на безработицата в градовете през март

Равнището на проучваната безработица в китайските градовете през март е било 5,3 процента, което представлява спад от 0,6 пункта в сравнение със същия период на миналата година, показват данни на Националното статистическо бюро, предаде "Радио Китай".  През първото тримесечие са създадени общо 2,97 милиона нови работни места в градските..

публикувано на 17.04.21 в 14:17
Ученици от ОУ

16 тона са събраните капачки до 13 часа

При много добра организация протича събирането на капачки, организирано от сдружението "Аз вярвам и помагам " във Врана. Пунктът е на площада пред катедралата, където до 15 часа се приемат пластмасови капачки. 16 тона са събрани към 13 часа. Още от разговора на Ваня Славова с Владислав Николов: Необходимо е капачките да са в торби,..

обновено на 17.04.21 в 14:01
Адвокат Михаил Екимджиев

Михаил Екимджиев: Прокуратурата се е превърнала във феодално владение на главния прокурор

"Прокуратурата у нас се е превърнала във феодално владение, което се ръководи от хрумките и капризите на главния прокурор". Това заяви в предаването „Позиция” на Радио Варна адвокат Михаил Екимджиев. "Не случайно някои от платформите на новите партии в парламента предвиждат прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт и да премине към..

публикувано на 17.04.21 в 13:40