Катар наема „плаващи хотели" за фенове на Световното през 2022 г.

Катар ще наеме два круизни лайнера, за да помогне на настаняването на футболни фенове по време на Световното първенство по футбол през 2022 г. Първоначалните очаквания са около 1 млн. привърженици да посетят арабската страна за финалите и един от въпросите е къде ще бъдат настанени толкова много хора.

Местният организационен комитет заяви, че е подписал споразумение с MSC Cruises за наемане на два лайнера с комбиниран капацитет от 4000 каюти, които ще бъдат използвани като плаващи хотели за фенове. Комитетът обеща, че ще има достатъчно места за настаняване на всички и че алкохолът, чието разпространение в момента е ограничено, ще бъде по-широко достъпен.

„Наемането на круизни лайнери за феновете отдавна е част от стратегията за настаняване на Катар, като страната има желание да предлага устойчиви решения", се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС. Не беше казано дали алкохолът ще се предлага на борда. Автобусите ще отвеждат феновете до метрото, което засега е само частично завършено.

Комитетът заяви, че други възможности за настаняване ще включват апартаменти и селища за фенове в пустинята, както и хотели.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Печелившият в играта "До Катар за двама"

Пепа Стоянова печели голямата награда от играта "До Катар за двама" на Радио Варна,  Ясмин Холидейз и  Qatar Airways ! Честито! През осемте седмици на играта бяха изтеглени 85 имена на участници дали верен отговор по седмичния пост. Изтеглените имена участваха в жребий за почивка за двама в Катар . Печелившият бе изтеглен от..

публикувано на 09.12.19 в 20:27

5 идеи за почивка в Доха

Когато ни предстои организация на почивка от съществено значение е хотелът, който ще изберем. Мястото за настаняване е до толкова определящо, че то влияе и на цялостното преживяване от престоя. Често търсим отзиви, четем коментари, за да придобием представа. Ако планирате ваканция в Катар, нашите приятели от Ясмин Холидейз са ни..

обновено на 28.11.19 в 12:38

Перлата - сърцето на Катар

Настанила се удобно в прегръдката на Персийския залив, за нея често ще чуете, че е Перлата на Арабския свят - Катар . Преди Катар да открие своето “богатство” - залежите от петрол, Доха е скромно селище в пустинята. И основен поминък на хората е бил “ловът” на перли. Днес, години по-късно ще видим един космополитен град, развил..

публикувано на 12.11.19 в 11:07

Мултикултурализмът в Катар

Местната култура на Катар е подобна на тази на другите арабски държави от Персийския залив и е силно повлияна от Исляма. Тя е пренесена от арабските племена от Саудитска Арабия, мигрирали в Катар и на други места в Персийския залив. Но, има едно голямо НО! Катар е мултинационална държава и всяка една култура намира добър прием в емирството. Например на..

обновено на 04.11.19 в 10:44

Катар - висшият пилотаж в бизнеса

Икономиката на Катар е основана на добива на нефт и природен газ. Нефтените запаси на емирството се оценяват на около 16 милиарда барела, с дневен добив около 790 500 барела. Катар е разположен върху едно от най-големите находища на природен газ в света. Запасите от тази суровина надхвърлят 25,5 трилиона куб. м., което представлява повече от 5 % от..

обновено на 31.10.19 в 11:35

Какво не знаем за световното първенство по футбол Катар 2022

Повечето от вас вече знаят, че следващото първенство по футбол ще се проведе в Катар през 2022 г. И това е едно голямо предизвикателство за Катар, за първи път в историята на футбола Арабска страна ще бъде домакин. Катар трескаво се подготвя за събитието, като най-важно разбира се е изграждането на стадионите. Някои от тях са вече открити. Любопитен..

публикувано на 29.10.19 в 12:30

Кулинарно приключение в Катар

Искаме да ви разкажем колко пъстроцветна и разнообразна е храната в Катар. Тук може да похапнете както типичните им специалитети, така и опитате различни нюанси събиращи европейски, азиатски, гурме, класически и ливански кухни. В Катар може да опитате и посетите различни заведения. За някои екстравагантни и ултра луксозни ресторанти трябва да предвидите..

публикувано на 26.10.19 в 17:30