Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулинарно приключение в Катар

Искаме да ви разкажем колко пъстроцветна и разнообразна е храната в Катар. Тук може да похапнете както типичните им специалитети, така и опитате различни нюанси събиращи европейски, азиатски, гурме, класически и ливански кухни.

В Катар може да опитате и посетите различни заведения. За някои екстравагантни и ултра луксозни ресторанти трябва да предвидите по-голям бюджет, но в същото време има и други кокетни ресторанти, които ще задоволяват всеки вкус с превъзходна храна и обслужване на достъпна цена и вечеря би ви излязла колкото прекрасна вечеря в България. А сега нека започнем :).



Ресторантът се намира в хотел Aspire Tower ( 300-метров модерен хотел, построен по време на Азиатските игри и играещ ролята на гигантска факла). Любопитно за ресторанта е, че е въртящ, разположен на 47-и етаж в хотела и предлага невероятна гледка към целия Катар. Друг интересен факт е, че хотел Aspire се намира в близост до един от грандиозните стадиони, на които ще се играе Световното първенство по футбол през 2022. Освен спираща дъха гледка тук може да се насладите на кокетна и вкусна средиземноморска вечеря.

В Aspire Tower се намира още един интересен ресторант – Летящото килимче. Сервира се международна изискана кухня в модерен дизайн.



Em Sherif -ливански ресторант в Доха



Сгушен в хотел Шератон, Em Sherif е изискан ориенталски ресторант, който предлага уникална, автентична ориенталска кухня, която възвръща забравени традиционни вкусове, предоставяйки на своите гости ненадминато първокласно изживяване. Той ще ви покаже какво представлява едно антично ориенталско имение, пищно и луксозно, както и домашната атмосфера, където на гостите се предлага всичко, което се приготвя ежедневно. Отличава се с изискано меню и голямото си разнообразие от мезета и храни, превъзходно обслужване и елегантна декорация.

Сирийски ресторант Damasca


Ресторант Damasca представя традиционната и автентична  концепция, която събира аромата на сирийската кухня. Запазена марка на ресторанта са пресни съставки, приготвени по арабски начин, използвайки комбинация от ориенталски вкус и сирийско наследство.

В Персийски ресторант Parisa Souq Waqif ще бъдете заслепени от автентични персийски изкушения и възхитителни интериори, които съчетават ръчно рисувани персийски произведения от митове и легенди, сложни мозайки, украсени полилеи и хиляди миниатюрни огледала, подбрани от Иран и пренесени в Доха, които осигуряващи автентично персийско хранене.


L’wzaar – ресторант с морска храна


Ресторантът ще ви покаже пътя от ресторанта до масата на морската храна. Разположен е точно до плажа в съвременната Катара (Културно селище Катара). След като изберете най-съблазнителната риба или ракообразни от тезгяха, можете да решите как да го приготвите – в средиземноморски, далечен изток, арабски или японски стил.

Ресторант Orient Pearl се намира на така известния булевард The Corniche Doha.


Той е идеалното място, за да превърне всяка вечер в специална, ще се насладите на морската панорама, ще усетите топлата атмосфера, ще опитате чудесни специалитети в комапнията на музика на живо.

Nobu Доха е най-големият ресторант от веригата Nobu в света.


В Доха той е част от хотел Four Season и в същото време разположен на Арабския залив. Архитектурата му е също интересна - 3-етажна сграда във формата на изискана увита черупка. Японският ресторант предлага 7 отделни зони за хранене, два бара, един от, които с 38 места на покрива.

Ресторант Опал на шеф Гордън Рамзи




Известен като един от най-добрите ресторанти в Доха, ресторант Опал предлага всичко най-добро от работата на Гордън Рамзи. Менюто е семпло, свежо и вкусно с класики като бургера Opal Wagyu, който е фаворит сред редовните вечери. В сърцето на ресторанта има бистро и гурме пица станция. За тези, които обичат британската храна в домашен стил се предлагат голям избор от бургери на скара, чили и разбира се, риба, и чипс. В петък Опал е част от брънчът St. Regis Grand Brunch, където най-добрите ястия на ресторанта стават част от пищното брънч меню.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Печелившият в играта "До Катар за двама"

Пепа Стоянова печели голямата награда от играта "До Катар за двама" на Радио Варна,  Ясмин Холидейз и  Qatar Airways ! Честито! През осемте седмици на играта бяха изтеглени 85 имена на участници дали верен отговор по седмичния пост. Изтеглените имена участваха в жребий за почивка за двама в Катар . Печелившият бе изтеглен от..

публикувано на 09.12.19 в 20:27

5 идеи за почивка в Доха

Когато ни предстои организация на почивка от съществено значение е хотелът, който ще изберем. Мястото за настаняване е до толкова определящо, че то влияе и на цялостното преживяване от престоя. Често търсим отзиви, четем коментари, за да придобием представа. Ако планирате ваканция в Катар, нашите приятели от Ясмин Холидейз са ни..

обновено на 28.11.19 в 12:38

Катар наема „плаващи хотели" за фенове на Световното през 2022 г.

Катар ще наеме два круизни лайнера, за да помогне на настаняването на футболни фенове по време на Световното първенство по футбол през 2022 г. Първоначалните очаквания са около 1 млн. привърженици да посетят арабската страна за финалите и един от въпросите е къде ще бъдат настанени толкова много хора. Местният организационен комитет заяви, че е..

публикувано на 19.11.19 в 14:59

Перлата - сърцето на Катар

Настанила се удобно в прегръдката на Персийския залив, за нея често ще чуете, че е Перлата на Арабския свят - Катар . Преди Катар да открие своето “богатство” - залежите от петрол, Доха е скромно селище в пустинята. И основен поминък на хората е бил “ловът” на перли. Днес, години по-късно ще видим един космополитен град, развил..

публикувано на 12.11.19 в 11:07

Мултикултурализмът в Катар

Местната култура на Катар е подобна на тази на другите арабски държави от Персийския залив и е силно повлияна от Исляма. Тя е пренесена от арабските племена от Саудитска Арабия, мигрирали в Катар и на други места в Персийския залив. Но, има едно голямо НО! Катар е мултинационална държава и всяка една култура намира добър прием в емирството. Например на..

обновено на 04.11.19 в 10:44

Катар - висшият пилотаж в бизнеса

Икономиката на Катар е основана на добива на нефт и природен газ. Нефтените запаси на емирството се оценяват на около 16 милиарда барела, с дневен добив около 790 500 барела. Катар е разположен върху едно от най-големите находища на природен газ в света. Запасите от тази суровина надхвърлят 25,5 трилиона куб. м., което представлява повече от 5 % от..

обновено на 31.10.19 в 11:35

Какво не знаем за световното първенство по футбол Катар 2022

Повечето от вас вече знаят, че следващото първенство по футбол ще се проведе в Катар през 2022 г. И това е едно голямо предизвикателство за Катар, за първи път в историята на футбола Арабска страна ще бъде домакин. Катар трескаво се подготвя за събитието, като най-важно разбира се е изграждането на стадионите. Някои от тях са вече открити. Любопитен..

публикувано на 29.10.19 в 12:30