Руското училище във Варна с нова библиотека

Средно училище с езиково обучение "Александър Пушкин" във Варна вече има нова библиотека. Тя е разположена в отделна сграда. Има две помещенията, които са обновени и е много по-достъпна от старата. За ремонта са събрани 15 хиляди лева и е извършен с много доброволен труд. 

Инициативата за обновяването на библиотеката е на училищното настоятелство. 1475 ученици вече имат по-лесен достъп до 17 хиляди тома. В библиотеката вече има компютри и Интернет, а в нея могат не сама да се четат книги.

Чуйте повече за обновената библиотека на Следното училище с езиково обучение "Александър Пушкин" във Варна в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Поради зачестилите пътни произшествия започва мащабна операция на "Пътна полиция" на територията на цялата страна

Мащабна операция на "Пътна полиция" започва на територията на цялата страна, съобщи МВР. Причината е констатираната възходяща тенденция на тежки пътнотранспортни произшествия в страната, обясниха министър Младен Маринов и главен комисар Ивайло Иванов. Главния секретар на МВР обяви, че е разпоредил от тази вечер операция в цялата страна. Ще..

публикувано на 14.12.19 в 17:48

Взривиха сака, заради който беше отцепен площад "Независимост".

Екип на ДОТИ е взривил сакът, намерен безстопанствен на площад „Независимост” във Варна пред Съдебната палата. В него са открити непотребни вещи, оставени вероятно от бездомен- съобщиха от Областната дирекция на МВР. Охраната е снета, районът, който остана отцепен близо два часа, вече е свободен за преминаване.

обновено на 14.12.19 в 13:43

Петър Витанов: Няма гаранции, че българските претенции към пакета "Мобилност" ще бъдат взети предвид

"Няма гаранции, че претенциите на България към пакета „Мобилност” ще бъдат взети предвид преди окончателното приемане на документа". Това каза в предаването "Позиция" на Радио Варна евродепутатът Петър Витанов, който е член на комисията по транспорт в Европейския парламент. Според промените в пакета „Мобилност”, водачите на тежкотоварни камиони..

публикувано на 14.12.19 в 13:25

Омбудсманът Диана Ковачева: Варненци се оплакват от лошото качество на комуналните услуги

Вторият вариант на системата „бонус-малус“, по която ще се определя цената на Застраховка „Гражданска отговорност“, дава превес на интересите на застрахователите. Това коментира в предаването „Позиция“ на Радио Варна националният омбудсман Диана Ковачева. През тази седмица тя изпрати препоръка до Комисията за финансов надзор (КФН) с искане..

публикувано на 14.12.19 в 12:52
Стела Николова

Стела Николова: 6 млн. лева са задълженията на "Градски транспорт"-Варна

Над 6 милиона лева са задълженията на общинската фирма „Градски транспорт“ във Варна. Това съобщи в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от „Демократична България“ Стела Николова. Тя уточни, че задълженията са основно към доставчици на гориво и към Националната агенция за приходите. В писмо до председателя на..

публикувано на 14.12.19 в 12:33

Историческите възстановки в търсене на историческата истина

За първи път в България археолози, реставратори и реконструктори ще седнат заедно на една маса, за да представят и дискутират различни теми, свързани със средновековната материална култура и историческите възстановки. Инициативата на сдружение „Чигот“, подкрепена от РИМ-Варна, има за цел да прехвърли мост между  учени и реконструктори. В дискусията ще..

публикувано на 14.12.19 в 11:27

Наследството на архитект Дабко Дабков между две корици

Краеведът Християн Облаков ще представи новата си книга, посветена на видния варненски архитект Дабко Дабков. Това ще се случи днес от 16 часа. Книгата  е поредното проучване на автора върху личностите, създали архитектурата на Варна от началото на 20 век. Представянето е от 16 часа в Морското казино, а заглавието на книгата е "Д...

публикувано на 14.12.19 в 09:52